anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

ABN Amro lasă în urmă o gaură de 6,7 mld. euro

GALERIE
ABN AMRO ANP-5460022_0
 • ABN AMRO ANP-5460022_0
- +

Guvernul olandez speră să obţină până la 15 miliarde euro din privatizarea băncii ABN Amro, faţă de o investiţie de 21,7 miliarde euro a statului, astfel rezultând o posibilă pierdere de 6,7 miliarde euro pentru contribuabili.

Banca va avea la dispoziţie un termen de aproximativ un an pentru a pregăti privatizarea, a declarat într-un comunicat ministrul olandez al Finanţelor, Jeroen Dijsselbloem, potrivit Bloomberg. Guvernul olandez va evalua apoi dacă sunt îndeplinite condiţiile de vânzare şi ar putea efectua privatizarea în trei tranşe, a adăugat oficialul. ABN Amro a înglobat în 2008 operaţiunile bancare şi de asigurări din Olanda ale grupului Fortis, ajuns în colaps. Dijsselbloem a precizat că statul a investit 21,7 miliarde euro până în prezent la ABN Amro. Vânzarea băncii cu o pierdere semnificativă, de 6,7 miliarde euro, va fi o chestiune delicată din punct de vedere politic în Olanda, unde populaţia este deja nemulţumită de creşterea taxelor şi măsurile de austeritate. “Dacă Parlamentul va fi de acord, prima oportunitate pentru o listare va fi prima jumătate a anului 2015. Planurile ministrului reprezintă primul pas spre trecerea în proprietate privată”, a comentat într-un comunicat preşedintele ABN Amro, Gerrit Zalm. Guvernele vest-europene care au fost nevoite să salveze băncile cu bani publici în timpul crizei, devenind acţionari, analizează posibilităţi de privatizare a participaţiilor preluate la instituţiile de credit. Marea Britanie se pregăteşte să-şi reducă participaţia de peste 41% deţinuită la grupul bancar Lloyds, în timp ce privatizarea Royal Bank of Scotland, unde statul deţine peste 80% din acţiuni, este încă o perspectivă îndepărtată.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.