Acte abandonate pe holurile Fiscului ieşean
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 14.04.2021

Bodea acuză că dosarele conţin date personale, ANAF-ul spune că erau pregătite pentru casare

Acte abandonate pe holurile Fiscului ieşean

GALERIE
acte anaf
  • acte anaf
- +

„O mare parte dintre documentele respective sunt depăşite şi vor fi supuse casării, urmând a se întruni o comisie în acest sens”, spune şeful Fiscului.

 

Senatorul ieşean Marius Bodea a criticat pe Facebook existenţa pe holurile sediului central de la ANAF a câtorva sute de dosare, la care avea toată lumea acces. Într-o postare pe Facebook, Bodea a spus că oricine ar fi putut sustrage dosarele cu datele contribuabililor, care ar putea fi atât persoane fizice, cât şi juridice, pentru că în perioada în care a trecut el acolo documentele nu erau supravegheate şi părea doar depozitate pe holurile instituţiei.

„România munţilor de gunoaie trebuie să dispară“

Acesta a ataşat şi o imagine postării în care se văd vrafurile de documente, senatorul spunând şi faptul că aceste se regăseau în zona ghişeelor de relaţii cu publicul, blamând astfel faptul că oricine le-ar fi putut accesa.

„Birocraţia generează o cantitate uriaşă de documente, iar instituţiile sunt obligate să le păstreze un anumit timp. În cazul de faţă, avem în primul rând însă o problemă majoră legată de confidenţialitatea datelor contribuabililor, câtă vreme oricine aflat în trecere ar putea să sustragă un teanc de documente! România munţilor de documente trebuie să dispară! Costurile de prelucrare şi arhivare a hârtiilor sunt uriaşe atât ca forţă de muncă, cât şi ca asigurare a spaţiilor de depozitare!”, a scris Marius Bodea pe Facebook. Acesta a trimis şi săgeţi către premierul Florin Cîţu, spunând că în urma pandemiei s-a concluzionat faptul că orice proces poate fi digitalizat, iar ANAF-ul are urgentă nevoie de restructurare şi digitalizare. „Acest lucru am încredere că se va întâmpla în următoarea perioadă, este un lucru asumat explicit în programul de guvernare şi o ambiţie declarată a premierului Cîţu”, a mai spus Bodea.

„Sunt pregătite pentru casare“

„Ziarul de Iaşi” a luat legătura cu Paul Ciobanu, directorul ANAF Iaşi, care a precizat că, într-adevăr, documentele respective erau depozitate provizoriu pe hol fiindcă sunt colegi de-ai săi din instituţie care se simt „sufocaţi sub documente”. Acesta a precizat însă faptul că nu există riscul ca date personale ale plătitorilor de taxe şi impozite să se poată regăsi în dosarele din fotografia care circulă acum în mediul online. „O mare parte dintre documentele respective sunt depăşite şi vor fi supuse casării, urmând a se întruni o comisie în acest sens. În acelaşi timp, spaţiul nostru de arhivare este foarte limitat, astfel că documentele erau acolo într-o formă provizorie, nimeni nu poate să le ia. Cele care nu sunt destinate casării vor fi transportate către arhivare, dar colegii noştri se sufocă sub documente, nu mai este loc pentru ele în birouri”, a declarat Paul Ciobanu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Eurocanapeaua

Lucian DÎRDALA

Eurocanapeaua

Ar trebui să ne aşteptăm, cât de curând, la o exprimare publică a coeziunii (regăsite) între doamna von der Leyen şi domnul Michel. Uniunea Europeană nu îşi poate permite să ofere adversarilor ei o satisfacţie precum demisia celui din urmă şi cu atât mai puţin să apară divizată în faţa interlocutorilor externi, fie ei prieteni sau rivali.

Filmuletul zilei

opinii

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Florin CÎNTIC

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Cum luna martie este legată de naşterea lui Mircea Eliade (13 martie 1907) vă propun un serial care pune câteva accente pe relaţia dintre acesta şi Radu Gyr, un scriitor controversat din cauza activităţii sale politice legionare, plecând de la corespondenţa lor din 1968-1969, aşa cum este ea păstrată la Colecţiile speciale ale bibliotecii Universităţii din Chicago.

De-a joaca

Radu PĂRPĂUȚĂ

De-a joaca

Mă trezisem brusc. Visasem ceva, ce?

În amintirea lui Constantin Munteanu

Alex VASILIU

În amintirea lui Constantin Munteanu

Aparent, despre cei buni la suflet, speciali, este uşor să scrii. Dar cuvintele se aşază încet, pe măsura discreţiei celui evocat acum, la despărţire.

pulspulspuls

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Atenţiune, atenţiune, stimaţi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe: prin anumite redacţii din ţară tropăie de câteva zile un zvonuleţ tare mălăieţ, care zice că madam Veorica, fosta şefă de partidoi, ar urma să lanseze în perioada următoare o nouă construcţie politică cu care să rupă gura târgului. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.