Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

„Trădarea” lui Bălgrădean

GALERIE
pufi
  • pufi
- +

 

Portarul Cristian Bălgrădean s-a înţeles cu CFR Cluj, iar finanţatorul Gigi Becali a crezut că e o glumă, pentru ca apoi să-l acuze pe jucător că a primit intenţionat gol la Botoşani, de la Marko Dzugankic pentru a-şi favoriza viitoarea echipă în lupta pentru titlu. Cristian Bălgrădean joacă la FCSB din luna februarie a anului 2018, iar contractul său expiră la finalul acestui sezon. În cariera sa, Bălgrădean a mai evoluat la Minerul Lupeni, FC Braşov, Liberty Salonta, UTA Arad, Dinamo, Unirea Urziceni, Universitatea Craiova şi Concordia Chiajna.

Koeman a refuzat Barcelona

Selecţionerul Olandei, Ronald Koeman, a declarat că a refuzat o ofertă de la FC Barcelona, în februarie, după demiterea lui Ernesto Valverde.”Ei m-au contactat după ce a fost demis Ernesto Valverde, dar am refuzat deoarece sunt legat de echipa naţională”, a declarat Koeman, potrivit Cadena Ser. Fost jucător al clubului catalan (1889-1995), Koeman are contract cu naţionala Olandei până în 2022.

Baschetbalistele junioare, la Mondiale

Reprezentativa feminină de baschet U17 a României va evolua în Grupa D din cadrul Campionatul Mondial U17 2020, tinerele tricolore urmând să joace în prima fază a competiţiei care va fi gazduită în această vară de arenele sportive din Cluj împotriva selecţionatelor similare ale Franţei, Chinei şi statului Puerto Rico. Adversarele României au fost stabilite la tragerea la sorţi a grupelor FIBA Women’s Basketball U17 World Cup 2020, care a avut loc, miercuri, la Cluj. Meciurile din cadrul competiţiei se vor desfăşura în BTArena şi Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca, în perioada 15-23 august 2020. Selecţionata SUA a câştigat patru din cele cinci ediţii ale FIBA Women’s Basketball U17 World Cup (2010, 2012, 2014, 2018), iar Australia a cucerit laurii mondiali în 2016

Kane nu renunţă la Euro

Căpitanul naţionalei Angliei, Harry Kane, care a suferit o ruptură de tendon în prima zi a anului, a declarat că în mod sigur va participa la Campionatul European. “În mintea mea, categoric voi participa la Euro-2020. Dacă până atunci nu se va întâmpla ceva drastic, voi fi acolo. Încă nu am revenit la antrenamentele cu echipa, dar muncesc mult în sală şi devin din ce în ce mai puternic. După câteva săptămâni voi juca din nou. Nu vreau să fac predicţii în privinţa meciului la care voi reveni, dar sper că voi juca undeva la începutul sau la mijlocul lunii aprilie”, a afirmat Kane pentru ES Magazine. Echipa lui Harry Kane, Tottenham, va juca în deplasare cu Sheffield United la 4 aprilie, în Premier League, iar apoi, la 11 aprilie, va întâlni acasă formaţia Everton. La Campionatul European, Anglia va juca în grupă cu Croaţia, Cehia şi cu câştigătoarea play-off-ului C.

Campioană olimpică dopată

Sportiva Ruth Jebet, campioană olimpică la Rio la 3.000 m obstacole, a fost suspendată patru ani pentru dopaj cu EPO, a anunţat Unitatea de Integritate a Atletismului (AIU) Jebet, sportivă care concurează pentru Bahrain, era suspendată provizoriu din 2018. Ruth Jebet a câştigat titlul olimpic în 2016 la 3.000 m obstacole şi în iulie 2018 a stabilit un record mondial al probei (8’52”78). Atleta are dreptul să conteste decizia AIU. Ea nu îşi va pierde aurul olimpic, deoarece a fost depistată pozitiv în decembrie 2017.

 

Ibericele noastre la turneul preolimpic

Cinci jucătoare care evoluează în campionatul României au fost convocate de selecţionerul Carlos Viver la naţionala feminină de handbal a Spaniei, vicecampioană mondială, pentru turneul preolimpic de luna aceasta. Cele cinci handbaliste sunt portarul Darly Zoqbi (CS Gloria Bistriţa), centrul Alicia Fernandez (SCM Râmnicu Vâlcea), interul dreapta Mireya Gonzalez (SCM Râmnicu Vâlcea) şi extremele dreapta Carmen Martin (CSM Bucureşti) şi Marta Lopez (SCM Râmnicu Vâlcea. Pe listă se mai găsesc portarul Silvia Navarro (Rocasa Gran Canaria), care a evoluat la Oltchim Râmnicu Vâlcea, interul dreapta Almudena Rodriguez (HC Thuringer), fostă jucătoare la Gloria Bistriţa, şi interul stânga Alexandrina Barbosa (Nantes Atlantique), care va juca din vară la CSM Bucureşti.

 Carlos Viver a nominalizat nu mai puţin de 14 jucătoare care au evoluat la Mondialul din 2019, la care Spania a cucerit argintul. La turneul preolimpic din perioada 20-22 martie, Spania, echipa gazdă, se va bate pentru cele două locuri care duc la JO 2020 cu Suedia, Senegal şi Argentina.

 

Percheziţii în fotbalul portughez

Ministerul Public portughez a anunţat, joi, că au avut loc percheziţii la principalele cluburi de fotbal, între care Benfica, FC Porto, Sporting şi Braga, precum şi la societatea lui Jorge Mendes, unul dintre cei mai influenţi impresari din lume. Cu ajutorul a aproximativ 100 de inspectori ai fiscului şi 180 de jandarmi, 15 magistraţi au organizat 75 de percheziţii la cluburi de fotbal, firme şi conducători, birouri de avocatură şi agenţi intermediari, se arată într-un comunicat al procurorilor. “Operaţiunea ofsaid” vizează tranzacţii din fotbalul profesionist realizate începând din 2015 şi care ar fi implicat fapte cu scopul de evitare a plăţilor către fisc.Practicile, care constau în ascunderea sau modificarea sumelor operaţiunilor, se încadrează în fraudă fiscală în formă agravată şi spălare de bani.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri