Acte urbanistice: ce investiţii s-au mai aprobat luna trecută în judeţ?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Acte urbanistice: ce investiţii s-au mai aprobat luna trecută în judeţ?

Cele mai multe sunt investiţii publice, în utilităţi. Din cele private, se remarcă o fabrică de panouri tip „sandwich“, la Stolniceni-Prăjescu.

GALERIE
investitii utilitati
  • investitii utilitati
- +

Consiliul Judeţean (CJ) a eliberat zeci de acte urbanistice pe parcursul lunii octombrie. Printre beneficiarii autorizaţiilor de construire emise se numără şi instituţii ce derulează investiţii publice.

În acest sens, Direcţia Judeţeană de Administrare Drumuri şi Poduri a primit undă verde pentru modernizarea drumului DJ 207M pe raza comunei Al.I. Cuza (circa 6 km începând de la intersecţia cu DN 28). Alte lucrări publice fac referire la sisteme de alimentare cu apă şi canalizare (Cucuteni, Horleşti, Probota), modernizarea de unităţi de învăţământ (Ungheni, Vlădeni, Fântânele şi Cozmeşti), reabilitarea unui sistem de irigaţii (Trifeşti şi Bivolari), reabilitarea unui parc (Strunga) şi investiţii în reţele electrice (Paşcani, Scobinţi şi Gorban).

În acelaşi timp, unele autorizaţii au vizat construirea de locuinţe individuale în Victoria şi Popricani. În schimb, beneficiarii altor proiecte în pregătire au obţinut certificate de urbanism de la CJ Iaşi. Printre acestea se numără investiţii în construirea unei hale de producţie de panouri „sandwich“ (Stolniceni-Prăjescu, beneficiar Proinvest Group SRL), îmbunătăţirea structurii în bandă largă şi a accesului la internet în mai multe localităţi (Golăieşti, Ungheni, Holboca, Tomeşti, Schitu Duca, ţigănaşi, Probota şi Ciorteşti) şi înfiinţarea unui sistem de canalizare în Ţuţora. Mul­te dintre certificate fac referire şi la construirea de locuinţe sau lucrări aferente unor ansambluri aflate în derulare, un exemplu în acest sens fiind solicitarea Petro Grup SRL privind avizarea devierii unei conducte în contextul in­vestiţiei pe care firma o implemen­tează în zona Lac CUG 2 (ansamblu de blocuri), atât pe raza comunei Miroslava, cât şi pe raza municipiului Iaşi.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.