Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Aceşti oameni se culcă în fiecare seară tot mai bogaţi. Află care sunt secretele lor

GALERIE
oameni bogati
  • oameni bogati
- +

Cu siguranta urmaresti oamenii care au ajuns in top si te intrebi ce au facut oare ca sa ajunga acolo. Vrei sa faci si tu ca ei? Iata care sunt obiceiurile unor oameni de succes  din lumea afacerilor.

1. Rupert Murdoch, presedinte si CEO News Corp

Celebrul Rupert Murdoch a scris in aprilie pe Tweeter ca este fan al meditatiei transcedentale, o tehnica populara de meditatie dezvoltat in anii 1960. Printre practicantii celebri ai medicatiei transcedentale se numara David Lynch si Oprah.

 
2. Padmasree Warrior, CTO Cisco Systems



Seful pe tehnologie si strategie de la Cisco System a declarat ca face meditatie in fiecare seara, iar in fiecare sambata face “detoxifiere digitala”. “Este ca si cum imi fac un <reboot> pentru creier si suflet. Sunt apoi mult mai calma cand raspund la e-mail-uri”, a declarat Warrior.
 
3. Tony Schwartz, fondator si CEO The Energy Project



Tony Schwartz declara ca face meditatii de 20 de ani. “Am inceput pentru a-mi linisti mintea ocupata”,  a scris el in cartea sa “Ce conteaza cu adevarat: In cautarea intelepiunii in America”. Insa meditatiile l-au ajutat sa scape de migrene, sa devina mai rabdator si sa-si imbunatateasca performantele la job, pentru ca avea o gandire mai larga.

 4. Bill Ford, presedinte executiv Ford Motor Company



Presedintele companiei Ford este un mare impatimit al meditatiei. In anii grei prin care a trecut compania, Ford a descoperit ca pentru a putea intelege ce se intampla trebuie sa inteleaga mai intai ce se intampla cu el. Asa a inceput sa practice meditatia metta.

 5. Oprah Winfrey, presedinte si CEO, Harpo Productions, Inc.



Oprah este si ea adepta meditatiei transcedentale. De doua ori pe zi, in fiecare zi, ea petrece 20 de minute meditand. Oprah a adus trainner-i si pentru angajatii companiei sale pentru ca vrea sa-i invete pe toti sa mediteze. “Ma simt plina de speranta, de bucurie deplina si de multumire. Cand viata de bombardeaza din toate directiile, avem nevoie de aceasta perioada de liniste. Din aceasta ne tragem puterea pentru a crea ceea ce e mai bun in viata noastra si in munca noastra”, a declarat Oprah despre meditatia transcedentala.

6. Larry Brilliant, CEO Skoll Global Threats Fund

Pe cand avea 20 de ani, Larry Brilliant, CEO la Skoll Global Threats Fund si fost director Google.org, a petrecut 2 ani intr-un ashram in Himalaya, meditand. Apoi guru l-a indemnat sa se inroleze in Organizatia Mondiala a Sanatatii si a plecat in New Delhi pentru a ajuta la eradicarea variolei. El vorbeste de cate ori are ocazia despre importanta unei minti linistite, despre echilibrul sufletesc sau despre sangele rece si starea de calm.
 
7. Ray Dalio, fondator si Co-CIO Bridgewater Associates USA


Ray Dalio a declarat in cadrul unui interviu din 2012 ca prin meditatie a reusit sa aiba o minte deschisa si claritate in gandire. “Am devenit mai creativ, mai linistit si mai sanatos”, a adaugat Dalio.
 
8. Russell Simmons, cofondator Def Jam Records; fondator GlobalGrind.com

Mogulul hip-hop este un vechi practicant al meditatiei transcedentale si vorbeste despre beneficiile acesteia ori de cate ori are ocazia. “Nu trebuie sa crezi in meditatie ca sa functioneze. Trebuie doar sa-ti faci timp si sa o practici. Dumnezeu ii ajuta pe cei care mediteaza!”, a declarat Simmons.

 9. Robert Stiller, CEO Green Mountain Coffee Roasters Inc.


In sediul central al Green Mountain Coffee Roasters Inc. exista o camera speciala pentru meditatie. “Meditatia te ajuta sa fii mai eficient. Iti dezvolta abilitatea de a gandi clar si de a-ti indeplini sarcinile mai repede”, spune Stiller.
 
10. Arianna Huffington, presedinte si redactor-sef Huffington Post Media Group


Ariana Huffington practica yoga si meditatia in fiecare dimineata. Ea a adus meditatia si la birou, oferindu-le cursuri de meditatie tuturor angajatilor. Huffington spune ca acest lucru este benefic nu doar pentru sanatatea fiecarui individ din companie, insa ajuta si la prosperitatea companiei. “Meditatia ii ajuta pe angajati sa isi reduca stresul, sa gandeasca limpede si sa fie fericiti. Iar aceste lucruri sunt si in avantajul corporatiei”, a declarat Huffington intr-un interviu.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri