Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

„Ţeapa prin SMS“ de la RATP, dublă faţă de cât se ştia

GALERIE
sms ratp
  • sms ratp
- +

Regia de transport public a câştigat în instanţă contravaloarea a sute de mii de bilete achiziţionate de ieşeni prin SMS în ultimele şapte luni. Judecătorii au dat câştig de cauză RATP în procesul pe care regia l-a intentat firmei bucureştene Simplus Invest SRL.

Compania din Capitală era intermediarul dintre RATP şi operatorii de telefonie mobilă. În decizia Tribunalului Bucureşti se arată că regia are de recuperat banii aferenţi perioadei iunie - octombrie 2014.

În total, este vorba de peste 70.000 euro, sumă la care se adaugă penalităţi. „În cazul în care banii nu vor fi viraţi de companie, vom face demersuri pentru executare silită, dar aşteptăm să vedem dacă nu se depune recurs“, a precizat ieri purtătorul de cuvânt al RATP, Adrian Mihai.

În hotărârea publicată pe portalul online al justiţiei nu se face referire la lunile noiembrie, decembrie şi ianuarie, perioadă în care serviciul prin SMS a funcţionat la Iaşi.

Săptămâna trecută, oficialii RATP precizau că sumele aferente acestor luni vor fi recuperate direct de la operatorii de telefonie mobilă, în contextul în care plăţile către Simplus din partea acestor companii au încetat în noiembrie.

Practic, suma pe care RATP trebuie să o recupereze pentru perioada iunie 2014 - ianuarie 2015 ajunge la aproximativ 100.000 euro. RATP a notificat operatorii GSM abia în luna noiembrie că Simplus nu se mai achită de sarcini faţă de regie. „Admite cererea. Obligă debitoarea (Simplus, n.r.) la plata către creditoare (RATP, n.r.) a sumei de 309.548 lei reprezentând contravaloarea facturilor nr. 2660/24.07.2014, 2914/13.08.2014, 3348 /17.09.2014, 3768/17.10.2014, 4147/ 12.11.2014 şi parţial valoarea facturii nr. 2200/18.06.2014, precum şi la plata penalităţilor de întârziere aferente debitului principal, în cuantum de 0,04% pe zi de întârziere de la data scadenţei fiecărei facturi menţionate şi până la plata efectivă“, se arată în decizia Tribunalului Bucureşti. Judecătorii au fixat şi un termen de plată, respectiv 30 de zile de la data emiterii hotărârii instanţei.

Firma bucureşteană a mai fost dată în judecată şi de alţi parteneri de afaceri, pe rolul instanţelor fiind deschise mai multe procese. În octombrie 2014, Simplus Invest a fost obligată de judecători să achite aproape 350.000 euro către o companie multinaţională specializată în oferirea de servicii de plăţi prin intermediul telefonului mobil.

În prezent, RATP caută un alt partener pentru a relua serviciul de achiziţie de bilete prin SMS.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri