Abordarea colaborativă - soluţie pentru dezvoltarea competenţelor de literaţie ale elevilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

Abordarea colaborativă - soluţie pentru dezvoltarea competenţelor de literaţie ale elevilor

GALERIE
fotounufotodoi
  • fotounu
  • fotodoi
- +

Marţi, 26 februarie 2019, profesori şi părinţi din Şcoala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hașdeu” Iaşi şi nu numai au căutat soluţii la o problemă semnificativă a sistemului de învăţământ românesc, problema analfabetismului funcţional.

Astfel, în cadrul conferinţei judeţene „Analfabetismul funcţional - provocare a învăţământului românesc”, organizată cu ocazia sărbătoririi a 51 de ani de funcţionare a Şcolii Gimnaziale „Bogdan Petriceicu Hașdeu” Iaşi s-a discutat despre dezvoltarea competenţelor de literaţie ale elevilor dintr-o perspectivă colaborativă, despre strategiile, metodele şi instrumentele necesare pentru a determina o învăţare vizibilă şi, nu în ultimul rând, despre importanţa cititului în familie.

În cadrul intervenţiei din plenul conferinţei, dar şi în cadrul atelierului de lucru pentru cadrele didactice, doamna Liliana Romaniuc, preşedinte al Asociaţiei Române de Literaţie, a subliniat importanţa intervenţiilor educaţionale ale profesorilor, axate pe învăţarea vizibilă.

Actualitatea temei conferinţei a fost subliniată de toţi participanţii, profesori şi părinţi deopotrivă, mai ales din perspectiva impactului avut asupra generaţiilor actuale de elevi, specialiştii considerând că, în cazul în care nu se va interveni prompt şi eficient, aceştia nu vor ajunge acei adulţi dezirabili, capabili să ia decizii responsabile şi autonome, care să conducă la o creştere a calităţii propriei vieţi şi la progresul general al societăţii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Digitalizarea lui Chirica: 2 milioane de euro, din 6,7 miliarde disponibile

Cosmin PAȘCA

Digitalizarea lui Chirica: 2 milioane de euro, din 6,7 miliarde disponibile

Undeva la graniţa UE, într-un oraş în care vacile încă mai pasc prin cartiere înalţate de nicăieri, frustrările birocratice ale Berlinului sunt privite cu amuzament de edilul-şef, ca fapt divers, nicidecum ca priorităţi. În acest oraş marginal, primarul crede că digitalizarea înseamnă să baţi obrazul cu degetul unor jurnalişti care nu scriu după dictare.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Eschive

Codrin Liviu CUȚITARU

Eschive

„A venit nenorocita asta de pandemie, şcoala a trecut on-line, iar eu nu m-am mai putut eschiva. Am fentat o vreme sistemul cu lozinca defecţiunilor tehnice, dar nu mi-a mers mult. Studenţii au început să mă caute insistent şi am fost nevoit să-mi închid toate canalele de comunicare. Am dispărut pur şi simplu. Ca atare, a apărut deunăzi zvonul că profesorul Şmen ar fi decedat. Am alergat îngrozit la decanat, la rectorat, la serviciile de personal, pentru a le semnala că informaţia era aberantă. Sunt viu, pentru numele lui Dumnezeu!”

Economisirea în timpul pandemiei

Alin ANDRIEȘ

Economisirea în timpul pandemiei

Indiferent de comportamentul de consum şi de economisire pe care îl aveam înainte (super-economisitor sau mare cheltuitor), pandemia a avut un impact major asupra noastră şi a reprezentat un moment critic care va influenţa pe termen lung modul în care ne vom gestiona finanţele personale.

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

pulspulspuls

Să râdem sau să plângem cu Chirica? Noi am dat cu basca de pământ

Să râdem sau să plângem cu Chirica? Noi am dat cu basca de pământ

Un amic de-al amicului Archibald Tănase ne-a tras de mânecă ieri pe la amiaz’ să ne întrebe dacă am văzut postarea aia nervoasă şi cleioasă la adresa noastră scrisă de dom’ premare Chirica. 

Caricatura zilei

Dezmembrări rovere Marte

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.