Abordarea colaborativă - soluţie pentru dezvoltarea competenţelor de literaţie ale elevilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

duminica, 17.10.2021

Advertorial

Abordarea colaborativă - soluţie pentru dezvoltarea competenţelor de literaţie ale elevilor

GALERIE
fotounufotodoi
  • fotounu
  • fotodoi
- +

Marţi, 26 februarie 2019, profesori şi părinţi din Şcoala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hașdeu” Iaşi şi nu numai au căutat soluţii la o problemă semnificativă a sistemului de învăţământ românesc, problema analfabetismului funcţional.

Astfel, în cadrul conferinţei judeţene „Analfabetismul funcţional - provocare a învăţământului românesc”, organizată cu ocazia sărbătoririi a 51 de ani de funcţionare a Şcolii Gimnaziale „Bogdan Petriceicu Hașdeu” Iaşi s-a discutat despre dezvoltarea competenţelor de literaţie ale elevilor dintr-o perspectivă colaborativă, despre strategiile, metodele şi instrumentele necesare pentru a determina o învăţare vizibilă şi, nu în ultimul rând, despre importanţa cititului în familie.

În cadrul intervenţiei din plenul conferinţei, dar şi în cadrul atelierului de lucru pentru cadrele didactice, doamna Liliana Romaniuc, preşedinte al Asociaţiei Române de Literaţie, a subliniat importanţa intervenţiilor educaţionale ale profesorilor, axate pe învăţarea vizibilă.

Actualitatea temei conferinţei a fost subliniată de toţi participanţii, profesori şi părinţi deopotrivă, mai ales din perspectiva impactului avut asupra generaţiilor actuale de elevi, specialiştii considerând că, în cazul în care nu se va interveni prompt şi eficient, aceştia nu vor ajunge acei adulţi dezirabili, capabili să ia decizii responsabile şi autonome, care să conducă la o creştere a calităţii propriei vieţi şi la progresul general al societăţii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Drum bun, cale bătută

Nicolae GRECU

Drum bun, cale bătută

Dacă Mirel Rădoi nu poate fi întors la echipa naţională pentru probabilele meciuri de baraj, FRF poartă o mare parte de vină.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (VIII)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (VIII)

A venit acum momentul ca să dedic câteva paragrafe admirabilei lotci lipoveneşti, indisolubil legată în memoria mea afectivă de explorarea apelor Dunării, pentru pescuit sau în alte scopuri.

Câteva notiţe la final de pelerinaj

pr. Constantin STURZU

Câteva notiţe la final de pelerinaj

Într-un context atât de dificil pentru ţară, era firesc să întâmpine extrem de multe provocări şi gazdele pelerinilor Sfintei Cuvioase Parascheva.

Doctrina celor „două cetăţi”, de la medieval la modern sau de la mariaj fericit la divorţ zgomotos

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Doctrina celor „două cetăţi”, de la medieval la modern sau de la mariaj fericit la divorţ zgomotos

Sfântul Augustin (354-430) arăta că într-o societate există laolaltă, însă fără amestecare, o cetate terestră, imperfectă şi coruptă, şi o Cetate Celestă, superioară din toate punctele de vedere. Cetăţeanul trebuie să se supună rigorilor autorităţii laice până acolo unde moralitatea creştină a acestuia este încălcată. 

pulspulspuls

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Pentru că tot a făcut Şoşoaca cinste târgului care a ales-o anul trecut senatoare, venind la hramul Sfintei şi făcând şi olecuţă de circ, am zic că nu ar strica să vă prezentăm o fotografie mai de arhivă, din colecţia rară, că ar fi multe de comentat şi, mai ales, de băgat la cap dacă vrem să ştim de unde şi de către cine ne-a fost paraşutată pe listeaceastă revelaţie politică. 

Caricatura zilei

Sochoauxă

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.