A treia încercare pentru incubatorul de afaceri din Parcul Industrial de la Miroslava
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

A treia încercare pentru incubatorul de afaceri din Parcul Industrial de la Miroslava

GALERIE
incubator, afaceri, miroslava
  • incubator, afaceri, miroslava
- +

Primele două proceduri de atribuire a contractului de construire a trei clădiri au eşuat n firma printre acţionarii căreia se află şi fiul lui Silviu Prigoană derulează un proiect cu o finanţare europeană de câteva zeci de milioane de lei

 

O societate în care fiul lui Silviu Prigoană, Honorius, deţine 15 la sută din acţiuni încearcă pentru a treia oară să atribuie contractul de construire a unui incubator de afaceri în Parcul Industrial Miroslava II (Brătuleni). Prima tentativă a fost lansată la sfârşitul anului 2019, dar procedura a fost anulată în ianuarie 2020 pentru „abateri grave de la prevederile legislative”, respectiv „valoarea estimată a fost greşit calculată, listele de cantităţi sunt eronate”, potrivit precizărilor afişate pe SEAP. Sistemul Electronic de Achiziţii Publice consemnează reluarea licitaţiei un an mai târziu, pe 12 ianuarie 2021, de la o sumă cu 2,1 milioane de lei mai mare, respectiv 36,3 milioane de lei. A fost depusă o singură ofertă, considerată însă inacceptabilă. A treia încercare de atribuire a fost lansată ieri la aceeaşi valoare estimată. Finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 2 destinată îmbunătăţirii competitivităţii IMM-urilor. Data limită pentru depunerea ofertelor este 6 decembrie, iar contractul trebuie finalizat în decurs de un an.

Este vorba de un complex de trei clădiri cu regim mic de înălţime care vor fi construite pe un teren de 10 mii mp. „Pe lângă spaţii de birouri pentru companiile incubate, sunt propuse următoarele funcţiuni: săli de sport şi relaxare, clinică medicală cu cabinete pentru medicina muncii şi prim ajutor, farmacie, magazin, restaurant, cafenea, săli multifuncţionale (pentru discuţii, pentru birouri deschise, pentru expoziţii, pentru conferinţe, proiecţii, festivaluri de jocuri etc.) şi birourile administrative ale companiei ce gestionează incubatorul. Toate aceste funcţiuni suplimentare sunt propuse pentru a crea un ansamblu independent, în care companiile să fie sprijinite în dezvoltarea lor”, se arată în Caietul de sarcini.

Perspectives Constructions Invest SRL este o firmă înfiinţată în 2012, iar Honorius Adrian Prigoană este unul dintre cei cinci acţionari. Potrivit raportărilor pe anul 2020, societatea – care se ocupă de proiectele de dezvoltare/ promovare imobiliară – a avut o cifră de afaceri de aproape 1,4 milioane de lei, cea mai mică de după anul înfiinţării, şi un profit de 61 de mii de lei. În schimb, cu doi angajaţi, a reuşit să aibă un volum al activelor circulante (stocuri, creanţe, investiţii pe termen scurt etc.) de aproape opt ori mai mare decât în 2019: 32 de milioane de lei. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Alexandru LĂZESCU

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Deşi în plan emoţional sunt de înţeles dezamăgirile privind formarea noii alianţe de guvernare PNL-PSD şi comportamentul lui Iohannis, acestea sunt expresia unei viziuni idilice asupra politicii, fără nici o legătură cu realitatea.

Filmuletul zilei

opinii

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Nichita DANILOV

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Citit cap-coadă, poemul lui Robert Şerban e cât se poate de coerent. Imaginile se leagă între ele, ideile sunt duse până la capăt. Aproape nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Şi faptul acesta e de-a dreptul fascinat. Oare de ce dadaiştii nu alegeau o temă? De ce scrisul lor e disparat, alcătuit din unghiuri, cercuri şi linii frânte ce par a nu avea prea multe puncte comune cu realitatea?? Hazardul poate fi provocat şi apelând la logică şi raţiune. La inspiraţie poetică.

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Ciprian IFTIMOAEI

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Articolul din această săptămână încheie seria dedicată evenimentelor demografice (natalitatea, mortalitatea, nupţialitatea şi divorţialitatea) analizate pe baza statisticilor oficiale, relevante la nivel naţional şi pentru judeţul Iaşi. În luna martie 2021 s-a înregistrat cel mai mare număr de divorţuri din perioada ianuarie 2020 - septembrie 2021: 2702 divorţuri, iar trendul a rămas constant, cu peste 2000 de separări de cupluri, până în iunie 2021.

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

Michael ASTNER

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

În loc de motto: Să luptăm pentru pace până nu mai rămâne piatră peste piatră!

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Moș Nicoale & Co

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.