A sosit sorocul marii răzbunări duhovniceşti?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

A sosit sorocul marii răzbunări duhovniceşti?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Pentru că tot s-au încheiat de-acuma sărbătorile de iarnă (alea pe nou, nu alea pe vechi, care abia sunt în toi - deci La mulţi ani celor în cauză!), haideţi să vă spunem două vorbe mai pe îndelete despre ce se mai întâmplă în lumea sutanelor negre şi lungi, dar în culisele alea ferite de popii şi prelaţii de rând, iubiţi dreptcredincioşi! 

Dacă vă mai amintiţi voi de ceva ce vă spuneam noi tot aicea la rubricuţă acuma muulţi ani, când mitropolit la Iaşi era actualul Prea Fericit de la Bucureşti, despre o mare investiţie făcută în parohia lui IPS Daniel pe atunci taman de adversarul acestuia, IPS Teodosie Şpagoveanu, cum i se mai spune pe ici pe colo, adicătelea Tomitanul sforar şi cu mare aplecare spre cele lumeşti şi nedrepte de la malul mării. Acesta a ridicat o imensă mănăstire, cu zonă mare de Spa&Relax, dar şi cu camere de patru stele, chiar pe malul Bistriţei, în Suceava, la Dorna Arini (foto), într-o zonă montană feerică.

Nu zicem că treaba nu e frumoasă, Doamne-fereşte, căci am spune-o cu păcat. Numai că acea investiţie l-a rănit aşa de tare pe mitropolitul de atunci de la Iaşi, care a trebuit să înghită asemenea umilinţă taman din partea adversarului lui din cauza lipsei de fermitate a Prea Fericitului de atunci, moalele personaj Teoctist, încât multă vreme cică nici somn nu mai avea din cauza asta. Cam asta era situaţiunea când Daniel pleca de la Iaşi la Bucureşti.

Timpul a trecut, Şpagoveanul a rămas multă vreme tot greu de urnit şi lovit, dar zice-se că între timp ceva s-a mai schimbat, şi ar fi venit vremea îndreptării lucrurilor şi punerii lor pe făgaşul normal. Cum anume, daţi rogu-vă foaia la pulsuleţul următor!

Lucrarea Domnului

Aşadar, gurile rele ne spun, cum de altfel o mai spune pe ici pe colo şi Teodosie, că lucrătura cu sesizarea SRI în dosarul său de mită vine tot dinspre şefii BOR, şi arată discret cu degetul înspre Daniel.

Iar acuma, din ce se aude pe la Bucureşti, cică Daniel l-ar fi prins deja la înghesuială pe Teodosie, adică cu mai puţini susţinători în Sinod, şi va propune în perioada următoarea rechiziţionarea complexului de la Dorna, care va fi dat Patriarhiei (Daniel ştiţi că are expertiză în administrat astfel de unităţi cu spa, la patru stele), sau poate celor în drept, Mitropoliei Iaşului. Deci, Doamne-ajută!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.