A venit Mişu de la Bucureşti să dreagă busuiocul la partidoi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

A venit Mişu de la Bucureşti să dreagă busuiocul la partidoi

GALERIE
puls
  • puls
- +

Fraţilor, e foiala de pe lume, nu alta: cică la partidoiul ieşean se fac calcule şi strategii pe masa electorală, mai ales acuma cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare, când, zic cunoscătorii, sau cei cu capul mai pe umeri, este nevoie de un sprint pe judeţ. 

Aşa de urgentă ar fi treaba, şi presantă, ţinând cont de supărarea primarilor şi de nevoia de oblojeală, încât în acest uichend a venit personal la Iaşi mobilizatorul electoral principal de la nivel naţional, fostul premier Mişu Tudose.

Acesta, zic gurile rele, a venit negru de supărare încoace, dar a plecat un pic mai verde la obraz. Iacătă şi de ce avem de-a face cu o aşa interesantă paletă coloristică! Cică la întâlnirea pe care a convocat-o la Ramada cu premarii de comune ieşeni, 43 la număr în total, au venit 7 bucăţi mari şi late de premari, reprezentanţi ai celorlalţi. Chestie care l-a determinat pe Mişu să le ridice moralul, spunându-le că sondajele naţionale nu arată rău şi că viitorul partidoiului, dar şi al fiecărui primar, depinde de implicarea lor şi de lăsat supărarea deoparte.

Spun sursele noastre că însuşi Cristinel Stanciu a fost luat cu strategia şi convins să iasă în teritoriu ca să mobilizeze boborul. Asta ţinând cont şi de faptul că realitatea din sală nu era tocmai roz, din cei 54 de şefi de filiale comunale convocaţi, doar zece au părăsit “izolarea” să vină la întâlnirea cu nea Mişu. Şi ăia cică au meditat îndelung la cele auzite, cu ochii pe ceas şi gândul la marea sărbătoare creştinească a Ovideniei care a fost sâmbătă şi care presupune, după cum ştie toată lumea, dezlegare la peşte.

Aşa că au stat cu luare aminte în aşteptarea unei reţete de crap, somn sau ştiucă, mâncăruri tradiţionale în Brăila, locul de baştină al lui Mişu’ Tudose.Ce s-a decis în final la marea întâlnire? Nu mai spunem, dar, se pare că s-a vorbit de ciorbă, dar şi de pus pielea la saramură.

O manevră pe ocolite în halate albe: cine sunt artizanii din spate?

Să lăsăm însă olecuţă deoparte politichia, că nu arde chiar aşa de tare, şi să ne ocupăm niţeluş de sănătate şi de pandemie. De-un par egzamplu, de ce am auzit că s-ar pune la cale undeva prin spatele Desepeului. Cică o mare mişcare se antamează în aceste zile cu privire la secţia de chirurgie toracica de la „Pneumo”. Spun gurile rele că s-a facut o propunere ca aceasta să fie preluată de Spitalul „Sf. Spiridon”, sau de IRO, din motive destul de neclare, câtă vreme de zeci de ani aceasta este la „Pneumo”, care de altfel are şi personal specializat. Dacă acest lucru se va întâmpla, în acest caz e limpede că „Pneumo” va deveni un fel de policlinică. 

Unii cunoscători zic că interesul care poartă acolo fesul ar fi al unor bazaţi, care vor astfel să îşi completeze normele şi echipele, speculând astfel în folos propriuurgenţele pandemice şi faptul că acum a fost pus manager la „Pneumo” un tinerel de la care nu se aşteaptă cine ştie ce opoziţie. Hm, măi, măi: oare chiar aşa să fie?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spiritul critic se află în moarte clinică

Alexandru LĂZESCU

Spiritul critic se află în moarte clinică

Scepticismul, spiritul critic sunt în pragul extincţiei într-un peisaj în care conformismul, alinierea cuminte la abordările predominante ale momentului sunt în ascensiune rapidă.

Filmuletul zilei

opinii

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Nichita DANILOV

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Având o astfel de istorie în spate, cartea-album este document îmbibat cu dragoste faţă de Iaşi şi România, un imn închinat istorie dulcelui Târg, menit să echilibreze, prin atmosfera şi sentimentele pe care le degajă, acele atitudini şi acele cărţi ce privesc istoria noastră dintr-un unghi din ce în ce mai derizoriu.

Efecte şi reacţii

Dana ȚABREA

Efecte şi reacţii

Nu numai că „Jocul de-a măcelul” de Eugen Ionescu pare să anticipe reacţiile oamenilor pe timp de pandemie, dar cei de la Teatrul Studenţesc Thespis au avut inspirata idee de a realiza un spectacol. Până la urmă, e spectacolul vieţilor noastre de aproape un an de zile. Cine şi-ar fi imaginat că o viaţă comună, normală, aşa cum am avut până la izbucnirea pandemiei de Covid ar putea fi dezideratul vremurilor pe care le traversăm?

2+2=4 pastile media

Michael ASTNER

2+2=4 pastile media

Orice şedere a mea la ţară înseamnă şi un fel de cură mediatică de detelevizare, în sensul că timp de două-trei săptămâni ori chiar timp de două luni nu mă uit la televizor. Desigur, mă mai „dau” pe net, da. Dar în principiu legătura mea cu ţara se face prin intermediul radioului. Care radio merge non-stop cât îs în casă (inclusiv noaptea, când dorm), iar asta invariabil pe RRA. În principiu, pot s-o spun, sunt mulţumit de mixul oferit dintre ştiri şi muzică etc.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.