anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 01.10.2022

ADVERTORIAL

ACTELE DE STARE CIVILĂ ALE CETĂŢENILOR ROMÂNI ÎNTOCMITE ÎN STRĂINĂTATE (II)

GALERIE
sigla ANBCC
 • sigla ANBCC
- +

Care este procedura transcrierii actelor de stare civilă?

Solicitarea de transcriere trebuie aprobată de către primarul unităţii admninistrative de la locul de domiciliu al solicitantului dat şi pe baza avizului serviciului public comunitar judeţean de evidenţă a persoanei. Trermenul limită în care se poate solicita transcrierea unui acte este de 6 luni de la întoarcerea în ţară sau de primirea, în străinătate a documentului de stare civilă. Nu se acceptă pentru transcriere documente eliberate de autorităţi străine în cazul căsătoriilor dintre personae de acelaşi sex, ori a parteneriatelor

Ce acte sunt necesare pentru încheierea unei transcrieri:

- certificatul sau extrasul de stare civilă eliberat de autorităţile străine, în original, fotocopie şi traducere legalizată, cu condiţia ca acestea să fie apostilate sau supralegalizate, după caz, cu excepţia statelor cu care România a încheiat tratate sau convenţii de asistenţă judiciară;

- dovada cetăţeniei române;

- fotocopii ale certificatelor de naştere şi de căsătorie, ale actului de identitate sau paşaportului, după caz;

- declaraţia titularului actului ori a reprezentantului legal că nu mai există un alt act transcris/înscris sau reconstituit.

În cazul certificatelor de căsătorie se mai solicită:

- o declaraţie notarială, din partea celor sau celui care este cetăţea român, cu privire la numele purtat după căsătorie, dacă în certificatul de căsătorie procurat din străinătate nu se face referire direct la numele soţilor după căsătorie;

- fotocopii ale certificatelor de naştere ale soţilor şi ale actelor de identitate ale acestora (paşaport şi buletin, în cazul cetăţenilor din Republica Moldova).

În situaţia transcrierii unui certificat de naştere pentru o persoană căsătorită se solicită fotocopia certificatului de căsătorie.

Cererea de transcriere a certificatului de naştere al copilului minor trebuie însoţită de fotocopii ale actelor de identitate ale ambilor părinţi, certificatul de căsătorie, şi certificatele de naştere ale părinţilor.

- declaraţie din partea părintelui care solicită transcrierea certificatului de naştere al copilului minor cu privire la domiciliul acestuia, în cazul în care părinţii acestuia au domicilii diferite;

- consimţământul notarial al celuilalt părinte cetăţean străin cu privire la transcrierea certificatului de naştere al copilului minor;

- taxă extrajudiciară de timbru.

La acestea se adaugă şi alte documente necesare de la caz la caz ca de pildă în situaţia în care apar modificări ulterioare actelor prezentate sau sunt neconcordanţe de date între diferitele documente depuse.

Tel./Fax: 0232.272.065  E-mail: bcciasi@yahoo.com 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.