anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Academicianul Eugen Simion va conferenţia azi la Iaşi

GALERIE
eugen-simion
  • eugen-simion
- +

Academicianul Eugen Simion, preşedintele Secţiei de Filologie şi Literatură a Academiei Române, va susţine astăzi prelegerea „Câteva reflecţii despre identitatea românească“, de la ora 12, în Aula Filialei Iaşi a Academiei Române. De la ora 13, în Biblioteca Filialei Iaşi, acesta va lansa două cărţi - Dicţionarul general al literaturii române volumele I-II, ediţia a II-a revizuită, adăugită şi adusă la zi, la Editura Muzeul Literaturii Române, şi Ion Creangă.

Cruzimile unui moralist jovial, ediţia definitivă, la Editura „Tracus Arte“. În cursul zilei de ieri, academicianul Răzvan Theodorescu, preşedintele Secţiei de Arte, Arhitectură şi Audiovizual a Academiei Române, a susţinut conferinţa Orient - Occident - o temă în Istoria culturii româneşti. La evenimentele din aceste zile sunt aşteptaţi academicienii Bogdan C. Simionescu, vicepreşedintele Academiei Române, Alexandru Zub, dar şi cercetătorii ştiinţificii Victor Durea, Remus Zăstroiu şi Bogdan Creţu, de la Institutul de Filologie Română „A. Philippide“. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.