Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Grozăvia a avut loc cu o zi înainte de hramul satului

Aceasta e BRUTA care a ucis băieţelul din Costuleni? Înainte decapitase o fată

GALERIE
vasile mironbestie
  • vasile miron
  • bestie
- +

Bestia se pare că şi-a schimbat orientarea sexuală în puşcărie. A stat zece ani pentru omor. A tranşat o fată care mergea cu colindul în ajun de Crăciun. Acum se pare că se ascunde în Germania.

Cercetările făcute de poliţişti şi procurori în cazul uciderii copilului din Costuleni, găsit mort într-o râpă vinerea trecută, conturează profilul unui pedofil. Anchetatorii au aflat că suspectul principal al crimei, Vasile Miron, venise în satul Covasna, din comuna Costuleni, cu câteva zile înainte ca puştiul în vârstă de zece ani să dispară.

Suspectul venise în vizită la nişte rude din satul Covasna, pentru a petrece hramul din localitate, care a avut loc pe 1 iunie. El a observat copilul, pe Alexandru Agape, în gospodăria unde acesta din urmă era cazat. Familia îl ţinea pe copil deoarece casa unde domicilia arsese într-un incendiu care avusese loc în urmă cu câteva luni. Poliţiştii au aflat că minorul şi presupusul criminal s-au întâlnit în curtea acestei gospodării.

În ziua în care a dispărut puştiul, care se bănuieşte că a avut loc cu o zi înainte de hramul din localitate, băiatul venise de la şcoală, în jurul orei 1, direct la familia care îl găzduia. Aici, lucra în gospodărie şi Va­sile Miron, care consuma băuturi alcoolice. În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că acesta ar fi dispărut spre seară. „A doua zi, la hramul din localitate au fost prezenţi toţi membrii familiei copilului, la pomană. Copilul nu era printre ei“, au precizat sur­se din cadrul anchetei.

În schimb, Miron a fost văzut de săteni la hram, la cimitirul din localitate. Tot sătenii, au povestit că Miron ar fi încercat să câştige „bunăvoinţa“ altor copii. „Mai mulţi copii au spus că suspectul a încercat să intre în vorbă şi cu alţi copii, oferindu-le bomboane şi alte dulciuri. Aceştia au refuzat bunurile, deoarece suspectul arăta foarte neîngrijit. Bănuim că în acest caz, cu Alexandru Agape au stat altfel treburile, şi l-a ademenit cu bani sau dulciuri. Cu alte cuvinte, mobilul crimei a fost sexual“, au mai precizat anchetatorii.

A tărât corpul legat cu sârmă ghipmată

Procurorii nu au stabilit deocamdată locul unde a fost ucis copilul şi nici când a fost aruncat în râpă. Între locul unde a fost văzut ultima oară copilul şi până la locul unde a fost găsit cadavrul este o distanţă de aproximativ patru kilometri. Cadavrul găsit era înfăşurat într-o pătură, capul îi era înfăşurat cu un sac de iută, iar de un picior avea prins un laţ de sârmă ghimpată. Anchetatorii sunt nedumeriţi în privinţa acestui fapt. „Sârma nu era legată strâns, încât să credem că victima a fost legată pentru ca să nu fugă. Credem că l-a folosit ca să transporte corpul“, au precizat sursele.

În prezent, procurorii nu cunosc modul în care a fost ucis copilul. Este aşteptată expertiza celor de la Institutul de Medicină Legală, care au început zilele trecute analizele anatomo-patologice şi toxice. Medicii au găsit urme de violenţă pe rămăşiţele copilului, cea mai gravă fiind o fractură la un antebraţ. De asemenea, procurorii şi poliţiştii aşteaptă rezultatele ADN recoltate de pe pătura în care a fost găsit copilul, fiind vorba despre fire de păr.

În cursul anchetei s-a mai stabilit că Miron şi-a luat tălpăşiţa chiar la o zi după ce mama copilului a reclamat dispariţia la poliţie, după zece zile de când nu a mai fost văzut, pe 9 iunie. Culmea, femeia a fost trimisă să facă reclamaţie la autorităţi de către vecini. Imediat ce poliţiştii au început căutările, Vasile Miron a dispărut.

