anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Acad. Ion Ţighineanu, Doctor Honoris Causa al Politehnicii ieşene

GALERIE
tuia iasi
  • tuia iasi
- +

Academicianul Ion Ţighineanu va primi astăzi, pe 13 decembrie, de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIASI) cea mai înaltă distincţie cademică pe care o poate oferi o instituţie de învăţământ superior. Titlul de Doctor Honoris Causa va fi oferit academicianului Ţighineanu în cadrul evenimentului care va avea loc de la ora 12.00 în Aula Magna „Carmen Sylva“ din Palatul Universitar din Copou. 

Cu această ocazie va avea loc şi conferinţa cu tema „Nanoparticule, nanomembrane şi nanoarhitecturi complexe pe bază de GaN pentru diverse aplicaţii“ susţinută de academicianul Ion Ţighineanu, expunerea ştiinţifică făcând parte din seria de conferinţe „Moştenirea lui Asachi“, realizate în parteneriat cu acad. Bogdan Simionescu, vicepreşedinte al Academiei Române şi cadru didactic al Politehnicii ieşene. Acad. Ion Tighineanu este preşedinte al Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi membru de onoare al Academiei Române, fiind un cercetător care se bucură de recunoaştere la nivel internaţional. „Profesorul universitar Ion Tighineanu este un om de ştiinţă care se bucură de o largă recunoaştere internaţională. Domnia sa a format şi conduce grupe de cercetare care dezvoltă idei noi în fizica aplicată / ştiinţa materialelor, idei care se concretizează în lucrări ştiinţifice de impact, brevete şi aplicaţii care se regăsesc pe piaţă“, a declarat acad. Bogdan Simionescu. 

Titlul de Doctor Honoris Causa va fi oferit în cadrul unei şedinţe festive a Senatului TUIASI, care va avea loc înaintea susţinerii conferinţei. Comisia de specialişti care a analizat activitatea didactică şi de cercetare a acad. Ion Tighineanu este formată din: prof.dr.ing.mat. Daniel Condurache, prorector responsabil cu activitatea de informatizare şi comunicaţiile digitale în cadrul TUIASI, acad. Nicolae Victor Zamfir, preşedinte al Secţiei de Ştiinţe Fizice a Academiei Române, directorul proiectului laserului de la Măgurele, dr. Ladislau Vekas, membru corespondent al Academiei Române, director al Centrului de Cercetări Tehnice Fundamentale şi Avansate al Academiei Române, Timişoara, acad. Bogdan Simionescu, prof.univ.dr.ing. Iulian Ciocoiu, TUIASI, prof.univ.dr.ing. Daniela Tărniceriu, decan al Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei de la TUIASI.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ciuma lui Pandele

Cătălin ONOFREI

Ciuma lui Pandele

Dar chiar sunt useriştii altfel decât ceilalţi? Au patru ani să ne convingă!

Filmuletul zilei

opinii

Ce facem acuma?...

Briscan ZARA

Ce facem acuma?...

Înţeleg atitudinea de învingător în alegeri a unui lider care se adresează doar echipei sale de campanie, în sensul că „munca voastră a dat roade şi am învins echipele celelalte”, dar nicidecum cu referire la câştigul unei funcţii în administraţie care e pur şi simplu un alt job, unul mai dificil chiar decât unul din privat.

Repede ochire asupra alegerilor locale

Mihai DORIN

Repede ochire asupra alegerilor locale

Hipnoza

Nichita DANILOV

Hipnoza

Brusc se auzi un râs în stânga noastră, care ne trezi la realitate. Râdea bătându-şi, în semn de triumf pumnii, Alleluieva, alături de compatriotul ei. „A fost o iluzie”, spuse ea. „Tot ce aţi văzut v-a fost indus în subconştient prin intermediul autosugestiei...”

pulspulspuls

Primele concluziuni ale alegerilor de duminică de la Iaşi

Primele concluziuni ale alegerilor de duminică de la Iaşi

Eheheei, stimaţi telespectatori, iacătă-ne trecuţi şi de alegerile astea locale greoaie, alegeri pe care noi, ca ieşeni, parcă le-am traversat olecuţă şi ruşinaţi tot văzând ce rivoluţii şi reforme au loc prin ţară. 

Caricatura zilei

Surpriza

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.