anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Conferinţa ”Internaţional Nursing Week”, Iaşi, a treia ediţie

”Tendinţa în Europa este de a pregăti doar asistente medicale licenţiate”!

GALERIE
ileana antohi
 • ileana antohi
- +

În această săptămână, în perioada 7-11 mai, Iaşul găzduieşte  o conferinţă cu participare internaţională care aduce în discuţie problemele actuale cu care se confruntă specializarea care are cei mai mulţi absolvenţi în domeniul medical din România: nursingul.

Conferinţa ”Internaţional Nursing Week”, organizată de disciplina de Nursing a Facultăţii de Medicină din cadrul UMF ”Gr. T. Popa” Iaşi, este o manifestare care are deja tradiţie, aflându-se la cea de-a treia ediţie. Alături de lectorii români, manifestarea beneficiază de participarea unor speakeri din străinătate, invitaţi în parteneriat ERASMUS: asistenţi medicali cu experienţă care predau în cadrul Colegiului Universitar Karol de Groote Antwerpen - Olanda,  specialişti în educaţie de la Universitatea de Şiiinţe Aplicate Windesheim - Olanda. De asemenea vor susţine prezentări în carul unor videoconferinţe, specialişti de la Universitatea Alicante – Spania.

”Seria de prelegeri se adresează studenţilor  de la specializarea Asistenţă Medicală din cadrul Facultăţii de Medicină a UMF ”GR. T. Popa” Iaşi, dar şi asistentelor medicale interesate de problematica actuală a nursingului. Tendinţa în Europa este de a pregăti doar asistente medicale licenţiate, iar prin această conferinţă pe care o organizăm periodic încercăm să fim la curent  cu noutăţile în  educaţia şi pregătirea viitoarelor asistente medicale în învăţământul universitar. Această serie de prelegeri ne ajută  să aflăm despre stiluri diferite de predare şi de învăţare, dar şi despre modalităţile diverse în care se abordează în prezent îngrijirea pacienţilor de către echipele medicale. Trebuie să încercăm să integrăm cât mai multe din modelul european de pregătire a asistentelor medicale şi pentru aceasta avem nevoie de conferinţe unde să împărtăşim experienţe cu colegi din Europa”, a subliniat conf. dr. Ileana Antohi, iniţiatorul şi preşedintele manifestării.

”Viitorul acestei profesii dacă ne dorim să evolueze aşa cum se întâmplă în Europa, îl reprezintă pregătirea universitară şi apoi specializarea asistenţei medicale pe un anumit domeniu. Va trebui să găsim modalităţi pentru a pune în practică aceste deziderate importante pentru evoluţia şi dezvoltarea profesională a asistentelor medicale”, a punctat asist. univ. dr. Ovidiu Petriş.

Cei interesaţi pot audia lucrările conferinţei în fiecare zi a a acestei săptămâni, începând cu ora 09.00, în Aulă ”Emil Palade”, UMF Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liga a doua, la restart

Nicolae GRECU

Liga a doua, la restart

Va fi Politehnica Iaşi una dintre protagonistele luptei pentru promovarea pe prima scenă?

opinii

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

arh. Ionel OANCEA

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

Nu a trecut multă vreme de la stabilirea echipei câştigătoare a concursului internaţional de arhitectură din proximitatea pieţei Palatului Culturii. Interesul pentru soluţiile realizate s-a stins. Probabil, echipa câştigătoare UNStudio lucrează deja la proiect, la documentaţiile pentru avizare, aprobare, autorizare. Discuţii mai mult sau mai puţin constructive vor mai fi, mai ales în momentele de consultare publică a planului urbanistic zonal ce va fi realizat cu această ocazie.

Călătorie în centrul oraşului

Alexandru CĂLINESCU

Călătorie în centrul oraşului

Dacă iau ca punct de reper locuinţa din Şefan cel Mare şi trasez un arc de cerc ce are drept limite Anastasie Panu şi Pojărnicie, casa din Păcurari e cumva pandantul celei din Ştefan cel Mare. Iar această legătură e, poate, şi o chestiune de destin.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.