anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Acad. Ion Ţighineanu, Doctor Honoris Causa al Politehnicii ieşene

GALERIE
tuia iasi
 • tuia iasi
- +

Academicianul Ion Ţighineanu va primi astăzi, pe 13 decembrie, de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIASI) cea mai înaltă distincţie cademică pe care o poate oferi o instituţie de învăţământ superior. Titlul de Doctor Honoris Causa va fi oferit academicianului Ţighineanu în cadrul evenimentului care va avea loc de la ora 12.00 în Aula Magna „Carmen Sylva“ din Palatul Universitar din Copou. 

Cu această ocazie va avea loc şi conferinţa cu tema „Nanoparticule, nanomembrane şi nanoarhitecturi complexe pe bază de GaN pentru diverse aplicaţii“ susţinută de academicianul Ion Ţighineanu, expunerea ştiinţifică făcând parte din seria de conferinţe „Moştenirea lui Asachi“, realizate în parteneriat cu acad. Bogdan Simionescu, vicepreşedinte al Academiei Române şi cadru didactic al Politehnicii ieşene. Acad. Ion Tighineanu este preşedinte al Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi membru de onoare al Academiei Române, fiind un cercetător care se bucură de recunoaştere la nivel internaţional. „Profesorul universitar Ion Tighineanu este un om de ştiinţă care se bucură de o largă recunoaştere internaţională. Domnia sa a format şi conduce grupe de cercetare care dezvoltă idei noi în fizica aplicată / ştiinţa materialelor, idei care se concretizează în lucrări ştiinţifice de impact, brevete şi aplicaţii care se regăsesc pe piaţă“, a declarat acad. Bogdan Simionescu. 

Titlul de Doctor Honoris Causa va fi oferit în cadrul unei şedinţe festive a Senatului TUIASI, care va avea loc înaintea susţinerii conferinţei. Comisia de specialişti care a analizat activitatea didactică şi de cercetare a acad. Ion Tighineanu este formată din: prof.dr.ing.mat. Daniel Condurache, prorector responsabil cu activitatea de informatizare şi comunicaţiile digitale în cadrul TUIASI, acad. Nicolae Victor Zamfir, preşedinte al Secţiei de Ştiinţe Fizice a Academiei Române, directorul proiectului laserului de la Măgurele, dr. Ladislau Vekas, membru corespondent al Academiei Române, director al Centrului de Cercetări Tehnice Fundamentale şi Avansate al Academiei Române, Timişoara, acad. Bogdan Simionescu, prof.univ.dr.ing. Iulian Ciocoiu, TUIASI, prof.univ.dr.ing. Daniela Tărniceriu, decan al Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei de la TUIASI.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ochiul care nu mai vede (IV)

Cătălin ONOFREI

Ochiul care nu mai vede (IV)

Cum de-au căzut ţărăniştii atât de jos?

opinii

Educaţia colaterală

Briscan ZARA

Educaţia colaterală

Lăsaţi copiii să încerce singuri, lăsaţi-i să se dea cu capul de perete, să simtă durerea, învăţaţi-i să se aştepte la greşeli şi la lucruri imprevizibile şi să se adapteze, altfel nu vor ajunge adulţi deplini şi independenţi, iar lumea rea şi crudă prin natura ei îi va face nefericiţi.

Se mărită Adriana!

Cristina DANILOV

Se mărită Adriana!

După o perioadă în care evenimentele au fost restricţionate din cauza pandemiei de Covid-19, viaţa, iată, şi-a reluat cursul, cel puţin în cazul nunţilor. Primim deja invitaţii, ne preocupăm de ţinuta pe care o vom purta la petrecere, ne gândim la cadoul de casă nouă şi nu doar la acestea: ne gândim la miri, la drumul pe care îl vor urma împreună, mulţi retrăind chiar emoţia din ziua nunţii noastre. O nostalgie plăcută pe care am simţit-o şi eu atunci când colega mea de birou, Adriana, mi-a înmânat, radiind de fericire, invitaţia la nunta ei. Prilej bun de a spune, azi, câteva cuvinte despre căsătorie şi petrecerea prin care o facem cunoscută tuturor celor dragi din viaţa noastră.

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

pulspulspuls

Iacătă-l şi pe sforarul politic în izmene!

Iacătă-l şi pe sforarul politic în izmene!

Vă mai amintiţi, stimaţi telespectatori şi fini observatori ai vieţii politice de Bahlui, ce mai conflict şi ce mai sudălmi răzbăteau până-n drum între conţilierul fost UNPR Manolache, om de-al gheneralului Oprea Izmană (apropo, iată ce pantaloni tip izmană are şi conţilierul de care vă spunem!) şi fostul şef de Cejău Popa? Ba chiar zice lumea că odată erau cât pe ce să-şi înfingă şi mâinile-n gât, nu alta.

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.