Acces gratuit la platforma Matlab & Simulink pentru studenţii şi profesorii Politehnicii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 07.03.2021

Acces gratuit la platforma Matlab & Simulink pentru studenţii şi profesorii Politehnicii

GALERIE
Matlab & Simulink
  • Matlab & Simulink
- +

Întreaga comunitate academică a Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi va avea acces gratuit la una dintre cele mai recunoscute platforme de programare în toate domeniile tehnice, MATLAB & Simulink, ca soluţie pentru cei care nu pot folosi laboratoarele sau echipamentele Politehnicii în această perioadă. Platforma este folosită de milioane de ingineri şi specialişti din industrie, dar şi de către cadrele didactice ale universităţilor din întreaga lume. Platforma va putea fi folosită de către comunitatea academică a Politehnicii ieşene până pe 30 iunie, aceasta fiind un instrument didactic care poate fi folosit în interacţiunea la distanţă cu studenţii pe aplicaţii concrete şi pot fi realizate proiecte în laboratoare virtuale. 

„În perioada în care studenţii şi profesorii nu pot veni în universitate şi, astfel, nu pot accesa resursele disponibile fizic - laboratoare, echipamente, software - este extrem de important să le punem la dispoziţie modalităţi alternative, accesibile de acasă, de a-şi desfăşura activitatea didactică şi de cercetare, de a-şi continua proiectele începute şi, de ce nu, de a iniţia proiecte noi“, a declarat conf. univ. dr. ing. Simona Caraiman, prorector responsabil cu informatizarea şi comunicaţiile digitale la TUIASI. Membrii comunităţii academice a TUIASI pot descărca şi instala ultima versiune MATLAB folosindu-se de emailul instituţional, cu domeniul @tuiasi.ro. De asemenea, cadrele didactice au acces în acelaşi mod la Simulink, precum şi la peste 100 de alte produse asociate care vin în suportul activităţii didactice şi de cercetare.

Pe aceeaşi platformă poate fi accesată şi MathWorks, care este principalul dezvoltator de software utilizat pentru calculul matematic. „Platforma MATLAB & Simulink reprezintă un instrument foarte valoros pentru multe domenii ale universităţii noastre, de la robotică, inteligenţă artificială, comunicaţii, energie şi până la ingineria materialelor şi chimie“, a adăugat Simona Caraiman Pentru a putea fi utilizate cât mai eficient resursele MathWorks, conducerea Politehnicii ieşene a organizat ieri, pe 5 mai, de la ora 15.00, o sesiune online de prezentare a platformei, în special a resurselor care sunt disponibile în cloud, dar şi a instrumentelor de interacţiune cu studenţii în clase virtuale şi de evaluare automată a temelor şi proiectelor acestora. Prezentarea a fost realizată de către un reprezentat al Matlab. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.