Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

“Vom avea doi finalişti la US Open”

GALERIE
cosac-george_2
  • cosac-george_2
- +

 - crede preşedintele FR Tenis, George Cosac

 
 
George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, a declarat ieri, la Centrul Naţional de Tenis, că ţara noastră va avea cel puţin doi reprezentanţi în finalele turneului US Open, ultimul de Grand Slam al anului. 
“În continuare, preşedintele FRT a declarat: ''În primul rând vreau să o felicit pe Irina Begu pentru cei 25 de ani împliniţi chiar miercuri. A avut un an de excepţie, a intrat în primele 30 de jucătoare ale lumii. Sunt convins că este într-o continuă ascensiune. Mai sunt sigur că va face parte din echipe României la Cupa Federaţiei, care în luna februarie, 2016, va juca împotriva echipei Cehiei. Să nu uităm că Cehia este câştigătoarea ultimelor două ediţii în această competiţie, şi mai este şi finalista din acest an, cu şanse bune de a câştiga din nou. Deci, numai lucruri de bine''.
întrebat cum comentează în general evoluţia fetelor din ţara noastră, la marile competiţii ale lumii, în comparaţie cu băieţii, George Cosac a spus: ''Sunt generaţii şi generaţii. Dacă am avut o generaţie în care Andrei Pavel era căpitanul jucător, care era cel care aducea României performanţele deosebite, iar fetele erau la vârsta junioratului, în acea perioadă, iată acum, a venit rândul fetelor să obţină performanţe deosebite. Este bine că avem performanţe în tenis, este bine că aceste performanţe se raportează la întreg sportul românesc. După cum observăm, tenisul este un sport foarte mediatizat, cred că săptămânal, dacă deschidem televizorul, este imposibil să nu avem o competiţie, este imposibil să nu auzim de un sportiv român că participă la o competiţie. Avem sportivi de valoare deosebită, avem pe Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu. Nu trebuie să uităm băieţii, care prin Florin Megea şi Horia Tecău, iată că sunt în primii 10 din lume, la dublu, unul câştigător la Wimbledon, altul semifinalist. Sunt sigur că unul dintre ei va face o finală la US Open'', a încheiat preşedintele FR Tenis.
 
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri