„Ţigări, ţigări!“: Condamnări grele pentru reţeaua traficanţilor din Piaţa Nicolina
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 22.01.2021

„Ţigări, ţigări!“: Condamnări grele pentru reţeaua traficanţilor din Piaţa Nicolina

GALERIE
tigari contrabanda piata nicolina
  • tigari contrabanda piata nicolina
- +
Cei mai mulţi membri ai reţelei erau neamuri. Pedepsele pronunţate de Tribunal sunt printre cele mai dure din ultimii ani, în dosarele de contrabandă. Pentru a se feri de autorităţi, contrabandiştii ţineau legătura permanent între ei şi se anunţau când „vine garda“
Gruparea celor 12 traficanţi de ţigări care au alimentau cu tutun de contrabandă Piaţa Agroalimentată Nicolina a fost deca­pitată de justiţie. Pedepse extrem de dure, cea mai mare de 11 ani de închisoare, au fost pronunţate de prima instanţă în cazul contrabandiştilor. Judecătorii au stabilit condamnări atât de dure deoarece unii dintre acuzaţi sunt recidivişti. Pe lista celor care vor merge la puşcărie, dacă sentinţele vor rămâne definitive, se numără Mihai Ursu, Cristian Holban, Roxana Ursu, Vasile Simionică, Adrian Cazacu, Adrian Arnăutu, Virginia Postolache, Sorin Surugiu, Mihaela Surugiu, Victor Goga şi Cristinel Airimioaei. Doar Valeriu Anghel, al 12-lea acuzat, a primit 3 ani de închisoare cu suspendare. „Grupul infracţional organizat a fost identificat de organele de urmărire penală în luna august 2017 ca acţionând pe raza mun. Iaşi, judeţul Iaşi, în zona Pieţei Nicolina în scopul obţinerii de venituri substanţiale prin săvârşirea unor infracţiuni implicând vânzarea de produse accizabile supuse marcării (ţigări de producţie/provenienţă Republica Moldova), cunoscând că acestea provin din contrabandă, iar faptele din prezenta cauză sunt ulterioare descoperirii sale (perioada septembrie 2017-martie 2018)“, au precizat judecătorii, în motivare. 
 
În acelaşi document se menţionează că contrabandiştii îşi duceau veacul în special în preajma magazinului „Bistriţa“ din piaţă şi îşi racolau clienţii printr-un mod ostentativ. Strigând „ţigări, ţigări“ printre trecători. „În acest sens, membrii grupului discutau telefonic, stabileau unde se află organele de poliţie sau de jandarmi, direcţia de patrulare a acestora în interiorul şi în vecinătatea pieţei, autoturismele utilizate în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cel mai bun traseu de urmat pentru evitarea lor“, au mai precizat judecătorii. Contrabandiştii au contestat sentinţele dure ale primei instanţe şi au formulat apel. Zilele trecute, dosarul lor a fost înregistrat la Curtea de Apel Iaşi, care va avea ultimul cuvânt de spus în această speţă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

La un pahar cu extraterestru

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.