A sosit sorocul marii răzbunări duhovniceşti?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

A sosit sorocul marii răzbunări duhovniceşti?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Pentru că tot s-au încheiat de-acuma sărbătorile de iarnă (alea pe nou, nu alea pe vechi, care abia sunt în toi - deci La mulţi ani celor în cauză!), haideţi să vă spunem două vorbe mai pe îndelete despre ce se mai întâmplă în lumea sutanelor negre şi lungi, dar în culisele alea ferite de popii şi prelaţii de rând, iubiţi dreptcredincioşi! 

Dacă vă mai amintiţi voi de ceva ce vă spuneam noi tot aicea la rubricuţă acuma muulţi ani, când mitropolit la Iaşi era actualul Prea Fericit de la Bucureşti, despre o mare investiţie făcută în parohia lui IPS Daniel pe atunci taman de adversarul acestuia, IPS Teodosie Şpagoveanu, cum i se mai spune pe ici pe colo, adicătelea Tomitanul sforar şi cu mare aplecare spre cele lumeşti şi nedrepte de la malul mării. Acesta a ridicat o imensă mănăstire, cu zonă mare de Spa&Relax, dar şi cu camere de patru stele, chiar pe malul Bistriţei, în Suceava, la Dorna Arini (foto), într-o zonă montană feerică.

Nu zicem că treaba nu e frumoasă, Doamne-fereşte, căci am spune-o cu păcat. Numai că acea investiţie l-a rănit aşa de tare pe mitropolitul de atunci de la Iaşi, care a trebuit să înghită asemenea umilinţă taman din partea adversarului lui din cauza lipsei de fermitate a Prea Fericitului de atunci, moalele personaj Teoctist, încât multă vreme cică nici somn nu mai avea din cauza asta. Cam asta era situaţiunea când Daniel pleca de la Iaşi la Bucureşti.

Timpul a trecut, Şpagoveanul a rămas multă vreme tot greu de urnit şi lovit, dar zice-se că între timp ceva s-a mai schimbat, şi ar fi venit vremea îndreptării lucrurilor şi punerii lor pe făgaşul normal. Cum anume, daţi rogu-vă foaia la pulsuleţul următor!

Lucrarea Domnului

Aşadar, gurile rele ne spun, cum de altfel o mai spune pe ici pe colo şi Teodosie, că lucrătura cu sesizarea SRI în dosarul său de mită vine tot dinspre şefii BOR, şi arată discret cu degetul înspre Daniel.

Iar acuma, din ce se aude pe la Bucureşti, cică Daniel l-ar fi prins deja la înghesuială pe Teodosie, adică cu mai puţini susţinători în Sinod, şi va propune în perioada următoarea rechiziţionarea complexului de la Dorna, care va fi dat Patriarhiei (Daniel ştiţi că are expertiză în administrat astfel de unităţi cu spa, la patru stele), sau poate celor în drept, Mitropoliei Iaşului. Deci, Doamne-ajută!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre 2024

Cătălin ONOFREI

Spre 2024

Spion rus ori doar simplu mercenar român, Ponta s-a activat şi a apăsat deja butonul roşu!

Filmuletul zilei

opinii

Zona de confort

Briscan ZARA

Zona de confort

E o poziţie în care am putea sta la nesfârşit, pe care o căutăm în momentele grele, o regretăm când o pierdem, dar pe care de multe ori o şi urâm pentru că nu ne oferă nimic deosebit. Cu toţii căutăm şi găsim această stare, fără ea e greu de trăit. Pentru că vrem sa ne simţim confortabil, liniştiţi, relaxanţi. Ca orice pe lumea asta însă, foarte rar recunoaştem când suntem într-o asemenea stare şi o apreciem extrem de puţine ori.

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Ciprian IFTIMOAEI

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a stabilit ca pe data de 15 mai a fiecărui an să se aniverseze Ziua Internaţională a Familiei pentru a sublinia importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi a Patriarhiei Române, ziua de 15 mai a devenit zi de sărbătoare a familiei şi în România. Pentru anul 2021, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a propus ca temă de reflecţie „Familiile şi noile tehnologii”.

Trilogia. Ultimul capitol

Mihai DORIN

Trilogia. Ultimul capitol

Drama universităţilor româneşti în primele decenii ale regimului comunist nu era un subiect lesne de acceptat la începutul anilor ’90 de comunitatea academică. Istoricul Dănuţ Doboş a constatat acest decalaj dintre subiectul istoric şi receptori, preferând, pentru început să se adreseze publicului larg.

pulspulspuls

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

Nu ştim dacă aţi observat în ultimele zile cam cât de tare a decăzut Iaşul, odată cu penaliada marilor cârmaci liberali, dar haideţi să vă atragem noi atenţia la un aspect care poate v-a scăpat. 

Caricatura zilei

Descoperire științifică

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.