Acces gratuit la platforma Matlab & Simulink pentru studenţii şi profesorii Politehnicii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 14.04.2021

Acces gratuit la platforma Matlab & Simulink pentru studenţii şi profesorii Politehnicii

GALERIE
Matlab & Simulink
  • Matlab & Simulink
- +

Întreaga comunitate academică a Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi va avea acces gratuit la una dintre cele mai recunoscute platforme de programare în toate domeniile tehnice, MATLAB & Simulink, ca soluţie pentru cei care nu pot folosi laboratoarele sau echipamentele Politehnicii în această perioadă. Platforma este folosită de milioane de ingineri şi specialişti din industrie, dar şi de către cadrele didactice ale universităţilor din întreaga lume. Platforma va putea fi folosită de către comunitatea academică a Politehnicii ieşene până pe 30 iunie, aceasta fiind un instrument didactic care poate fi folosit în interacţiunea la distanţă cu studenţii pe aplicaţii concrete şi pot fi realizate proiecte în laboratoare virtuale. 

„În perioada în care studenţii şi profesorii nu pot veni în universitate şi, astfel, nu pot accesa resursele disponibile fizic - laboratoare, echipamente, software - este extrem de important să le punem la dispoziţie modalităţi alternative, accesibile de acasă, de a-şi desfăşura activitatea didactică şi de cercetare, de a-şi continua proiectele începute şi, de ce nu, de a iniţia proiecte noi“, a declarat conf. univ. dr. ing. Simona Caraiman, prorector responsabil cu informatizarea şi comunicaţiile digitale la TUIASI. Membrii comunităţii academice a TUIASI pot descărca şi instala ultima versiune MATLAB folosindu-se de emailul instituţional, cu domeniul @tuiasi.ro. De asemenea, cadrele didactice au acces în acelaşi mod la Simulink, precum şi la peste 100 de alte produse asociate care vin în suportul activităţii didactice şi de cercetare.

Pe aceeaşi platformă poate fi accesată şi MathWorks, care este principalul dezvoltator de software utilizat pentru calculul matematic. „Platforma MATLAB & Simulink reprezintă un instrument foarte valoros pentru multe domenii ale universităţii noastre, de la robotică, inteligenţă artificială, comunicaţii, energie şi până la ingineria materialelor şi chimie“, a adăugat Simona Caraiman Pentru a putea fi utilizate cât mai eficient resursele MathWorks, conducerea Politehnicii ieşene a organizat ieri, pe 5 mai, de la ora 15.00, o sesiune online de prezentare a platformei, în special a resurselor care sunt disponibile în cloud, dar şi a instrumentelor de interacţiune cu studenţii în clase virtuale şi de evaluare automată a temelor şi proiectelor acestora. Prezentarea a fost realizată de către un reprezentat al Matlab. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Eurocanapeaua

Lucian DÎRDALA

Eurocanapeaua

Ar trebui să ne aşteptăm, cât de curând, la o exprimare publică a coeziunii (regăsite) între doamna von der Leyen şi domnul Michel. Uniunea Europeană nu îşi poate permite să ofere adversarilor ei o satisfacţie precum demisia celui din urmă şi cu atât mai puţin să apară divizată în faţa interlocutorilor externi, fie ei prieteni sau rivali.

Filmuletul zilei

opinii

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Florin CÎNTIC

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Cum luna martie este legată de naşterea lui Mircea Eliade (13 martie 1907) vă propun un serial care pune câteva accente pe relaţia dintre acesta şi Radu Gyr, un scriitor controversat din cauza activităţii sale politice legionare, plecând de la corespondenţa lor din 1968-1969, aşa cum este ea păstrată la Colecţiile speciale ale bibliotecii Universităţii din Chicago.

De-a joaca

Radu PĂRPĂUȚĂ

De-a joaca

Mă trezisem brusc. Visasem ceva, ce?

În amintirea lui Constantin Munteanu

Alex VASILIU

În amintirea lui Constantin Munteanu

Aparent, despre cei buni la suflet, speciali, este uşor să scrii. Dar cuvintele se aşază încet, pe măsura discreţiei celui evocat acum, la despărţire.

pulspulspuls

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Atenţiune, atenţiune, stimaţi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe: prin anumite redacţii din ţară tropăie de câteva zile un zvonuleţ tare mălăieţ, care zice că madam Veorica, fosta şefă de partidoi, ar urma să lanseze în perioada următoare o nouă construcţie politică cu care să rupă gura târgului. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.