anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

sambata, 21.05.2022

A treia încercare pentru incubatorul de afaceri din Parcul Industrial de la Miroslava

GALERIE
incubator, afaceri, miroslava
 • incubator, afaceri, miroslava
- +

Primele două proceduri de atribuire a contractului de construire a trei clădiri au eşuat n firma printre acţionarii căreia se află şi fiul lui Silviu Prigoană derulează un proiect cu o finanţare europeană de câteva zeci de milioane de lei

 

O societate în care fiul lui Silviu Prigoană, Honorius, deţine 15 la sută din acţiuni încearcă pentru a treia oară să atribuie contractul de construire a unui incubator de afaceri în Parcul Industrial Miroslava II (Brătuleni). Prima tentativă a fost lansată la sfârşitul anului 2019, dar procedura a fost anulată în ianuarie 2020 pentru „abateri grave de la prevederile legislative”, respectiv „valoarea estimată a fost greşit calculată, listele de cantităţi sunt eronate”, potrivit precizărilor afişate pe SEAP. Sistemul Electronic de Achiziţii Publice consemnează reluarea licitaţiei un an mai târziu, pe 12 ianuarie 2021, de la o sumă cu 2,1 milioane de lei mai mare, respectiv 36,3 milioane de lei. A fost depusă o singură ofertă, considerată însă inacceptabilă. A treia încercare de atribuire a fost lansată ieri la aceeaşi valoare estimată. Finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 2 destinată îmbunătăţirii competitivităţii IMM-urilor. Data limită pentru depunerea ofertelor este 6 decembrie, iar contractul trebuie finalizat în decurs de un an.

Este vorba de un complex de trei clădiri cu regim mic de înălţime care vor fi construite pe un teren de 10 mii mp. „Pe lângă spaţii de birouri pentru companiile incubate, sunt propuse următoarele funcţiuni: săli de sport şi relaxare, clinică medicală cu cabinete pentru medicina muncii şi prim ajutor, farmacie, magazin, restaurant, cafenea, săli multifuncţionale (pentru discuţii, pentru birouri deschise, pentru expoziţii, pentru conferinţe, proiecţii, festivaluri de jocuri etc.) şi birourile administrative ale companiei ce gestionează incubatorul. Toate aceste funcţiuni suplimentare sunt propuse pentru a crea un ansamblu independent, în care companiile să fie sprijinite în dezvoltarea lor”, se arată în Caietul de sarcini.

Perspectives Constructions Invest SRL este o firmă înfiinţată în 2012, iar Honorius Adrian Prigoană este unul dintre cei cinci acţionari. Potrivit raportărilor pe anul 2020, societatea – care se ocupă de proiectele de dezvoltare/ promovare imobiliară – a avut o cifră de afaceri de aproape 1,4 milioane de lei, cea mai mică de după anul înfiinţării, şi un profit de 61 de mii de lei. În schimb, cu doi angajaţi, a reuşit să aibă un volum al activelor circulante (stocuri, creanţe, investiţii pe termen scurt etc.) de aproape opt ori mai mare decât în 2019: 32 de milioane de lei. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de AUR şi sporturile

Nicolae GRECU

Generaţia de AUR şi sporturile

Stimaţi iubitori de fotbal şi sporturi din spaţiul carpato-danubian-pontic, realizăm acum că noi, condeierii, pixarii şi tastatorii în domeniu am greşit în masă în aprecierile noastre.

opinii

Creşterea oraşului

arh. Ionel OANCEA

Creşterea oraşului

După reculul din anii postcomunişti, când falimentul industriei ieşene a distrus zeci de mii de locuri de muncă, dezvoltarea Iaşului a fost previzibilă. În fapt este marele pol de atracţie al regiunii Nord-Est şi unul dintre cele mai mari din ţară.

Lumina de la capătul Luminiţei

pr. Constantin STURZU

Lumina de la capătul Luminiţei

Aşa cum ni se relatează în pericopa evanghelică ce se citeşte mâine în bisericile ortodoxe (de la Ioan 4, 5-42), Iisus are un dialog deloc comod cu o femeie ce venise să scoată apă de la o fântână din Samaria, de lângă cetatea Sihar, acolo unde Domnul, ostenit de călătorie, se aşezase în aşteptarea ucenicilor plecaţi să cumpere de mâncare.

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Articolul se referă pe scurt la apariţia componentei romanice a conştiinţei inaţionale a românilor.

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.