anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

​Un bărbat de 41 de ani, internat cu malarie la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi

GALERIE
Spitalul_Clinic_de_Boli_Infecţioase_„Sf. Parascheva”_din_Iaşi
  • Spitalul_Clinic_de_Boli_Infecţioase_„Sf. Parascheva”_din_Iaşi
- +

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, care a revenit din Camerun la finalul lunii iulie, a fost internat cu malarie la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi. Bărbatul a prezentat simptome asemănătoare unei viroze respiratorii şi s-a adresat medicului de familie, care i-a prescris tratament simptomatic.

Din cauză că starea sa de sănătate nu s-a îmbunătăţit după acest tratament, barbatul s-a prezentat la Spitalul Municipal Paşcani, unde de asemenea a fost supus unei scheme de tratament pe care l-a urmat în regim de spitalizare.

În cursul zilei de ieri, 18 august, bărbatul a fost admis prin transfer la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, cu cefalee intensă, febră 38 cu 8 grade Celsius şi mialgii(dureri musculare).

Bărbatul le-a spus medicilor de la Iaşi că a avut şi peste 40 de grade Celsius febră, atunci când a prezentat primele simptome.

În urma unei prime discuţii cu medicul de gardă, aflând că pacientul a revenit de curând dintr-o zonă endemică (chiar dacă a efectuat profilaxia pentru malarie) i s-au prelevat de urgenţă analize în cadrul laboratorului de analize medicale al spitalului pentru malarie, iar rezultatul a fost pozitiv.

Pacientul se află sub tratament curativ pentru această boală infecto contagioasă. Este stabil hemodinamic, i se administrează perfuzii de reechilibrare hidroelectrolitică şi este monitorizat de echipa medicală.

Medicii spun că el a ajuns la timp la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase ”Sf. Parascheva” din Iaşi, deoarece complicaţiile malariei sunt grave: malaria cerebrală, insuficienţă multiplă de organ, cu evoluţie nefavorabilă.

Barbatul va rămâne internat pe toată perioada tratamentului, iar decizia de externare va fi luată doar când se va afla în afara oricărui pericol. Malaria poate avea o evoluţie imprevizibilă.

Medicii sfătuiesc persoanele care vin din zone endemice ca, atunci când prezintă orice simptome de boală sau o modificare în homeostazia organismului să se adreseze imediat medicului de familie, iar locul unde a călătorit să fie primul pe care îl menţionează în discuţia cu acesta.

SURSA: hotnews.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.