ACTELE DE STARE CIVILĂ ALE CETĂŢENILOR ROMÂNI ÎNTOCMITE ÎN STRĂINĂTATE (II)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

ADVERTORIAL

ACTELE DE STARE CIVILĂ ALE CETĂŢENILOR ROMÂNI ÎNTOCMITE ÎN STRĂINĂTATE (II)

GALERIE
sigla ANBCC
 • sigla ANBCC
- +

Care este procedura transcrierii actelor de stare civilă?

Solicitarea de transcriere trebuie aprobată de către primarul unităţii admninistrative de la locul de domiciliu al solicitantului dat şi pe baza avizului serviciului public comunitar judeţean de evidenţă a persoanei. Trermenul limită în care se poate solicita transcrierea unui acte este de 6 luni de la întoarcerea în ţară sau de primirea, în străinătate a documentului de stare civilă. Nu se acceptă pentru transcriere documente eliberate de autorităţi străine în cazul căsătoriilor dintre personae de acelaşi sex, ori a parteneriatelor

Ce acte sunt necesare pentru încheierea unei transcrieri:

- certificatul sau extrasul de stare civilă eliberat de autorităţile străine, în original, fotocopie şi traducere legalizată, cu condiţia ca acestea să fie apostilate sau supralegalizate, după caz, cu excepţia statelor cu care România a încheiat tratate sau convenţii de asistenţă judiciară;

- dovada cetăţeniei române;

- fotocopii ale certificatelor de naştere şi de căsătorie, ale actului de identitate sau paşaportului, după caz;

- declaraţia titularului actului ori a reprezentantului legal că nu mai există un alt act transcris/înscris sau reconstituit.

În cazul certificatelor de căsătorie se mai solicită:

- o declaraţie notarială, din partea celor sau celui care este cetăţea român, cu privire la numele purtat după căsătorie, dacă în certificatul de căsătorie procurat din străinătate nu se face referire direct la numele soţilor după căsătorie;

- fotocopii ale certificatelor de naştere ale soţilor şi ale actelor de identitate ale acestora (paşaport şi buletin, în cazul cetăţenilor din Republica Moldova).

În situaţia transcrierii unui certificat de naştere pentru o persoană căsătorită se solicită fotocopia certificatului de căsătorie.

Cererea de transcriere a certificatului de naştere al copilului minor trebuie însoţită de fotocopii ale actelor de identitate ale ambilor părinţi, certificatul de căsătorie, şi certificatele de naştere ale părinţilor.

- declaraţie din partea părintelui care solicită transcrierea certificatului de naştere al copilului minor cu privire la domiciliul acestuia, în cazul în care părinţii acestuia au domicilii diferite;

- consimţământul notarial al celuilalt părinte cetăţean străin cu privire la transcrierea certificatului de naştere al copilului minor;

- taxă extrajudiciară de timbru.

La acestea se adaugă şi alte documente necesare de la caz la caz ca de pildă în situaţia în care apar modificări ulterioare actelor prezentate sau sunt neconcordanţe de date între diferitele documente depuse.

Tel./Fax: 0232.272.065  E-mail: bcciasi@yahoo.com 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dicţionar politic 2021 (II)

Cătălin ONOFREI

Dicţionar politic 2021 (II)

Cuvântul specific anului 2021 este „trădare”. Dacă ar fi să-l personalizez, mi-aş imagina un păpuşoi uriaş, blond, cam stricat, ce repetă sacadat, ori de câte ori îl scapi cu fundul în sus, pe-se-de, pe-se-de, pe-se-de…

Filmuletul zilei

opinii

Paradoxul australian

Briscan ZARA

Paradoxul australian

Nu zic să accepţi pe oricine îţi bate în poartă, mai ales acum că stai într-un cartier select, curat, pretenţios, ai iarba tunsă la milimetru, în casă miroase a levănţică şi nu găseşti fir de praf nicăieri, dar trebuie totuşi trasată o linie între democraţie reală şi abuz democratic, cu damf de tiranie.

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Cristina DANILOV

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Banii - investiţii şi decizii de afaceri - sunt de obicei legaţi de domeniul matematicii, finanţelor şi statisticii, datele indică de fiecare dată când guvernele lumii se apleacă asupra lor unde ar trebui să dirijeze resursele financiare pentru ca întreaga societate să atingă un anumit nivel de prosperitate. Dar, în familie, lucrurile stau puţin altfel, oamenii nu iau decizii financiare doar pe foaie de calcul. Le iau după cină, uneori la un pahar de vin sau după ce au terminat treburile casnice, ţinând cont de priorităţi, intenţii, dorinţe, de istoria personală, de propria lor viziune asupra viitorului, de egoul lor, în fine, de marketingul, de promoţiile şi stimulentele salariale.

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

Mihai DORIN

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

La doi ani de la debutul pandemiei, în România putem face un succint bilanţ. Aceasta a prilejuit developarea realităţilor social-politice, instituţionale şi a mentalităţilor specifice unei societăţi întârziate. Metoda comparativă înlesneşte clarificarea diferenţelor de abordare a crizelor între societăţile incluzive şi cele extractive. Fără a intra în detalii, precizăm că societăţile incluzive sunt cele care edifică instituţii creative, dinamice, democratice şi predictibile, iar cele extractive sunt rezultatul selecţiei nedemocratice, prin intermediul unor soluţii opace, din interiorul cercurilor vicioase ale puterii.

pulspulspuls

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Pentru că auzim că multă şi zbuciumată curiozitate a mai trezit zilele trecute pontul nostru legat de faptul că viitoarea şefă a Operei ieşene, în locul amicului lui Chirică, ar urma să fie o madamă de bine din târg apropiată de partidoi, iacătă că pe azi avem ceva date mai concrete, în afară de genul viitoarei şefe, adicătelea cel femeiesc, despre care vedem că a creat atâta vâlvă. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X