anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESA

Acord de dublă-diplomă între Facultatea de Textile de la TUIASI și cea de profil de la Universitatea Tehnică a Moldovei

GALERIE
textile
  • textile
- +

Facultatea de Textile-Pielărie și Management Industrial de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a semnat un acord de colaborare cu Facultatea de Textile și Poligrafie de la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) pentru desfășura un program comun de masterat, finalizat cu obținerea de diplome duble de către candidați.

Practic, aceștia vor urma „Proiectarea și modelarea îmbrăcămintei” din cadrul domeniului „Inginerie industrială” de la TUIASI, și programul „Design și dezvoltare de produs” din domeniul „Tehnologii de fabricare și prelucrare” de la UTM.

„Am luat legătura cu cei de la UTM, care și-am manifestat interesul de a realiza acest program comun, între Facultatea de Textile-Pielărie și Management Industrial și facultatea similară din Moldova.

Astfel, ei și-au ajustat programul de master în funcție de programul nostru, iar după aceste ajustări, constatând că se potrivește într-o proporție suficient de mare, bazându-ne și pe un acord general existent la universitate, s-a realizat un acord inter-instituțional pentru programul de dublă-diplomă. Acum suntem în faza de finalizare a acestui acord, după ce a fost aprobat în Consiliul de Administrație al TUIASI”, a declarat prof.dr. Mariana Ursache, decan al Facultății de Textile-Pielărie și Management Industrial de la TUIASI.

Pentru că programul de master de la Politehnica ieșeană are o durată de 2 ani, necesitând 120 de credite pentru finalizare, iar cel de la UTM are durata de 1,5 luni, cu 90 de credite, studenții care vor dori să urmeze aceste demers, atât cei din Iași, cât și cei din Republica Moldova, vor urma primul an de studiu, două semestre, la UTM, iar apoi două semestre la Iași.

TUIASI va recunoaște, în baza acordului, disciplinele studiate în primul an la UTM. „Pentru ei este foarte atractiv programul pentru că sunt orientați foarte mult către proiectare, dezvoltare de produs, design vestimentar, design textil. Sunt foarte interesați să capete cunoștințe și competențe în ceea ce privește proiectarea și modelarea mai ales privind sistemele CAD specifice domeniului, iar facultatea noastră dispune din plin de acestea, chiar și în versiunile cele mai moderne.

Programul de master care presupune „Proiectarea și modelarea îmbrăcămintei” de la TUIASI include partea de proiectare CAD, tehnologii specifice facultății din Iași, creație și creativitate în design vestimentar, sustenabilitate în industrie, management de proiecte, industrii creative sau ciclul de viață al produselor. În momentul de față, acesta este cel mai căutat program de master al facultății și primul masterat care se va finaliza cu dublă diplomă în urma unei colaborări între Politehnica ieșeană și UMT.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politruci

Cătălin ONOFREI

Politruci

Da, sunt total de acord cu Orban. Politrucii trebuie mătrăşiţi. Dar începeţi cu cei din PNL, din PSD, din USR! Sigur este vorba de o măsură constituţională!

Filmuletul zilei

opinii

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Ciprian IFTIMOAEI

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Începând cu anul 2010, pe data de 20 octombrie, se aniversează în peste 130 de ţări Ziua Mondială a Statisticii. Această aniversare a fost stabilită prin Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 64/267 din 3 iunie 2010, ca o recunoaştere a activităţii Comisiei de Statistică a ONU, care funcţionează din 1947, în dezvoltarea sistemelor naţionale de statistică (statisticilor oficiale), îmbunătăţirea comparabilităţii acestora, elaborarea unor indicatori statistici fiabili, precum şi acordarea de asistenţă pentru programele de dezvoltare durabilă.

Cuvântul ierarhului

Mihai DORIN

Cuvântul ierarhului

Trăim o stare de agitaţie care ne complică vieţile, iar pe unii îi împiedică să gândească responsabil. Am în vedere mai ales pe cei care au datoria - prin statutul funcţiei şi fişa postului - să aducă măcar un strop de calm, dacă pace nu pot, din varii motive, care ţin nu atât de complexitatea gestionării pandemiei, cât de incapacitatea intelectuală de a identifica soluţii mature, nu simple măsuri imperativ-restrictive. 

pulspulspuls

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Când vă spuneam noi că ceva e putred în relaţiile externe ale lui Peni Hill, că nu degeaba l-a şi acuzat Dragnea la vremea lui, la un moment dat, că e băiat de mingi de-al ghinărarilor din SIE, voi nu şi nu: Bartman, Batman... 

Caricatura zilei

Bun simt auto

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.