anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 22.03.2023

„Zimbru Chişinău şi Iaşi / Pentru totdeauna fraţi”. Totul despre expediţia Politehnicii de peste Prut

GALERIE
poli-iasi-zimbru
  • poli-iasi-zimbru
- +

Plecată joi seară din Iaşi în Republica Moldova, echipa de fotbal locală Politehnica a disputat vineri şi sâmbătă două partide amicale pe terenul II, de iarbă, al grupării Zimbru Chişinău. Adversarele întâlnite au fost CSF Bălţi şi Zimbru Chişinău, formaţii basarabene de primă ligă, un eşalon subţire, care cuprinde opt cluburi.

Echipa din Bălţi (al treilea centru urban al Moldovei, după capitala Chişinău şi Tiraspol) ocupă locul VI în clasamentul Diviziei Naţionale, iar Zimbru, care s-a salvat in extremis de la retrogradare vara trecută, e pe poziţia a III-a.

Vineri, în primul test din Moldova, Poli a remizat, 1-1 (0-0). CSF Bălţi a deschis scorul prin Miracle Chinaza Nwautobo (’64). Nigerianul, scos din ofsaid de Plămadă, care a făcut târziu pasul în faţă, l-a depăşit pe lentul Katanec, a făcut o lungă cursă solitară pe flancul drept, începută la circa 40 de metri de poarta Iaşului, şi a înscris cu un şut la colţul scurt.

Poli, care a avut o bară în minutul 60, prin Harrison, britanicul şutând din careu, uşor lateral stânga, la colţul scurt, a egalat în minutul 67. Autorul golului a fost Alexandru Musi, care a punctat cu un şut frumos din apropierea marginii careului mare, uşor lateral dreapta, la colţul lung.

Conform oficialilor oaspeţilor, antrenorul Leo Grozavu s-a bazat în testul cu CSF Bălţi pe Brînză (’46 Jankov) – Martac (’79 Olăeru), Tincu (’63 Plămadă), Marchioni (’63 Katanec), Finica (’60 Ştefanovici) – Fr. Cristea (’55 Gău), Vaşvari (’60 Roman), R. Ion (’57 Hlistei) – A. Dumitru (’63 Musi), Istrătie (’57), Mogoş (’55 Itu), Burcă, Hrib, Fărcaş şi Vojtus nefiind utilizaţi.

Sâmbătă, Politehnica s-a confruntat cu Zimbru Chişinău, cluburi care au galerii înfrăţite, prezente la disputa de alaltăieri, unde s-a auzit des cunoscuta scandare „Zimbru Chişinău şi Iaşi / Pentru totdeauna fraţi”. Meciul, care a îmbrăcat şi o cerere în căsătorie, făcută chiar pe teren, în pauza jocului, s-a încheiat tot cu scorul de 1-1 (0-1).

Ambele reuşite au aparţinut jucătorilor de la Zimbru, prima, din minutul 19, în proprie poartă. Zimbru a irosit un penalty în minutul 50, cu zece minute înainte de a egala, după un şut din careul mic.

Oaspeţii au anunţat că au contat pe Jankov (’46 Brînză) – Martac (’83 Olăeru), Plămadă, Katanec (’46 Tincu), Ştefanovici (’64 Finica) – Itu (’76 Mogoş), Marchioni (’32 Fărcaş; ‘46 Vaşvari; ‘76 Gău), Musi (’80 Hrib), Roman (’76 Fr. Cristea) – Harrison (’64 A. Dumitru), Hlistei (’65 R. Ion), Burcă, Istrătie şi Vojtus neintrând deloc.

Reamintim, Kouadio, Ciaun, Lică, Telcean şi Tomczyk nu au făcut deplasarea. Koaudio nu a avut dreptul de a merge în Republica Moldova, situaţie de care a profitat Olăeru, luat ca rezervă pe postul de fundaş dreapta, Ciaun, Lică şi Telcean au avut probleme medicale, iar Tomczyk a fost pus pe lista de transferări.

Antrenorul Politehnicii, Leo Grozavu, a concluzionat: „A contat mai puţin rezultatul în cele două teste utile, cu echipe care ne-au pus probleme din punct de vedere fizic, ceea ce mă interesa acum. Sunt mulţumit de implicarea jucătorilor, de atitudinea lor. Avem timp până la reluarea campionatului, mai sunt patru săptămâni, Mai avem multe amicale, mai avem multe de pus la punct, inclusiv la capitolul omogenitate, ca să ne prezentăm în prima etapă într-o altă stare”.

