Acest test de matematică are două soluții. Una dintre acestea este considerată ca fiind a celor mai inteligenți
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Acest test de matematică are două soluții. Una dintre acestea este considerată ca fiind a celor mai inteligenți

GALERIE
exercitiu
  • exercitiu
- +

Crezi că eşti foarte bun la matematică? S-ar putea să te înşeli, având în vedere că doar una din 1.000 de persoane reuşeşte să găsească soluţia corectă la „problema” de mai jos.

Tu ştii care este răspunsul corect? 

SOLUŢIA 1: Creatorii acestui joc de cifre arată că cea mai simplă metodă de rezolvare a acestui joc este aceea de a aduna suma obţinută la fiecare ecuaţie cu suma celei dinaintea ei, scrie Gândul.

1+4 = 5

2+5 = 7 --- 7+5 = 12

3+6 = 9 --- 9+12 = 21

8+11 = 19 --- 19+21 = 40

Deci, răspunsul pentru ultima ecuaţie este 40.

SOLUŢIA 2: Există, totuşi, şi o altă soluţie, pe care puţine persoane o pot ghici. Creatorii spun că oamenii cu un nivel mai ridicat de inteligenţă vor găsi o soluţie mai ingenioasă. 

Ei vor tranforma semnul + în semnul x şi vor aduna fiecărei înmulţiri prima cifră a ecuaţiei. Astfel:

1+4 = 5 va fi obţinut prin următoarea formulă: 1+4x1 = 5

2+5 = 12 --- 2+2x5 = 12

3+6 = 21 --- 3+3x6 = 21

Rezultă că soluţia pentru ultima ecuaţie este 96:  8+8x11 = 96

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre un partid al ardelenilor

Cătălin ONOFREI

Spre un partid al ardelenilor

Nu v-aţi săturat de dictatura „miticilor”?

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Extremişti

Briscan ZARA

Extremişti

Ignoranţa de azi nu este una impusă de sistem aşa cum era să spunem pe timpul regimului comunist, ci una exercitată de fiecare individ ori grup în parte asupra lui însuşi. Civilizaţie înseamnă în primul rând diversitate, acceptarea ideii că nu există o singură viziune asupra lumii, iar toate celelalte sunt nocive ori malefice şi că ar trebui eliminate. 

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Prezenţa unei societăţi civile cu forme de manifestare diverse şi active constituie un factor de consolidare democratică. Există diferite definiţii ale conceptului de „societate civilă”. În limbajul comun, sensul atribuit este adesea unul reducţionist, mulţi dintre noi reducând societatea civilă la activitatea organizaţiilor nonguvernamentale. Cristian Pîrvulescu, politolog şi activist civic, consideră societatea civilă un „concept cu geografie variabilă” care propune o invitaţie la regândirea raportului dintre, pe de o parte, individ/ cetăţean, iar pe de altă parte, stat/ societate.

Moştenirea lui Trump

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump

Noul preşedinte Joe Biden şi-a inaugurat mandatul - probabil ultimul - în termeni paradoxal rasişti: „Trebuie să încheiem cu supremaţia albilor!”. Afirmaţia este stupefiantă, având în vedere că această supremaţie s-a restrâns treptat, după perioada colonială şi a fost delegitimată masiv de către Abraham Lincoln şi războiul de secesiune, pentru a se destrăma efectiv, odată cu Martin Luther King. 

pulspulspuls

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

Şi pentru că tot am încheiat săptămâna trecută cu dosarul liberalului ieşean cu origini sucevene dar şef peste filiala de la Neamţ, mister Mugurel Cozmanciuc, haideţi să vă mai spunem una azi despre chestiune, ca să nu rămână nespusă.

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.