Acoperişul de la Bojdeuca „Ion Creangă“ are nevoie de reparaţii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Acoperişul de la Bojdeuca „Ion Creangă“ are nevoie de reparaţii

GALERIE
Bojdeuca lui Ion Creanga
  • Bojdeuca lui Ion Creanga
- +

Consiliul Judeţean (CJ) vrea să intervină cu lucrări de refacere a acoperişului de la Bojdeuca „Ion Creangă“. 

Preşedintele CJ Maricel Popa a inspectat ieri monumentul istoric şi a dat asi­gurări că instituţia „lucrează la identificarea unei noi surse de finanţare“ pentru restaurarea obiectivului. Până atunci, instituţia intenţionează să intervină pentru a remedia problemele urgente.

„Având în vedere că lipsa unei documentaţii tehnice complete nu a permis CJ Iaşi de­punerea unui proiect de reabilitare şi restaurare a Bojdeucii lui Ion Creangă, pentru moment vom interveni acolo unde sunt urgenţe majore. Am identificat câteva locuri în acoperiş, unde se infiltrează apa, motiv pentru care vom încerca să  intervenim imediat“, a declarat preşedintele CJ. În septembrie 2016, CJ a încheiat un contractul cu firma Aduro Impex din Bucureşti pentru elaborarea unei documentaţii tehnico-economice în valoare de peste 200.000 lei. Scopul instituţiei era să finanţeze lucrările de reabilitare a bojdeucii din fonduri europene. Potrivit reprezentanţilor CJ, firma a realizat o documentaţie neconformă şi, astfel, instituţia a ratat termenul limită de depunere a proiectului pentru finanţare nerambursabilă. Necesarul de fonduri pentru reabi­litarea bojdeucii ajunge la circa un milion de euro. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.