Poli a încercat două sisteme de joc peste Prut, „4-3-3” cu Bălţi, când închizătorul Marchioni a fost testat stoper, şi „4-4-2”, în romb la mijloc şi cu Hlistei atacant. Revelaţia ieşenilor a fost Musi, care a lăsat o bună impresie atât ca aripă dreaptă, în primul joc, cât şi sub cele două vârfuri, în al doilea.

În ceea ce-i priveşte pe jucătorii testaţi, Istrătie (Jiul Petroşani), care joacă şi atacant împins şi aripă dreaptă, va fi legitimat, pentru a acoperi disponibilizările lui Anton şi Bujor, fotbalişti născuţi în 2004. Şi Alexandru Mogoş (Ripensia Timişoara), component al naţionalei sub 20 de ani, va fi legitimat, în timp ce basarabeanul Gău (Darabani), care e născut în 2004, va rămâne în Copou dacă nu va costa foarte mult.

Mai trebuie precizat că Vojtus nu a intrat deloc pentru că este în urmă cu pregătirea fizică, iar toate schimbările au fost făcute din raţiuni tactice, Iaşul fiind ferit de accidentări.

Poli, care a mai jucat în acest an un meci de verificare, 2-4 (1-3), acasă, cu Bucovina Rădăuţi (Liga a III-a) va disputa în această săptămână alte două partide amicale, în Copou, cu echipe din Seria I a Ligii a III-a. Conform oficialilor ieşeni, Politehnica se va confrunta miercuri cu Ceahlăul Piatra Neamţ şi vineri cu Foresta Suceava. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre marea coaliţie (II)

Lucian DÎRDALA

Despre marea coaliţie (II)

În prezent, în contextul războiului din Ucraina, conducerile celor două partide au la îndemână tema interesului naţional pentru a-i reduce pe membrii nemulţumiţi de funcţionarea guvernării sau de însăşi ideea marii coaliţii.

opinii

Identităţile multiple ale lui Mircea Eliade

Florin CÎNTIC

Identităţile multiple ale lui Mircea Eliade

Pentru cei care depind de gândirea magică, locul, ora şi ziua naşterii au un caracter special. Sunt oameni care cred că jocurile astrale ale horoscopului le predefinesc destinul şi modul de a trăi. Şi Mircea Eliade făcea parte din această categorie şi e surprinzător cum a promovat toată viaţa o dată a naşterii falsă.

Ergo bibamus!

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ergo bibamus!

La CUI (restaurantul-crâşmă al Centrului Universitar Iaşi) sau la alte crâşme din astea simandicoase nu trebuie să bei până ce te faci cui şi să te trimită chelnerul acasă ca pe ultimul pilangiu. Sau, mă rog, să-ţi dea cu flit sau, în fine, să te uşchească, dar aşa, mai manierat, o îmbrânceală acolo - nu cu şuturi în fund ca la Zoiosu sau alte „bombe” asemănătoare. 

O nucă tare: muzica academică modernă

Alex VASILIU

O nucă tare: muzica academică modernă

Programate uneori în funcţie de aniversări/ comemorări, lucrările definitorii pentru muzica secolului XX-XXI îşi găsesc foarte rar locul în stagiunile filarmonicilor din România – stagiuni simfonice, vocal-simfonice, camerale. Invocate deschis ori trecute sub tăcere, motivele sunt obişnuinţa publicului de a asculta capodoperele clasice, romantice, concerte (mai ales pentru pian şi vioară), lipsa cronică a fondurilor necesare achitării drepturilor de interpretare, comoditatea reluării lucrărilor binecunoscute sau a însuşirii opusurilor scurte, relativ uşoare din punct de vedere tehnic. 

pulspulspuls

Stand-up comedy cu Tanţa şi Costel la Gala Sportului ieşean. Momente şi schiţe!

Stand-up comedy cu Tanţa şi Costel la Gala Sportului ieşean. Momente şi schiţe!

Chestiuni tare faine auzim că s-au petrecut la finele săptămânii trecute, stimaţi telespectatori, la gala sportului ieşean, eveniment care i-a avut în prim plan pe cei doi penalişti de la liberali: Tanţa şi Costel, cum li se zice mai nou prin politichia de Bahlui. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.