anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presă

„Tu ai aluniţe?” – Consultaţii gratuite la Policlinica Providenţa

GALERIE
rsz_nek_0800
 • rsz_nek_0800
- +

          Policlinica Providenţa desfăşoară în perioada 20 – 30 octombrie o nouă campanie de  prevenţie, de această dată a cancerului de piele localizat la nivelul aluniţelor. Prin intermediul campaniei ”Tu ai aluniţe?” copiii şi tinerii cu vârste între 5 şi 21 de ani, pot beneficia, astfel, de consultaţii dermatologice în mod gratuit, în baza programării.

          ” Melanomul, acest tip de cancer de piele cu o agresivitate deosebită, poate mima la apariţie o aluniţă sau se poate dezvolta într-o aluniţă. Scopul acestei campanii este, aşadar, de a examina aluniţele, de a-i învăţa pe copii să îşi examineze singuri sau cu ajutorul părinţilor aluniţele, să  se prezinte la medic dacă se constată modificări de culoare (halouri albe sau pigmentate, culoare neagră/albăstruie/decolorarea aluniţei), modificări de formă sau mărime (creştere rapidă, elevare a suprafeţei), durere, prurit (mâncărime locală), traumatisme locale. De asemenea, urmărim educaţia copiilor privind o expunere raţională la soare şi fotoprotectie, întrucât studiile de specialitate au evidenţiat o creştere a riscului de cancer de piele în condiţiile arsurilor solare din copilărie”, a declarat dr. Mirela Cherciu, medic primar Dermatologie în cadrul Policlinicii Providenţa.

          Consultaţia oferită în cadrul campaniei va fi, aşadar, una complexă şi deosebit de importantă.

          ”Consultaţia dermatologică şi dermatoscopia (evaluarea structurii aluniţelor cu ajutorul dermatoscopului) este extrem de utilă pentru identificarea anomaliilor existente, pentru evaluarea unor tipuri particulare de aluniţe (nevi Sutton, Spilus, Spitz/ Reed, Clark, nevi congenitali de mari dimensiuni), evaluarea  leziunilor situate în zone dificil de urmărit (scalp, zonă genitală) sau  localizate în zone predispuse la traumatisme (palme, tălpi, zona unghiilor)”, a adăugat dr. Mirela Cherciu, medic primar Dermatologie în cadrul Policlinicii Providenţa.

          Medicii atrag atenţia că, odată depistate unele anomalii, îndepărtarea aluniţei bolnave poate fi o etapă esenţială a terapiei care trebuie să fie înţeleasă şi acceptată.

          ”Campania urmăreşte, de asemenea, informarea părinţilor asupra situaţiilor când aspectele clinice şi dermatoscopice impun îndepărtarea chirurgicală profilactică sau curativă a leziunii; această procedura, urmată de examenul histopatologic, este singura posibilitate de tratament în cazul leziunilor suspecte, conform tuturor ghidurilor internaţionale de diagnostic şi tratament a melanomului”, a menţionat dr. Mirela Cherciu, medic primar Dermatologie în cadrul Policlinicii Providenţa.

          Pentru programări şi informaţii vă rugăm să sunaţi la numerele de telefon 0232/215.940 şi 0729.292.897 sau să veniţi la Policlinica Providenţa din Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 10, Bl. B1, Parter (lângă Mitropolia Moldovei şi Bucovinei).
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.