Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Academia râsu'-plânsu'

GALERIE
poli-viitorul-copchii
  • poli-viitorul-copchii
- +

 

Crema juniorilor ieşeni a pierdut un meci amical cu o echipă medie din judeţ, Gloria Bălţaţi. Ca urmare a rezultatelor de anul trecut, nicio echipă de la Poli nu participă în Liga Elitelor, jucătorii pierzând astfel un an

Recent, v-am informat despre ceea ce fac cei mai importanţi jucători ieşeni de perspectivă, împrumutaţi la alte echipe, în scopul de a căpăta experienţă şi a se întoarce pregătiţi să joace la Politehnica. Atacantul Alexandru Iulian Zaharia şi aripa Vlad Danale prind puţine minute la Aerostar Bacău, ocupanta penultimului loc în Liga a II-a, iar stoperul Ionuţ Rusu nu se impune în Liga a III-a, la Huşana Huşi. Nici fotbalişti crescuţi pe plan locali care erau monitorizaţi nu au reuşit mai nimic. Aerostar a renunţat la Marius Chelaru şi Andu Moisi după startul sezonului, iar Daniel Ciobanu, care a început la Poli, e rezervă la CSM Reşiţa, formaţie clasată în a doua jumătate a clasamentului eşalonului secund. Nici cei rămaşi în Copou nu rup gura târgului: portarul Teodor Axinte a dezamăgit, deşi a fost chiar forţat, iar Francisc Cristea, născut la Vaslui, nu a putut ţine de tricoul de titular, principalul jucător under 21 rămânând Răzvan Onea.

Din păcate, nici din urmă nu vine mai nimic, despre modul de lucru de la Academia Politehnica Iaşi, care are nu mai puţin de 13 angajaţi, între care un manager, un şef al Centrului şi un director tehnic, vorbind de la sine rezultatele. Dacă producţia livrată în ultima perioadă este extrem de subţire, în spate pare a fi chiar dezastru. Ca urmare a rezultatelor obţinute în sezonul trecut, Politehnica s-a clasat în vară abia pe locul XXVII în ierarhia Centrelor de Copii şi Juniori din ţară. Cum numai primele 24 de echipe din ţară au fost primite în Liga Elitelor, competiţie juvenilă susţinută financiar de Federaţia Română de Fotbal, speranţele ieşene pierd total acest an, în care Campionatul Naţional de juniori, un fel de ligă secundă, nu se dispută. Iar dacă amintim că în Liga Elitelor sunt şi echipe ale unor divizionare secunde precum Csikszereda, Concordia Chiajna, Ripensia Timişoara, U Cluj, dar şi formaţii ale unor cluburi fără grupări de seniori, ca LPS Buzău, Kids Braşov, LPS Timişoara, Sport Team Bucureşti, Academia Gică Popescu, dezamăgirea este şi mai mare.

Nici măcar în meciurile amicale, Poli, club care are în palmares un titlu naţional, în 1993, obţinut de generaţia actualului preşedinte, Ciprian Paraschiv, şi a format destui fotbalişti cu nume, între care actualul antrenor Daniel Pancu, nu reuşeşte să-şi spele obrazul. Ba, mai mult, şi-l umple de ruşine. De exemplu, recent, condusă de managerul Nucu Antohi, crema juniorilor Politehnicii a pierdut un meci disputat cu Gloria Bălţaţi, o echipă din a doua jumătate a clasamentului Ligii a IV-a! Care nu a avut nici ea vreun joc oficial în acest an, campionatul judeţean fiind blocat de pandemie. Iar Bălţaţi a pierdut apoi în finala ediţiei a XVIII-a a Cupei COVID, aşa cum s-a numit patrulaterul derulat pe arena Tineretului la care au luat parte speranţele ieşene, în faţa grupării Flacăra Erbiceni. Trăgând linie, peisaj sumbru, pe care Paraschiv, care a mutat pe parcursul acestui an pe mai multe paliere ale unui club care era anchilozat de incompetenţă şi obligaţii, tăind salarii sau renunţând la câţiva angajaţi, e obligat să nu-l ignore.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri