„Ţeapă“ incredibilă la Iaşi, în cel mai de lux complex rezidenţial. A fugit cu toţi banii!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 15.05.2021

„Ţeapă“ incredibilă la Iaşi, în cel mai de lux complex rezidenţial. A fugit cu toţi banii!

GALERIE
Exclusiv Rezidence
  • Exclusiv Rezidence
- +

EXCLUSIV: un butoi de pulbere ce stă gata-gata să explodeze în cel mai luxos şi scump complex de apartamente din oraş: Exclusiv Residence din Târguşor Copou, al fraţilor Negurici. Totul a pornit de la o notificare a E.ON, care a anunţat avuţii locatari de aici că vor fi debranşaţi de la gaz şi curent electric. Oamenii au rămas cu gura căscată, ştiind că au plătit la zi. Curând, aveau să afle că, de fapt, administratorul a jumătate din complex, om din anturajul dezvoltatorilor, nu a plătit nicio utilitate de luni bune, iar acum este de negăsit. Revolta locatarilor a depăşit orice aşteptare când aceştia au fost vizitaţi de avocatul fraţilor Negurici, care le-a spus că trebuie să dea urgent câte 1.800 de familie, pentru a evita debranşarea. Nimeni nu ştie însă cum se vor recupera banii. O altă ciudăţenie: la Poliţie nu a fost depusă nicio plângere în legătură cu aceste acuzaţii de delapidare. Dezvoltatorul complexului a refuzat să dea vreo declaraţie.

Complexul de lux Exclusiv Rezidence din Copou, aparţinând cunoscuţilor fraţi Negurici, unii dintre cei mai bogaţi dezvoltatori imobiliari ieşeni, stă de mai multe zile pe un adevărat butoi cu pulbere. Zeci de proprietari care locuiesc în jumătate dintre blocurile de lux ce alcătuiesc complexul sunt pe cale să rămână în beznă deoarece, după cum au auzit, administratorul ar fi fugit cu banii adunaţi pe mai multe luni. În aceste condiţii, fiecare bloc din complex, ce are ca preşedinte de scară chiar şi câte un judecător, avocat sau procuror, ar trebui să completeze de la locatari banii furaţi de firma care le administra. Oamenii care locuiesc acolo, toţi personaje cu stare materială foarte bună, se feresc să ofere amănunte, fiind ameninţaţi de către avocaţii fraţilor Negurici. Firma care administra blocurile lui Negurici se numeşte Sodalis SRL, şi era condusă de Florin Zelincă. Apropiaţi ai fraţilor Negurici au declarat jurnaliştilor că situaţia este una extrem de delicată, soţia lui Florin Zelnică fiind chiar contabila fraţilor Negurici.

Ia administratorul de unde nu-i

Fraţii Negurici, Ovidiu şi Cristian, au dat lovitura în urmă cu câţiva ani construind în zona Târguşor Copou, pe un teren al firmei Textila SA, şase blocuri cu apartamente de lux. Ansamblul a fost numit Exclusive Rezidence şi are piscină, baruri şi alimentară proprie. De asemenea, datorită preţurilor ridicate, apartamentele au fost cumpărate în general de oameni cu bani, de fotbalişti, dar şi inclusiv de cei mai în „vogă“ bugetari: politicieni, procurori sau judecători. Printre numele cunoscute care stau acolo: Cristian Adomniţei, Anghel Ficu (şeful AFIR). „Fericirea“ acestora a fost însă tulburată recent: în urmă cu aproximativ două săptămâni, locatarii de la trei blocuri din cadrul ansamblului au primit notificări că le va fi întrerupt curentul electric ca urmare a neplăţii facturilor. Aceştia au început să-l caute pe „domn' Florin“, administratorul numit de către fra­ţii Negurici să se ocupe de jumătate dintre blocurile din Exclusive Residence. Însă, surpriză mare: acesta nu mai era de găsit. „Îl ştiu pe Florin, administratorul. Nu l-am mai văzut de mult, am înţeles că ar fi fugit. Avea un BMW negru, îl vedeam des pe la piscina din Exclusiv“, ne-a spus un locatar, nedorind să-şi dea numele, pe motiv că avocaţii fraţilor Negurici le-ar putea crea neplăceri.

Proprietarul unui alt apartament ne-a spus că, în prezent, cele trei blocuri pe care le administra Florin Zelincă au un alt administrator. „Florin Zelnică a dispărut, iar în locul lui este un alt admi­nistrator. Din câte am auzit, soţia lui Zelincă este şi cenzorul fraţilor Negurici. Adică ar fi, sau ar fi fost, contabila lor. Da, ştiu, au fost primite notificări că vor închide curentul şi vor scoate contoarele de la fiecare apartament, de către cei de la E.ON“, ne-a precizat un alt locatar.

Poliţia nu are nicio plângere

Majoritatea locatarilor din cele trei complexuri sunt sideraţi de faptul că fraţii Negurici şi-a trimis avocatul pentru a le cere bani, ca firmele să nu le închidă utilităţile. Unul dintre locatarii complexului Exclusiv ne-a spus că a fost deranjat de faptul că avocatul le-a impus o contribuţie financiară pe fiecare apartament: 1.800 de lei, care urmează să fie viraţi la firmele de salubritate, curent şi gaz. „Acest avocat a venit la noi în bloc, a convocat şeful scării şi locatarii şi ne-a spus nonşalant că despre fostul administrator nu se mai ştie nimic, iar în ultimele luni nu fuseseră achitaţi banii către acestea. În acest sens, noi trebuie să achităm câte 1.800 de lei, fără să ne explice de unde recuperăm noi aceşti bani, şi dacă s-a făcut vreo plângere la poliţie pentru delapidare. Apoi a mers la o altă scară unde a spus aceleaşi lucruri, însă am înţeles că au fost şi sume mai mari. Asta în condiţiile în care blocurile respective au chiar şi zeci de apartamente“, a spus cu năduf omul.

În cursul zilei de ieri, jurnaliştii „Ziarului de Iaşi“ l-au sunat pe Adrian Negurici, dar acesta ne-a închis telefonul în nas imediat ce i-am spus cine suntem şi ce amănunte am dori de la el. De asemenea, am sunat la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei Iaşi, iar cei de acolo ne-au spus că nu există nicio plângere pentru delapidare sau furt de la acel complex. „Cel puţin până acum, nu a fost înaintată nicio plângere“, ne-au spus reprezentanţii IPJ Iaşi. Jurnaliştii au încercat să dea şi de Florin Zelincă şi soţia acestuia, Liliana Zelincă, însă la numerele de telefon găsite au răspuns alte persoane. Potrivit Oficiului Registrului Comerţului, firma Sodalis este administrată de către Liliana Zelincă. Firma a raportat în anul 2016 un profit net de 56.000 lei, cu patru angajaţi. Cel mai probabil, pentru a nu face zarvă, constructorul an­samblului vrea să păstreze discreţia asupra scandalului, pentru a nu face reclamă negativă afacerii. Totul însă pe banii proprietarilor din complex, care sunt deja revoltaţi. Cu atât mai mult cu cât încă nu este depusă o plângere la autorităţi. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.