anunturi
grandchef
Bolta rece

Hoţomanul din cartierele de lux a fost prins: e un personaj arhicunoscut

Acestea sunt vilele din Bucium jefuite cu șurubelnița. Cine sunt victimele lui Passaris

GALERIE
vile
 • vile
- +

Bărbatul, de loc din judeţul Iaşi, este cel care a furat şi seiful Oficiului Poștal Erbiceni. Are la activ infracţiuni înspăimântătoare, dar şi o evadare dintr-o închisoare din Serbia.

Un infractor care care a comis de-a lungul timpului infracţiuni grave pe bandă rulantă, şi care tot de atâtea ori a fost eliberat din închisoare de un sistem judiciar defectuos, iar când nu s-a putut atunci a evadat, a reuşit să bage iar spaima în locuitorii Iaşului. Poliţia ieşeană s-a chinuit aproape trei luni să îl prindă pe acest infractor, care se autointi­tulează „Passaris al României“ după ce acesta a jefuit opt vile în Bucium, imediat ce a ieşit din închisoare.

Constantin Cojocaru, care a fost arestat ieri, a reuşit să intre în casele oamenilor după ce a pândit dacă aceştia sunt acasă, şi a ales să intre în imobilele mai arătoase sau lipsite de camere de supraveghere.

Prima victimă: o pianistă

Eliberat din puşcărie în luna septembrie după ce a jefuit sediul poştal din Erbiceni, Cojocaru a străbătut la propriu, pe jos, uliţele încurcate ale Vişanilor înarmat doar cu o şurubelniţă.

Pe data de 10 decembrie, Cojocaru a ales să jefuiască o casă din Vişani, la aproximativ 3 - 4 kilometri de strada principală: casa de la numărul 77, aflată pe strada Fermei. Aici locuieşte o femeie de profesie pianist, care atunci când a ajuns acasă a avut un şoc la ve­derea dezastrului pe care l-a găsit. „Am ajuns acasă în jurul orei 22, era ceaţă deasă. Am găsit casa răscolită, dulapurile de haine erau deschise, parcă pentru a fotografia ceva. Buzunarele hainelor erau cotrobăite, o casetă de bijuterii era pe jos. Nu ţin bani în casă, însă mi-a furat bijuteriile uzuale, pe care le folosesc. Din aur, de argint, în valoare de aproximativ 10.000 de euro. El s-a grăbit, deoarece a răscolit tot, probabil voia bani. A intrat în casă după ce a forţat o fereastră de termopan, cu o şurubelniţă. Poliţiştii nu au găsit amprente, ci doar urme de textile, semn că hoţul a purtat mănuşi“, ne-a spus femeia.

Cel mai probabil, până să ajungă la casa femeii, Cojocaru a rămas impresionat de o altă vilă pe lângă care a trecut, aflată în apropierea şoselei Bucium, situată tot pe strada Fermei. Casa are un gard impunător şi un aspect care atrage ca un magnet privirile. Cojocaru a ales că intre în ea pe 9 ianuarie. Acesta a observat că proprietarul are în curte un câine uriaş, şi a preferat să sară gardul pe undeva prin spate. A ales să intre în casă pe un balcon şi a încercat să forţeze uşa, însă clanţa s-a rupt. A scos şurubelniţa şi a reuşit să intre în casă pe un geam de la bucătărie. În această casă, hoţul nu s-a mai grăbit şi a lăsat totut curat.

Păgubitul era blocat în trafic

Unul dintre proprietarii care locuiesc aici este arhitect şi profesor la USAMV. Acesta spune că şi-a dat seama abia a doua zi că îi lipsesc bijuteriile.

„Hoţul a intrat în casă între orele 16 şi 17. Eu eram în oraş, cel mai probabil stăteam în traficul infernal de la acea oră. Nu a deranjat nimic prin casă, mi-am dat seama a doua zi că lipsesc anumite lucruri. Mi-a luat bijuterii de 10.000 de euro, bani nu ţin în casă. Hoţul a fost obervat pe o cameră de supraveghere de la un vecin“, ne-a spus proprietarul casei. Cojocaru a ales alte două „ţinte“ la o depărtare de mai mulţi kilometri, pe strada Mihail Cornea. A ales două case asemă­nătoare pe care le-a spart în aceeaşi seară. Poliţiştii au precizat că valoarea prejudiciului se ridică la peste 120.000 de lei, şi urmează să se stabilească cum vor fi despăgubiţi proprietarii jefuiţi.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X