A venit Mişu de la Bucureşti să dreagă busuiocul la partidoi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

A venit Mişu de la Bucureşti să dreagă busuiocul la partidoi

GALERIE
puls
  • puls
- +

Fraţilor, e foiala de pe lume, nu alta: cică la partidoiul ieşean se fac calcule şi strategii pe masa electorală, mai ales acuma cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare, când, zic cunoscătorii, sau cei cu capul mai pe umeri, este nevoie de un sprint pe judeţ. 

Aşa de urgentă ar fi treaba, şi presantă, ţinând cont de supărarea primarilor şi de nevoia de oblojeală, încât în acest uichend a venit personal la Iaşi mobilizatorul electoral principal de la nivel naţional, fostul premier Mişu Tudose.

Acesta, zic gurile rele, a venit negru de supărare încoace, dar a plecat un pic mai verde la obraz. Iacătă şi de ce avem de-a face cu o aşa interesantă paletă coloristică! Cică la întâlnirea pe care a convocat-o la Ramada cu premarii de comune ieşeni, 43 la număr în total, au venit 7 bucăţi mari şi late de premari, reprezentanţi ai celorlalţi. Chestie care l-a determinat pe Mişu să le ridice moralul, spunându-le că sondajele naţionale nu arată rău şi că viitorul partidoiului, dar şi al fiecărui primar, depinde de implicarea lor şi de lăsat supărarea deoparte.

Spun sursele noastre că însuşi Cristinel Stanciu a fost luat cu strategia şi convins să iasă în teritoriu ca să mobilizeze boborul. Asta ţinând cont şi de faptul că realitatea din sală nu era tocmai roz, din cei 54 de şefi de filiale comunale convocaţi, doar zece au părăsit “izolarea” să vină la întâlnirea cu nea Mişu. Şi ăia cică au meditat îndelung la cele auzite, cu ochii pe ceas şi gândul la marea sărbătoare creştinească a Ovideniei care a fost sâmbătă şi care presupune, după cum ştie toată lumea, dezlegare la peşte.

Aşa că au stat cu luare aminte în aşteptarea unei reţete de crap, somn sau ştiucă, mâncăruri tradiţionale în Brăila, locul de baştină al lui Mişu’ Tudose.Ce s-a decis în final la marea întâlnire? Nu mai spunem, dar, se pare că s-a vorbit de ciorbă, dar şi de pus pielea la saramură.

O manevră pe ocolite în halate albe: cine sunt artizanii din spate?

Să lăsăm însă olecuţă deoparte politichia, că nu arde chiar aşa de tare, şi să ne ocupăm niţeluş de sănătate şi de pandemie. De-un par egzamplu, de ce am auzit că s-ar pune la cale undeva prin spatele Desepeului. Cică o mare mişcare se antamează în aceste zile cu privire la secţia de chirurgie toracica de la „Pneumo”. Spun gurile rele că s-a facut o propunere ca aceasta să fie preluată de Spitalul „Sf. Spiridon”, sau de IRO, din motive destul de neclare, câtă vreme de zeci de ani aceasta este la „Pneumo”, care de altfel are şi personal specializat. Dacă acest lucru se va întâmpla, în acest caz e limpede că „Pneumo” va deveni un fel de policlinică. 

Unii cunoscători zic că interesul care poartă acolo fesul ar fi al unor bazaţi, care vor astfel să îşi completeze normele şi echipele, speculând astfel în folos propriuurgenţele pandemice şi faptul că acum a fost pus manager la „Pneumo” un tinerel de la care nu se aşteaptă cine ştie ce opoziţie. Hm, măi, măi: oare chiar aşa să fie?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfipte-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfipte-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Iohannis în Egipt

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.