anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Academicianul Cotea susţine printr-o scrisoare deschisă cauza decanului Doina Azoicăi

GALERIE
prof dr Doina Azoicai Foto cronicaromana.net
 • prof dr Doina Azoicai Foto cronicaromana.net
- +

Citeşte conţinutul integral al scrisorii deschise:

“Cum se reabilitează prestigiul ţării?

S-a declanşat de ceva timp o adevărată campanie de control sever şi de drastice măsuri asupra unor servicii din diverse domenii care, printr-o serie de reprezentanţi ai lor şi prin tot felul de mijloace infracţionale, au subminat industria, au dezorganizat agricultura, au vândut solul şi subsolul ţării, afectând întreaga economie a ţării şi atentând la scara tradiţională românească de valori.

Cercetările s-au extins, evident, şi în domeniul moralităţii în învăţământ, unde destule cazuri vădeau încălcări frapante ale reglementările în vigoare. Astfel de abateri ar fi şi cele consemnate nu demult de presa ieşeană, potrivit cărora profesoara dr. Doina Azoicăi, Decan al Facultăţii de Medicină Generală din Iaşi, ar fi unul dintre actanţii unui episod de corupţie din cadrul Facultăţii pe care o conduce, episod pasibil de eventuale grave consecinţe.

Cum cele relatate ar putea afecta grav prestigiul unui cadru didactic de impecabilă moralitate, ne simţim obligaţi să ne exprimăm, cu întreg girul carierei si al vârstei, atât uimirea, cât şi îndoiala asupra autenticităţii acuzelor ce se aduc inculpatei (interogată deja la D.N.A). Poziţia pe care ne-o exprimăm nu se referă la demersul justiţiei în sine, instituţie în care încrederea noastră este totală, ci provine din îndoiala privind temeinicia datelor pe care se întemeiază acuzaţiile, precum şi, mai ales, modul în care au fost recoltate. Întreaga activitate profesională şi administrativă a Doamnei prof. dr. Doina Azoicai o recomandă ca pe un cadru activ, competent, angajat în proiecte medicale naţionale şi internaţionale care au contribuit substanţial la creşterea prestigiului U.M.F Iaşi, iar întreaga familie Bejan, din care provine Dna Azoicăi, constituie un adevărat model ieşean de slujire cu dăruire şi onestitate a profesiunii de medic şi a învăţământului superior medical. Cadoul tradiţional arab – un… ceainic! – (similar, ca gest şi semnificaţie, cu ia românească) trimis prin poştă pe adresa Universităţii, poate fi doar excesiv, dacă nu chiar abuziv încadrat ca „luare de mită”. Pe viitor, orice promovare profesională poate fi automat blocată printr-o simplă trimitere poştală de care adresantul n-are cunoştinţă, urmată de informarea telefonică necesară „flagrantului”. Încă odată, ne exprimăm convingerea neştirbită privind dăruirea şi onestitatea profesională, corectitudinea morală şi onorabilitatea întregii familii Bejan - şi, desigur, a Doamnei Doina Azoicăi.

Prof. dr. Constantin Romanescu
membru al Academiei de Ştiinţe Medicale

Prof. dr. Valeriu D. Cotea
membru al Academiei Române” 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Toni HRIŢAC

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Anunţul companiei Iulius apropie de sfârşit o dezbatere publică care în urmă cu trei ani a mobilizat societatea civilă ieşeană. Au fost douăsprezece ore de discuţii aprinse, marcate de suspiciune şi neîncredere. Este însă atributul unui oraş de valoare să scoată o asemenea soluţie după discuţii încinse.

opinii

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

Alexandru CĂLINESCU

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

După ce reluaseră sloganul clasic, „să punem stavilă extremei drepte”, au descoperit că extrema stângă, sub conducerea lui Jean-Luc Mélenchon, a devenit mai periculoasă decât partidul lui Marine Le Pen. În consecinţă, executivul actual (căruia comentatorii îi prevăd o viaţă scurtă) a fost alcătuit în aşa fel încât să „ciupească” (scuzaţi termenul) din electoratul mélenchonist.

Cine ocupă scaunul gol?

George PLEȘU

Cine ocupă scaunul gol?

Iaşul are nevoie de un organism care să direcţioneze, să ghideze şi să potenţeze eforturile culturale ale comunităţii, de la administraţia locală şi instituţiile culturale de stat, la societatea civilă, sectorul cultural independent şi până la publicul existent şi dezvoltarea de noi audienţe. Fie că se va chema Institutul Cultural Ieşean sau în orice alt fel, înfiinţarea sa este esenţială pentru a reprezenta interesele industriilor culturale şi creative şi a realiza cât mai rapid o strategie culturală care să facă parte dintr-o viitoare strategie de oraş.

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

dr. Eugen TÂRCOVEANU

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

Alături de alte mari personalităţi chirurgicale, profesorul Victor Strat se înscrie în galeria celor care au contribuit la progresul şi modernizarea chirurgiei din ţara noastră. Şcoala pe care a format-o îi este pe deplin recunoscătoare şi îi va păstra o vie amintire.

pulspulspuls

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Tare ne-am mai amuzat alaltăieri, stimaţi telespectatori, când l-am auzit pe fostul şef liberal nea Şică Orban dezvăluind boborului, la o emisiune teve şi oră de maximă audienţă, şi chiar de ziua lui, cum a trebuit el săracul să-i paraşuteze pe listele parlamentare liberale pe actualul premier Ciucă şi pe actualul menistru al Justiţiei Predoiu, totul la intervenţii din afara partidului (de la Cotroceni, adicătelea). 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.