A vândut apartamentul în 2015, apoi a cerut instanţei anularea tranzacţiei. I s-a aprobat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 14.05.2021

A vândut apartamentul în 2015, apoi a cerut instanţei anularea tranzacţiei. I s-a aprobat

GALERIE
act notarial
  • act notarial
- +

Ieşeanca acuză că cei care au cumpărat imobilul au profitat de starea sa de sănătate. Instanţa a decis ca apartamentul să fie dat înapoi, dar femeia să înapoieze cumpărătorilor banii pentru care a semnat că i-a primit.

O ieşeancă acuză faptul că ar fi fost înşelată şi făcută să-şi vândă apartamentul, cumpărătorii profitând de starea sa de sănătate. T.O. a cerut instanţei anularea actului de vânzare-cumpărare şi revenirea la situaţia anterioară tranzacţiei.

În septembrie 2015, între T.O, pe de o parte, şi C.B. şi I.I. pe de alta, a fost încheiat un contract de vânzare-cumpărare pentru un apartament de trei camere, în suprafaţă totală de 70,96 mp, contra sumei de 80.000 lei. În acţiunea sa, T.O. afirmă că la data încheierii contractului era abia ieşită din spital, după ce suferise un atac cerebral sever, fiind încă sub tratament şi având discernământul abolit ca urmare a afecţiunilor de care suferea. Consimţământul său pentru vânzare nu ar fi fost, deci, valabil. În plus, T.O. a afirmat că nici măcar nu ar fi primit banii prevăzuţi în contract, în dosarul notarial neexistând niciun document care să ateste efectuarea propriu-zisă a plăţii.

Cititi si: Contract de vânzare a casei între părinţi şi fiică anulat în instanţă la cererea altei fiice

Într-un raport de expertiză medico-legală psihiatrică întocmit la mijlocul lui septembrie 2015 se menţiona că T.O. nu are capacitatea psihică păstrată şi competenţa psihică de a încheia acte cu caracter notarial. Ca urmare, magistraţii Judecătoriei au apreciat că nu este credibil ca, după numai o săptămână, femeia să fie în stare să-şi vândă în deplină cunoştinţă de cauză singura sa locuinţă. Pe de altă parte, judecătorii au constatat că, în cuprinsul actului de vânzare-cumpărare, femeia a declarat în faţa notarului că ar fi primit cei 80.000 de lei, neexistând nicio dovadă că lucrurile s-ar fi petrecut altfel. Ca urmare, magistraţii au dispus anularea contractului de vânzare-cumpărare, obligând-o însă pe T.O. să achite 80.000 de lei celor doi cumpărători. Sentinţa a fost atacată de T.O. în faţa Tribunalului, magistraţii acestei instanţe rămânând ieri în pronunţare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Lupii manifestanți

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.