„Tu ai aluniţe?” – Consultaţii gratuite la Policlinica Providenţa
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 22.09.2021

Comunicat de presă

„Tu ai aluniţe?” – Consultaţii gratuite la Policlinica Providenţa

GALERIE
rsz_nek_0800
  • rsz_nek_0800
- +

          Policlinica Providenţa desfăşoară în perioada 20 – 30 octombrie o nouă campanie de  prevenţie, de această dată a cancerului de piele localizat la nivelul aluniţelor. Prin intermediul campaniei ”Tu ai aluniţe?” copiii şi tinerii cu vârste între 5 şi 21 de ani, pot beneficia, astfel, de consultaţii dermatologice în mod gratuit, în baza programării.

          ” Melanomul, acest tip de cancer de piele cu o agresivitate deosebită, poate mima la apariţie o aluniţă sau se poate dezvolta într-o aluniţă. Scopul acestei campanii este, aşadar, de a examina aluniţele, de a-i învăţa pe copii să îşi examineze singuri sau cu ajutorul părinţilor aluniţele, să  se prezinte la medic dacă se constată modificări de culoare (halouri albe sau pigmentate, culoare neagră/albăstruie/decolorarea aluniţei), modificări de formă sau mărime (creştere rapidă, elevare a suprafeţei), durere, prurit (mâncărime locală), traumatisme locale. De asemenea, urmărim educaţia copiilor privind o expunere raţională la soare şi fotoprotectie, întrucât studiile de specialitate au evidenţiat o creştere a riscului de cancer de piele în condiţiile arsurilor solare din copilărie”, a declarat dr. Mirela Cherciu, medic primar Dermatologie în cadrul Policlinicii Providenţa.

          Consultaţia oferită în cadrul campaniei va fi, aşadar, una complexă şi deosebit de importantă.

          ”Consultaţia dermatologică şi dermatoscopia (evaluarea structurii aluniţelor cu ajutorul dermatoscopului) este extrem de utilă pentru identificarea anomaliilor existente, pentru evaluarea unor tipuri particulare de aluniţe (nevi Sutton, Spilus, Spitz/ Reed, Clark, nevi congenitali de mari dimensiuni), evaluarea  leziunilor situate în zone dificil de urmărit (scalp, zonă genitală) sau  localizate în zone predispuse la traumatisme (palme, tălpi, zona unghiilor)”, a adăugat dr. Mirela Cherciu, medic primar Dermatologie în cadrul Policlinicii Providenţa.

          Medicii atrag atenţia că, odată depistate unele anomalii, îndepărtarea aluniţei bolnave poate fi o etapă esenţială a terapiei care trebuie să fie înţeleasă şi acceptată.

          ”Campania urmăreşte, de asemenea, informarea părinţilor asupra situaţiilor când aspectele clinice şi dermatoscopice impun îndepărtarea chirurgicală profilactică sau curativă a leziunii; această procedura, urmată de examenul histopatologic, este singura posibilitate de tratament în cazul leziunilor suspecte, conform tuturor ghidurilor internaţionale de diagnostic şi tratament a melanomului”, a menţionat dr. Mirela Cherciu, medic primar Dermatologie în cadrul Policlinicii Providenţa.

          Pentru programări şi informaţii vă rugăm să sunaţi la numerele de telefon 0232/215.940 şi 0729.292.897 sau să veniţi la Policlinica Providenţa din Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 10, Bl. B1, Parter (lângă Mitropolia Moldovei şi Bucovinei).
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

AUKUS: o ofertă de nerefuzat

Lucian DÎRDALA

AUKUS: o ofertă de nerefuzat

Este greu de crezut că relaţia instituţională a UE cu Australia va rămâne aceeaşi, în condiţiile în care Franţa ar putea bloca în Consiliu viitorul acord de liber schimb, aflat în faza finală a negocierilor.

Filmuletul zilei

opinii

Lecţia 9/11

Florin CÎNTIC

Lecţia 9/11

Deşi, pentru români, 11 septembrie ar fi trebuit să rămână în istorie drept data cuceririi Plevnei (în 1877), noi nu vom putea uita, totuşi, ziua de 11/09 a anului 2001. Poate nu ar fi rău să medităm la sângeroasa lecţie care a fost servită atunci lumii civilizate.

După liceul militar

Radu PĂRPĂUȚĂ

După liceul militar

... Am venit cu coada între picioare de la liceul militar. Am pierdut un an. De ce? S-a întâmplat aşa (dar eu nu cred că s-a întâmplat, am aproape convingerea că a fost premeditat, să mă înveţe minte să nu mă mai retrag de la măreţul liceu) pentru că s-a întârziat cu trimiterea situaţiei mele la învăţătură de la liceul milităros. În aceste condiţii, directorii de la liceele din Iaşi nu au acceptat să mă înscriu. Tata a încercat la mai multe licee - nimic.

Rarităţi la Festivalul „George Enescu”

Alex VASILIU

Rarităţi la Festivalul „George Enescu”

Concertele ordonate vineri, sâmbătă, duminică şi luni au prilejuit audiţii unice pentru că opus-urile prezentate ajung extrem de rar sau nu ajung deloc pe scenele noastre de concert. Un prim argument a aparţinut ansamblului Les Dissonances, avându-l ca dirijor şi solist la vioară pe David Grimal.

pulspulspuls

Una vorbeşte la Bucale, alta gavareşte pentru noi în târg...

Una vorbeşte la Bucale, alta gavareşte pentru noi în târg...

Dom’le, oare ce mănâncă, ce bea, sau poate ce fumează dom’ premare Mihăiţă de le serveşte cu atâta nonşalanţă prin interviuri din afara Iaşului încât îngheaţă apele, nu alta, dar parcă îi ia şi pe toţi de gogomani, imaginându-şi că nu ştie lumea ce şi cum? 

Caricatura zilei

George, prietenul paharului

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.