Acte urbanistice: ce investiţii s-au mai aprobat luna trecută în judeţ?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Acte urbanistice: ce investiţii s-au mai aprobat luna trecută în judeţ?

Cele mai multe sunt investiţii publice, în utilităţi. Din cele private, se remarcă o fabrică de panouri tip „sandwich“, la Stolniceni-Prăjescu.

GALERIE
investitii utilitati
  • investitii utilitati
- +

Consiliul Judeţean (CJ) a eliberat zeci de acte urbanistice pe parcursul lunii octombrie. Printre beneficiarii autorizaţiilor de construire emise se numără şi instituţii ce derulează investiţii publice.

În acest sens, Direcţia Judeţeană de Administrare Drumuri şi Poduri a primit undă verde pentru modernizarea drumului DJ 207M pe raza comunei Al.I. Cuza (circa 6 km începând de la intersecţia cu DN 28). Alte lucrări publice fac referire la sisteme de alimentare cu apă şi canalizare (Cucuteni, Horleşti, Probota), modernizarea de unităţi de învăţământ (Ungheni, Vlădeni, Fântânele şi Cozmeşti), reabilitarea unui sistem de irigaţii (Trifeşti şi Bivolari), reabilitarea unui parc (Strunga) şi investiţii în reţele electrice (Paşcani, Scobinţi şi Gorban).

În acelaşi timp, unele autorizaţii au vizat construirea de locuinţe individuale în Victoria şi Popricani. În schimb, beneficiarii altor proiecte în pregătire au obţinut certificate de urbanism de la CJ Iaşi. Printre acestea se numără investiţii în construirea unei hale de producţie de panouri „sandwich“ (Stolniceni-Prăjescu, beneficiar Proinvest Group SRL), îmbunătăţirea structurii în bandă largă şi a accesului la internet în mai multe localităţi (Golăieşti, Ungheni, Holboca, Tomeşti, Schitu Duca, ţigănaşi, Probota şi Ciorteşti) şi înfiinţarea unui sistem de canalizare în Ţuţora. Mul­te dintre certificate fac referire şi la construirea de locuinţe sau lucrări aferente unor ansambluri aflate în derulare, un exemplu în acest sens fiind solicitarea Petro Grup SRL privind avizarea devierii unei conducte în contextul in­vestiţiei pe care firma o implemen­tează în zona Lac CUG 2 (ansamblu de blocuri), atât pe raza comunei Miroslava, cât şi pe raza municipiului Iaşi.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Euro contra dezinformării

Lucian DÎRDALA

Euro contra dezinformării

Indiferent dacă se va adopta sau nu o soluţie instituţională în chestiunea dezinformării chineze, o alocare corespunzătoare de resurse în această direcţie ar fi un pas explicabil, dacă se doreşte restabilirea credibilităţii EEAS ca promotor ferm al valorilor Uniunii Europene.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

Un norocos

Radu PĂRPĂUȚĂ

Un norocos

Prin '90 sau '91 am nimerit la o consfătuire a oamenilor de afaceri din România şi Basarabia. Căzusem şi eu popâc acolo în calitatea-mi ambiguă de jumătate ziarist, jumătate - drace călugăre - de pârât om de afaceri! 

Experienţa Ciceu - Cicero

Alex VASILIU

Experienţa Ciceu - Cicero

Couperin, Scarlatti, Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Sebastian Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Ceaikovski sunt nume fundamentale pentru istoria culturii. Creaţia lor este ascultată în săli de concerte, de recital, în catedrale, în teatre lirice, în festivaluri. Profesioniştii, publicul european s-au obişnuit de secole cu ideea corect-confortabilă că partiturile compozitorilor menţionaţi fac parte din categoria muzicii academice (pentru că se învaţă în academii, universităţi şi conservatoare), din categoria muzicii clasice, serioase.

pulspulspuls

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că abia la cinci zile de la marele eşec politic al micului edil Peni Hill ies la iveală sforile care s-au rupt în conţilul local vinerea trecută, de la atâta tras în disperare de ele. 

Caricatura zilei

Dezmembrări rovere Marte

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.