„The Huffington Post”: afacerile britanice au mare nevoie de romani
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

„The Huffington Post”: afacerile britanice au mare nevoie de romani

GALERIE
romani, marea britanie
  • romani, marea britanie
- +

Ultimele cifre din Marea Britanie privind recrutarea muncitorilor români contribuie la infirmarea mitului românilor care vor să invadeze Regatul, aşa cum a vehiculat presa; în schimb, au demonstrat un deficit de specialişti din Estul Europei. După ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii, unele afaceri britanice şi-au sporit ofertele de angajare, însă în total a existat în medie mai puţin de un aplicant per ofertă, în luna ianuarie. Angajatorii britanici au oferit românilor mai mult de 10.000 de locuri de muncă prin intermediul site-ului de recrutări Tjobs.com, în prima lună a anului 2014, odată cu renunţarea la restricţiile de pe piaţa muncii impuse imigranţilor din România şi Bulgaria, a notat cotidianul „The Huffington Post”, potrivit adevarul.ro.

Numărul de oferte pentru luna ianuarie este de 0% de ori mai mare faţă de aceeaşi lună a a nului trecut, când au fost promovate doar 6.000 de locuri de muncă pentru români. Tjobs reprezintă mai mult de 200 de de agenţii de recrutare britanice şi peste 300.000 de candidaţi din România, potrivit „The Huffington Post”. Până acum, doar 13,5% dintre contractele promovate în acest an, adresate muncitorilor români, sunt pe termen limitat, restul fiind ori pe perioadă nedeterminată, ori pe termen lung. Majoritatea angajatorilor şi-au exprimat preferinţa pentru angajaţi cu experienţă, în special în domeniul medical, infirmând preconcepţiile potrivit cărora angajatorii caută muncitori prost plătiţi pentru a ocupa locurile pe care britanicii le refuză. „Nu a avut niciodată sens din punct de vedere economic să atacăm muncitorii profesionişti de care are nevoie sistemul nostru de asigurări de sănătate sau să le facem viaţa grea, aşa cum guvernul a făcut est-europenilor”, a declarat Owen Tudor, şeful al relaţiilor şi afacerilor europene în cadrul Congresului Sindicatelor Comerciale din Marea Britanie. „Şi nu a mai fost niciodată logic din punct de vedere economic ca cineva să traverseze Europa pentru locuri de muncă care sunt slab plătite sau nesigure”, a mai spus britanicul, citat de „The Huffington Post”.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Experţi, foşti şi actuali oficiali, se întrec în a-i da sfaturi lui Joe Biden

Alexandru LĂZESCU

Experţi, foşti şi actuali oficiali, se întrec în a-i da sfaturi lui Joe Biden

Multe dintre opiniile experţilor despre ceea ce ar trebui să facă noua administraţie de la Washington în materie de politică externă ignoră complet noua realitate geopolitică şi sunt impregnate de o doză masivă de idealism utopic.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Pictorul Ion Neagoe, un simbol peste timp

Nichita DANILOV

Pictorul Ion Neagoe, un simbol peste timp

Pictorul Ion Neagoe a fost un nonconformist, un revoltat. Picta cu pasiune, dar refuza să se manifeste în afara atelierului. Oare exigenţa legată de propria sa creaţie n-a fost o barieră în calea afirmării sale?

Collingwood, glumind despre Ruskin

Dana ȚABREA

Collingwood, glumind despre Ruskin

Dacă glumele au la bază un gând serios, nu există glume nevinovate. Nici măcar în plan filosofic nu scăpăm de glumele serioase. De pildă, pamfletul intitulat în mod ironic „Ruskin’s Philosophy” pe care R.G. Collingwood l-a susţinut public la o conferinţă despre John Ruskin. Sesizarea poantei trebuie să se producă instantaneu şi fără apel la raţiune, discursivitate, ceea ce nu e tocmai cazul glumelor serioase. Pentru acestea din urmă îţi poţi propune să arăţi în ce constă seriozitatea lor.

Între progres şi progresism regresiv

Michael ASTNER

Între progres şi progresism regresiv

- (în)semnele timpului -

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

1 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.