Aberație birocratică în sănătate. Medicii detaşaţi Covid, lăsați fără leafă o lună
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 15.01.2021

Aberație birocratică în sănătate. Medicii detaşaţi Covid, lăsați fără leafă o lună

GALERIE
medici, covid
  • medici, covid
- +

Situaţia s-a lămurit abia după numeroase presiuni sindicale

 

O neclaritate legislativă a făcut ca, pentru o perioadă, personalul medical detaşat în spitalele suport COVID să nu ştie exact de unde ar trebui să îşi primească salariul. În timp ce unii jurişti ai spitalelor considerau că plata se face la fel ca în situaţiile obişnuite care, conform Codului Muncii, presupun ca persoana detaşată să fie plătită de unitatea medicală unde a fost detaşată, alţi jurişti invocau un ordin al Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI) care prevede că persoanele care lucrează în secţii COVID trebuie plătite de spitalul unde au contractul de bază.

Sanitas Iaşi a solicitat încă de săptămâna trecută lămurirea situaţiei, pentru că existau persoane care lucrau de o lună într-o secţie COVID prin detaşarea şi care nu fuseseră plătiţi. „Problema s-a rezolvat, a ajuns în spitale o circulară prin care s-a stabilit ca fiecare angajat să fie plătit de unitatea medicală unde este angajat; sperăm să nu mai fie probleme. Era oricum o mare aberaţie să laşi oamenii neplătiţi după ce au făcut acest efort. Vă daţi seama ce demobilizator era pentru unii colegi să îşi dorească să fie detaşaţi, să meargă să muncească serios într-o secţie COVID, şi să nu fie plătiţi. A trebuit să facem mai întâi mare vâlvă, să lămurim care este interpretarea corectă a legii”, a precizat Iulian Cozianu, liderul Sanitas Iaşi.

Reprezentanţii DSP Iaşi susţin că în momentul de faţă nu ar trebui să mai existe angajaţi din sistemul medical care să fie detaşaţi şi să nu fie plătiţi. „Am solicitat de la Ministerul Sănătăţii şi de la CNCCI un punct de vedere, care confirmă că pentru persoanele detaşate în secţii COVID plata salariului se face de către unitatea medicală de unde au plecat. Banii sunt recuperaţi ulterior de la MS, deci nu se face din banii spitalului. Am transmis acest răspuns către spitale şi nu am mai primit sesizări că ar exista persoane care nu şi-au primit drepturile salariale”, a explicat Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

UDMR, Trump, Şoşoacă

Claudiu RAUS

UDMR, Trump, Şoşoacă

Da, nu e la modă, dar haideţi să vedem şi partea bună a ceea ce considerăm îndeobşte că este mai rău în politica românească!

Filmuletul zilei

opinii

Veşti din Lumea Nouă

Alexandru CĂLINESCU

Veşti din Lumea Nouă

Revista Le Point consacră săptămâna aceasta un excelent dosar „noilor fanatici”. E vorba de ravagiile pe care le fac ideologia decolonială, delirul identitar, discursurile dogmatice, cenzura, intimidarea, confuzia întreţinută în mediile universitare etc. E aiuritor ce teze de doctorat se pot susţine acum. Două exemple, printre multe altele: „Decolonizarea lui Venus: mitul naşterii Afroditei, receptarea clasică în Renaştere şi constituirea unui corpus teoretic estetico-decolonial” sau „Studiu queer şi decolonial al literaturii irlandeze”.

Brian May

Neculai SEGHEDIN

Brian May

Da, este vorba de acel Brian May, de la formaţia Queen, cel care a compus „We Will Rock You”, „Save Me”, „Who Wants to Live Forever”, „Too Much Love Will Kill You”, „The Show Must Go On” ş.a. May este, poate, dintre artiştii celebri ai lumii, cel care are şi o briliantă carieră ştiinţifică. 

Aritmetica lui Chirieac

Nicolae CREŢU

Aritmetica lui Chirieac

Pentru cine urmăreşte, măcar din când în când, „ecourile” în media ale actualităţii politice postelectorale, ca aceea de acum, ar fi un joc ademenitor să anticipezi, încă de la anunţarea rezultatelor votului, „ariile” preferate ale „tenorilor”/hosts, sau „abonaţi” ca invitaţi-analişti, în funcţie de atâtea semne mai vechi, acumulate, de înregimentare. 

pulspulspuls

Vorba e de arginţi, tăcerea e de aur lingou, dar tot tabla cutată vedem că are valoare la Iaşi

Vorba e de arginţi, tăcerea e de aur lingou, dar tot tabla cutată vedem că are valoare la Iaşi

Tensiune mare zilele acestea în Cejăul de la casa cu pătrate, stimaţi telespectatori, şi asta zice-se că mai ales după ce prezidentul Iohannis a avut o reacţie foarte dură la adresa şefului de acolo, dom’ Costel, aşa cum ştiţi. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.