Acord de colaborare între Universitatea de Arte ”George Enescu” și Opera Națională Română din Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESA

Acord de colaborare între Universitatea de Arte ”George Enescu” și Opera Națională Română din Iași

GALERIE
A14A8573A14A8596A14A8520A14A8527
 • A14A8573
 • A14A8596
 • A14A8520
 • A14A8527
- +

Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” din Iași și Opera Națională Română din Iași au parafat astăzi un acord de colaborare pe o perioadă de doi ani.

Colaborarea vizează activități de creație și cercetare în domeniul pedagogiei artistice, inițierea de proiecte culturale comune, atragerea de fonduri pentru promovare și dezvoltare instituțională. Toate activitățile se vor desfășura după un program stabilit de comun acord de cele două instituții, forma de realizare a parteneriatului urmând să fie stipulată în anexe specifice, cu detalii despre fiecare proiect în parte.

”Colaborarea dintre Opera Națională Română Iași și Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” din Iași este tradițională și ne dorim să fie de lungă durată și de aici încolo. Parteneriatul este firesc având în vedere că ambele instituții ale noastre sunt de rang național. Suntem convinși că acest acord de parteneriat va contribui la calitatea activităților culturale ale Operei precum și la îndeplinirea misiunii Universității, care, conform Cartei, este de a modela și cultiva talente, caractere și personalități, de a forma specialiști bine pregătiți care să ofere publicului un act cultural de calitate, asigurând progresul artei și culturii românești în context socio-cultural internațional. Ne propunem, așadar, producții artistice comune și câștigarea în parteneriat a unor proiecte financiare destinate dezvoltării celor două instituții”, a declarat prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță, rector al Universității Naționale de Arte ”George Enescu” din Iași.

”Împrumutând titlul unei cărți semnate de Umberto Eco, Opera Aperta, am sintetizat ideea de bază a proiectului meu în cadrul prestigioasei instituții pe care am onoarea să o conduc de peste o lună. Deschiderea Operei ieșene spre exterior nu se putea face fără un parteneriat cu faimoasa Universitate Națională de Arte ”George Enescu” din Iași, care a format stele mondiale ale scenei lirice. Sunt încrezător că parteneriatul semnat astăzi va genera beneficii majore studenților talentați, care vor avea multiple posibilități de afirmare. Totodată, publicul nostru drag va putea urmări producții inedite, care, cu siguranță, vor fi primite cu mare interes”, a declarat prof. univ. dr. Daniel Șandru, managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.