Eliberat pentru bună purtare

Acesta domiciliază într-o comună de lângă Bucureşti, deşi s-a născut în satul ieşean Covasna. Tatăl acestuia a decedat în urmă cu câţiva ani, iar mama s-a mutat în Bucureşti. În satul Covasna, acesta are mai multe rude. Imediat după ce ar fi comis crima, acesta a fugit în Germania. La un moment dat, în urmă cu câteva luni, autorităţile din această ţară au dat de urma lui, dar nu l-au putut reţine deoarece pe numele bărbatului nu exista un mandat de reţinere sau arestare.

Anchetatorii cred că Miron şi-a schimbat orientarea sexuală în în­chisoare, unde a stat zece ani pentru o­mor. Culmea, el a fost eliberat din închi­soare anul trecut, în luna noiembrie. În 2003, acesta a încercat să violeze o tânără în vârstă de 17 ani, chiar în noaptea de Cră­ciun. Tânăra se afla cu colindul şi a bătut la locuinţa lui. Pentru că nu a putut să o violeze, el a ucis-o apoi şi a tranşat-o. Familia fetei a anunţat poliţia despre dispariţia fetei, care a fost găsită decapitată într-o hazna aflată în curtea criminalului. Atunci, rudele fetei ucise l-au prins pe Miron la un bar aflat în metroul din Bucureşti şi l-au dat pe mâna poliţiei. Miron a primit o condamnare de 15 ani pentru omor, dar după ce a ispăşit zece ani a fost eliberat condiţionat pentru bună purtare.

Andrei Dîscă

Suspectul crimei de la Costuleni, motiv de anchetă la Inspecţia Judiciară

Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a demarat în cursul zilei de ieri o anchetă cu privire la posibile abateri disciplinare comise de magistraţi în cazul suspectului crimei de la Costuleni. Inspectorii judiciari vor să afle cum a fost eliberat condiţionat Vasile Miron, aflat în prezent, spun anchetatorii, pe teritoriul Germaniei, după ce a ispăşit o pedeapsă de 12 din cei 15 ani la care fusese condamnat în 2004. Miron fusese arestat în 2002, după comiterea unei crime comise asupra unei fetiţe de 16 ani. Miron a fost eliberat condiţionat după trei pătrimi din pedeapsă, conform Codului Penal, însă inspectorii judiciari vor să afle acum dacă liberarea sa condiţionată a fost sau nu legală.

După ce a fost eliberat, Vasile Miron a stat o perioadă, în vară, la o mătuşă din satul Covasna, comuna Costuleni. El este ultima persoană cu care a fost văzut Andrei Agape, copilul de 10 ani al cărui trup a fost descoperit săptămâna trecută, într-o râpă din Costuleni. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au propus arestarea preventivă a lui Vasile Miron pe 12 august, în lipsa inculpatului, însă Tribunalul Iaşi a respins solicitarea întrucât cadavrul băieţelului nu fusese găsit. Miron fugise deja din ţară, el ajungând în Germania. Autorităţile din acest stat au primit deja solicitări din partea procurorilor români pentru a-l identifica şi preda pe Miron în România.

Ionuţ BENEA

Drept la replica:

 Având în vedere articolul publicat în cotidianul Ziarul de Iași cu titlul: ” Acesta  este BRUTA  care a ucis un băiețel pentru sex! Înainte decapitase o fată. ” semnat de domnii Andrei Dîscă și Ionuț Benea,

Date fiind informațiile prezentate în conținutul articolului, ca fiind comunicate de ”surse din cadrul anchetei” și de ” anchetatori”,

Informăm public  că  afirmațiile prezentate în ghilimele ca venind din partea organelor de urmărire penală nu sunt susținute în mod oficial de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, nu corespund realității și  nu au fost furnizate  de către organele de urmărire penală investite cu soluționarea cauzei.

De asemenea, afirmațiile jurnaliștilor despre ” ceea ce cred anchetatorii” cu privire la profilul prezumtivului autor, nu au corespondent în realitate și nu au fost prezentate astfel de opinii în comunicarea publică realizată de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași la datele de 28 și 29.09.2015.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași a oferit mass media toate datele  referitoare la fapta penală  și care puteau fi mediatizate în această etapă a urmăririi penale și se detașează de orice alte informații care au fost  prezentate în conținutul articolului,  ca provenind de la organele de urmărire penală.

Prim-Procuror Pascal Carmina

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri