„Tunul“ executorului Dominte la Nectarul, un nou termen
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

„Tunul“ executorului Dominte la Nectarul, un nou termen

GALERIE
nectar pascani
  • nectar pascani
- +

El este acuzat că ar fi comis ilegalităţi în procedura de vânzare a unui teren aparţinând fostei fabrici de zahăr Nectarul Paşcani 

Judecătorii Tribunalului Iaşi au judecat ieri un nou termen într-unul dintre cele mai importante dosare afla­te pe rolul instanţelor ieşene. Executorul bancar Cristinel Domin­te, acuzat că ar fi părtaşul unui „tun“ de 4,2 milioane de euro, încearcă să scape de acuzaţii printr-o serie de rapoarte şi expertize despre care consideră că l-ar dezincrimina.

El este acuzat că ar fi comis ilegalităţi în procedura de vânzare a unui teren aparţinând fostei fabrici de zahăr Nectar Paşcani, faptă ce ar fi condus, printre altele, la falimentarea celebri companii ieşene. Ieri, judecătorii ieşeni au stabilit realizarea unei ex­pertize în acest caz, aceasta urmând a fi prezentată la următoarele termene.

Procesul se va relua pe 13 aprilie. Potrivit DNA, fapta ilegală ce ar fi fost comisă de Dominte se referă la vânzarea unui teren aparţinând fabricii de zahăr Nectar, teren care în momentul unei proceduri de licitaţie a fost evaluat ca fiind fără valoare.

Procurorii au notat că problemele financiare ale Nectar Paşcani au început din 1998, atunci când firma a contractat un împrumut de 30 de mi­liarde de lei vechi de la BCR. Ulterior, din cauza neachitării credi­tului, s-a ajuns la executare silită, dosarul fiind atribuit executorului Cristinel Dominte. În cadrul procedurii s-au folosit două rapoarte de evaluare ale bunurilor de la Nectar, întocmite de evaluatorul Vasile Ne­gru, într-unul dintre acestea menţio­nându-se că un teren de 3,5 hectare nu ar fi avut nicio valoare.

În mai 2004, patrimoniul Avicola a fost vândut cu aproximativ 17 miliarde de lei vechi. „Subevaluarea grupului de imobile scoase la vânzare făcea atractivă achiziţionarea acestuia şi permitea BCR să-şi recupereze creanţele. Prejudiciul provocat este de 17.356.383 lei noi (aproximativ 4,2 milioane de euro). Dominte Cristinel şi-a încălcat atribuţiile de serviciu care preve­deau că avea obligaţia de a pune în vânzare, în procedurile de executare silită, bunuri la valoarea lor de circulaţie“, se precizează în re­chizitoriu. 

În perioada controversatei licitaţii, BCR era încă o societate cu capital majoritar de stat. Pe 19 iunie 2014, lichidatorul judiciar al SC Nectar SA s-a constituit parte civilă în acest dosar cu suma de 4,2 milioane de euro. Ulterior trimiterii în judecată, Cristinel Dominte a refuzat să co­menteze acuzaţiile procurorilor. În prezent, el este asociat cu executorul judecătoresc Bogdan Tufeanu, cei doi având sediu în apropierea Palatului de Justiţie din Iaşi.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

Nicolae GRECU

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

O mega-competiţie internaţională cu sportivi aleşi pe sprânceană, pe baza unor calificări la sânge şi în urma căreia cel mai bun trebuie să câştige cel mai mult.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Autorul continuă evocarea unor ani din anotimpul paradisiac al copilăriei şi adolescenţei petrecute pe malurile Dunării.

A fi creştin ieri şi azi

pr. Constantin STURZU

A fi creştin ieri şi azi

În viaţă experimentăm mult şi, cel mai adesea, ne alegem cu un gust amar, cu un gol în suflet. Chiar şi când suntem curioşi să aflăm cât mai multe dintr-un domeniu sau altul, ajungem la concluzia că toată ştiinţa noastră nu valorează, în faţa morţii, nici cât o ceapă degerată. Ba chiar şi când avem curiozitatea de a interacţiona cu anumite persoane, riscăm uneori prin a sfârşi dezamăgiţi.

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ioan STANOMIR

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii. Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea unor teritorii care păreau până atunci de neatins, vocaţia domesticirii cetăţenilor, toate acestea sunt simptomele răului pe care administrarea pandemiei l-a născut în societăţile noastre. Liberul-arbitru şi drepturile constituţionale au fost constant şi agresiv erodate. Frica, iar nu prudenţa, a dominat.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.