A smuls lănțișorul cu cruciuliță al bătrânei care a trecut prin fața băncii pe care stătea
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

A smuls lănțișorul cu cruciuliță al bătrânei care a trecut prin fața băncii pe care stătea

GALERIE
furt-lantisor
 • furt-lantisor
- +

O bătrână a fost jefuită chiar în scara blocului unde locuia. Tâlharul a văzut-o coborând din autobuz şi a fost atras de lănţişorul de aur pe care femeia îl purta la gât. Până la urmă, tâlharul nu avea să se aleagă cu nimic. În schimb, va avea la dispoziţie ani buni pentru a se gândi dacă a meritat.

Faptele s-au petrecut în după-amiaza zilei de 23 mai, în jurul orei 17.00. În vârstă de 87 de ani, D.C. tocmai se întorcea acasă, coborând din autobuz în staţia Rond 28 din zona pieţei Alexandru cel Bun. Şi-a continuat drumul pe jos spre domiciliul său din Mircea cel Bătrân, trecând pe lângă banca pe care stătea Daniel Faraon. Acesta a urmărit-o pe femeie până la bloc şi a intrat odată cu aceasta. În dreptul liftului, Faraon a prins-o pe bătrână de gât cu o mână, iar cu cealaltă i-a smuls lanţul cu medalion. Acesta s-a rupt, Faraon fugind doar cu o bucată a lanţului spre Podul de Piatră. Acolo a ajuns însă doar cu cruciuliţa medalion, pierzând restul lanţului pe drum. Nici nu s-a mai obosit să încerce să-l vândă, preferând să-l dea cadou.

Tâlharul a fost identificat cu uşurinţă, cu ajutorul camerelor video din zonă şi a depoziţiilor martorilor, fiind arestat după o săptămână. În faţa instanţei, el şi-a recunoscut fapta, ceea ce atrage o reducere a pedepsei. Nu l-a ajutat prea mult, la 24 de ani Faraon fiind recidivist. Ca minor, fusese condamnat în mai multe rânduri pentru tâlhărie. Şi acest ultim jaf a fost comis de altfel în decursul termenului de supraveghere stabilit pentru o altă pedeapsă de 3 ani cu suspendare, aplicată tot pentru tâlhărie.

„La acest moment, instanţa consideră că şansele inculpatului de reintegrare socială sunt reduse, având în vedere perseverenţa sa infracţională şi adoptarea unui stil de viaţă specific celor care săvârşesc infracţiuni în scopul obţinerii de venituri”, au apreciat magistraţii Judecătoriei, care l-au condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare.

Totodată, pedeapsa cu suspendare aplicată în 2019 a fost revocată, rezultând o pedeapsă totală de 6 ani şi 6 luni, cu executarea în regim de detenţie. Sentinţa a fost atacată de Faraon în apel, acesta urmând să se judece la mijlocul lunii ianuarie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dicţionar politic 2021 (II)

Cătălin ONOFREI

Dicţionar politic 2021 (II)

Cuvântul specific anului 2021 este „trădare”. Dacă ar fi să-l personalizez, mi-aş imagina un păpuşoi uriaş, blond, cam stricat, ce repetă sacadat, ori de câte ori îl scapi cu fundul în sus, pe-se-de, pe-se-de, pe-se-de…

Filmuletul zilei

opinii

Paradoxul australian

Briscan ZARA

Paradoxul australian

Nu zic să accepţi pe oricine îţi bate în poartă, mai ales acum că stai într-un cartier select, curat, pretenţios, ai iarba tunsă la milimetru, în casă miroase a levănţică şi nu găseşti fir de praf nicăieri, dar trebuie totuşi trasată o linie între democraţie reală şi abuz democratic, cu damf de tiranie.

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Cristina DANILOV

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Banii - investiţii şi decizii de afaceri - sunt de obicei legaţi de domeniul matematicii, finanţelor şi statisticii, datele indică de fiecare dată când guvernele lumii se apleacă asupra lor unde ar trebui să dirijeze resursele financiare pentru ca întreaga societate să atingă un anumit nivel de prosperitate. Dar, în familie, lucrurile stau puţin altfel, oamenii nu iau decizii financiare doar pe foaie de calcul. Le iau după cină, uneori la un pahar de vin sau după ce au terminat treburile casnice, ţinând cont de priorităţi, intenţii, dorinţe, de istoria personală, de propria lor viziune asupra viitorului, de egoul lor, în fine, de marketingul, de promoţiile şi stimulentele salariale.

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

Mihai DORIN

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

La doi ani de la debutul pandemiei, în România putem face un succint bilanţ. Aceasta a prilejuit developarea realităţilor social-politice, instituţionale şi a mentalităţilor specifice unei societăţi întârziate. Metoda comparativă înlesneşte clarificarea diferenţelor de abordare a crizelor între societăţile incluzive şi cele extractive. Fără a intra în detalii, precizăm că societăţile incluzive sunt cele care edifică instituţii creative, dinamice, democratice şi predictibile, iar cele extractive sunt rezultatul selecţiei nedemocratice, prin intermediul unor soluţii opace, din interiorul cercurilor vicioase ale puterii.

pulspulspuls

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Pentru că auzim că multă şi zbuciumată curiozitate a mai trezit zilele trecute pontul nostru legat de faptul că viitoarea şefă a Operei ieşene, în locul amicului lui Chirică, ar urma să fie o madamă de bine din târg apropiată de partidoi, iacătă că pe azi avem ceva date mai concrete, în afară de genul viitoarei şefe, adicătelea cel femeiesc, despre care vedem că a creat atâta vâlvă. 

Caricatura zilei

Ca între prieteni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X