anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

ABA Prut – Bârlad achiziţionează echipamente de laborator de 1,3 milioane de lei

GALERIE
analizator multiparamentru de teren
 • analizator multiparamentru de teren
- +

ABA Prut – Bârlad a demarat achiziţia prin licitaţie a mai multor echipamente performante de laborator optice şi de precizie pentru regiunea Moldovei. 

 Valoarea estimată fără TVA a ustensilelor cuprinse în cele 14 loturi este de 1.366.384 de lei. Instituţia va achiziţiona un număr de 31 de obiecte şi aparaturi speciale, cele mai scumpe de pe listă fiind un analizator de mercur, care costă 161.300 de lei, un analizator multiparamentru de teren, care costă 151.200 de lei, un analizator robotizat pentru determinarea CBO5, care costă 327.700 de lei şi un spectrofometru de absorbţie atomic AAS – tehnică Flacără şi cuptor de grafit, aparatură care ajunge la suma de 302.500 de lei.

O altă achiziţie consistentă pe care ABAPrut doreşte să o facă tot în această perioadă vizează o draglină hidromecanică pe şenile, care are o valoare estimată, fără TVA, de nu mai puţin de 1,6 milioane de lei.  Conform altor anunţuri de achiziţie postate pe site la sfârşitul lunii mai, instituţia mai doreşte să achiziţioneze şi echipamente IT în valoare de 391.591 de lei, o autoutilitară 4x4 în valoare de 135.000 de lei dar şi trei rulote în valoare cumulată de 171.000 de lei. În total, instituţia doreşte să achiziţioneze în perioada imediat următoare bunuri în valoare de 3,6 milioane de lei, cu bani din fonduri proprii, adică de la stat.  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.