anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Acord de colaborare între facultăţile de textile de la Iaşi şi Chişinău. „Pentru ei este foarte important“

GALERIE
textile Iasi
  • textile Iasi
- +

Facultatea de Textile-Pielărie şi Management Industrial de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ (TUIASI) a semnat un acord de colaborare cu Facultatea de Textile şi Poligrafie de la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) pentru a desfăşura un program comun de masterat, finalizat cu obţinerea de diplome duble de către candidaţi. 

Mai exact, masteranzii vor urma „Proiectarea şi modelarea îmbrăcămintei“ din cadrul domeniului „Inginerie industrială“ de la TUIASI şi programul „Design şi dezvoltare de produs“ din domeniul „Tehnologii de fabricare şi prelucrare“ de la UTM. „Am luat legătura cu cei de la UTM, care şi-au manifestat interesul de a realiza acest program comun, între Facultatea de Textile-Pielărie şi Management Industrial şi facultatea similară din Moldova. Astfel, ei şi-au ajustat programul de master în funcţie de programul nostru, iar după aceste ajustări, constatând că se potriveşte într-o proporţie suficient de mare, bazându-ne şi pe un acord general existent la universitate, s-a realizat un acord interinstituţional pentru programul de dublă-diplomă. Acum suntem în faza de finalizare a acestui acord, după ce a fost aprobat în Consiliul de Administraţie al TUIASI“, a declarat prof.dr. Mariana Ursache, decan al Facultăţii de Textile-Pielărie şi Management Industrial.

Pentru că programul de master de la Politehnica ieşeană are o durată de 2 ani, cu 120 de credite, iar cel de la UTM durează doar un an şi jumătate, cu 90 de credite, studenţii de pe ambele maluri ale Prutului care vor dori diplome duble vor urma primul an de studiu, două semestre, la UTM, iar apoi două semestre la Iaşi. „Pentru ei este foarte atractiv programul pentru că sunt orientaţi foarte mult către proiectare, dezvoltare de produs, design vestimentar, design textil. Sunt foarte interesaţi să capete cunoştinţe şi competenţe în ceea ce priveşte proiectarea şi modelarea mai ales privind sistemele CAD specifice domeniului, iar facultatea noastră dispune din plin de acestea, chiar şi în versiunile cele mai moderne“, a mai specificat decanul facultăţii. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.