“Zece Cezari. Împăraţii romani de la Augustus la Constantin cel Mare ” de Barry Strauss
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Colecţia Hexagon - carte de călătorie

“Zece Cezari. Împăraţii romani de la Augustus la Constantin cel Mare ” de Barry Strauss

GALERIE
Zece-Cezari
 • Zece-Cezari
- +

O lucrare esenţială şi edificatoare, în care Barry Strauss spune povestea Imperiului Roman

 

În aceste secole, Roma a câştigat în frumuseţe şi teritoriu, pe care apoi le-a pierdut. Până în secolul al IV-lea, în vremea lui Constantin, Imperiul Roman se schimbase atât de mult din punct de vedere geografic, etnic, religios şi cultural, încât pentru Augustus ar fi fost de nerecunoscut. Influenţa Romei se păstrează astăzi în multe privinţe, iar Strauss examinează această moştenire de durată prin vieţile bărbaţilor care au format-o: Augustus, Tiberius, Nero, Vespasian, Traian, Hadrian, Marcus Aurelius, Septimius Severus, Diocletian şi Constantin – care, de-a lungul veacurilor, au învăţat să asigure guvernarea unui imperiu adaptându-se când era nevoie şi perseverând mereu, cu orice preţ.

„Forţa acestei abordări este că oferă perspectivă. De prea multe ori cărţile despre Roma reiau aspecte familiare, zăbovind asupra obraznicului Nero, a capacităţilor militare sau a birocraţiei eficiente. Dar, după cum arată Strauss, Roma era mult mai complexă şi mult mai interesantă...” (The New York Times Book Review)

 

DESPRE AUTOR


Barry Strauss este profesor de istorie la Cornell University. A obtinut un doctorat la Yale University si a primit premiul Clark pentru excelenta didactica la Cornell. Expert in istorie militara antica si autor a numeroase carti, printre care: Athens After the Peloponnesian War: Class, Faction, and Policy, 403-386 B.C. (1987); The Battle of Salamis: The Naval Encounter That Saved Greece – and Western Civilization (2004); The Trojan War: A New History (2006); The Spartacus War (2009).


De marţi, 30 noiembrie 2021, la chioşcurile de presă, numai cu Ziarul de Iaşi: “Zece Cezari. Împăraţii romani de la Augustus la Constantin cel Mare ” de Barry Strauss
Pret: 15 lei

Partener: Fundaţia Antibiotice Ştiinţă şi Suflet

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum s-au transformat o parte din mass media din câini de pază ai democrației, în agenți de propagandă și portavoce a autorităților

Alexandru LĂZESCU

Cum s-au transformat o parte din mass media din câini de pază ai democrației, în agenți de propagandă și portavoce a autorităților

Marea majoritate a jurnaliştilor români continuă să se închine la „icoanele” New York Times, Washington Post, CNN, The Guardian, nerealizând că acestea au deviat între timp semnificativ de la etica şi standardele tradiţionale ale jurnalismului.  

Filmuletul zilei

opinii

Câte ceva despre ororile nazismului

Nichita DANILOV

Câte ceva despre ororile nazismului

Realitatea din lagărele de naziste era atât de cosmetizată de aparatul de propagandă, încât chiar şi prizonierii proaspăt aduşi în vagoanele de vite sigilate aveau tendinţa să nu dea crezare sinistrelor zvonuri legate de exterminare. Ca să nu intre în panică, deţinuţii ce coborau din trenuri aveau parte de o privelişte aproape bucolică. E drept că exista sârmă ghimpată. Dar dincolo de sârmă domnea o ordine desăvârşită.

Povestea unui newsletter: Eminescu şi statistica

Ciprian IFTIMOAEI

Povestea unui newsletter: Eminescu şi statistica

Pe la începutul lunii decembrie 2021, mă pomenesc cu un telefon de la prietenul şi colegul Bogdan Pătărlăgeanu de la Direcţia de Comunicare a Institutului Naţional de Statistică (INS) cu propunerea de a colabora la un Newsletter pentru Ziua Culturii Naţionale (15 ianuarie) în care să surprindem crâmpeie din publicistica economică şi socială a poetului Mihai Eminescu, eventual, condimentate cu date statistice. Mai înainte de toate, prietenul Bogdan se interesă dacă ştiu ceva despre legătura lui Eminescu cu statistica, parcă, bănuind că am în lucru un studiu cu tema „Scurt istoric al statisticii oficiale în România” în care aveam câteva rânduri despre tema în cauză.

Atenţie la trend

Michael ASTNER

Atenţie la trend

În loc de motto: Jocurile minţii// cum mai reuşim noi/ să ne construim/ propriile capcane - cu cât mai sofisticate,/ cu atât mai durabilă/ propria închisoare.

pulspulspuls

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Aho aho, cetitori fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci pe astăzi Moşu’ vouă vă aduce brânză, ouă, dar şi niscai noutăţi din niscaiva zone mai mici ale politichiei ieşene pe care mulţi dintre noi le cam scosesem la pensie de câţiva ani, pe unii reprezentanţi chiar fără vechimea completă, ci pe caz de boală. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X