A venit gerul! Cum vă protejaţi conductele de apă contra îngheţului?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

A venit gerul! Cum vă protejaţi conductele de apă contra îngheţului?

GALERIE
conducte apa inghet
  • conducte apa inghet
- +

Cea mai bună metodă de protejare a conductelor de apă împotriva îngheţului este consumul de apă.  

Recomandarea face parte dintr-un set de sfaturi date de ApaVital abonaţilor săi, pe perioada iernii. Primele măsuri trebuie luate la nivelul apometrului, întrucât căminul acestuia este primul care îngheaţă. Căminul apometrului adăposteşte şi numeroase armături, robinete, coturi, puncte în care gheaţa se formează cu uşurinţă.

De asemenea, în cazul în care apometrul îngheaţă, costurile de remediere a defecţiunilor revin în exclusivitate clienţilor. Pentru a limita riscul de îngheţ pe traseul conductelor şi la nivelul apometrului, ApaVital recomandă consumul constant de apă, pentru a nu permite acesteia să staţioneze mult timp pe conducte. Posibilităţile de îngheţ cresc dacă în apropierea reţelelor de apă sunt realizate alte construcţii, betonul reţinând mult mai puţină căldură decât pământul.

O problemă des întâlnită este instalarea conductelor de apă la înălţime prea mică, limita de îngheţ fiind de un metru. În astfel de situaţii, cea mai bună metodă este refacerea lucrării sau măcar acoperirea conductelor cu un strat suplimentar de pământ. „În situaţia în care au apărut probleme de îngheţ la instalaţiile interioare,

ApaVital recomandă dezgheţarea acestora fie prin încălzirea conductelor, dacă acestea sunt din oţel, fie prin plasarea unei surse de căldură, aerotermă de exemplu, în cămin, pe o perioadă mai lungă de timp. În momentul în care se produce o dezgheţare minimă sau parţială a conductei, efectul presiunii din conductă, combinat cu temperatura apei potabile, de circa 12-16°C, va determina o dezgheţare completă“, se menţionează în „ghidul“ ApaVital. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.