anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

ADVERTORIAL

ACTELE DE STARE CIVILĂ ALE CETĂŢENILOR ROMÂNI ÎNTOCMITE ÎN STRĂINĂTATE (II)

GALERIE
sigla ANBCC
  • sigla ANBCC
- +

Care este procedura transcrierii actelor de stare civilă?

Solicitarea de transcriere trebuie aprobată de către primarul unităţii admninistrative de la locul de domiciliu al solicitantului dat şi pe baza avizului serviciului public comunitar judeţean de evidenţă a persoanei. Trermenul limită în care se poate solicita transcrierea unui acte este de 6 luni de la întoarcerea în ţară sau de primirea, în străinătate a documentului de stare civilă. Nu se acceptă pentru transcriere documente eliberate de autorităţi străine în cazul căsătoriilor dintre personae de acelaşi sex, ori a parteneriatelor

Ce acte sunt necesare pentru încheierea unei transcrieri:

- certificatul sau extrasul de stare civilă eliberat de autorităţile străine, în original, fotocopie şi traducere legalizată, cu condiţia ca acestea să fie apostilate sau supralegalizate, după caz, cu excepţia statelor cu care România a încheiat tratate sau convenţii de asistenţă judiciară;

- dovada cetăţeniei române;

- fotocopii ale certificatelor de naştere şi de căsătorie, ale actului de identitate sau paşaportului, după caz;

- declaraţia titularului actului ori a reprezentantului legal că nu mai există un alt act transcris/înscris sau reconstituit.

În cazul certificatelor de căsătorie se mai solicită:

- o declaraţie notarială, din partea celor sau celui care este cetăţea român, cu privire la numele purtat după căsătorie, dacă în certificatul de căsătorie procurat din străinătate nu se face referire direct la numele soţilor după căsătorie;

- fotocopii ale certificatelor de naştere ale soţilor şi ale actelor de identitate ale acestora (paşaport şi buletin, în cazul cetăţenilor din Republica Moldova).

În situaţia transcrierii unui certificat de naştere pentru o persoană căsătorită se solicită fotocopia certificatului de căsătorie.

Cererea de transcriere a certificatului de naştere al copilului minor trebuie însoţită de fotocopii ale actelor de identitate ale ambilor părinţi, certificatul de căsătorie, şi certificatele de naştere ale părinţilor.

- declaraţie din partea părintelui care solicită transcrierea certificatului de naştere al copilului minor cu privire la domiciliul acestuia, în cazul în care părinţii acestuia au domicilii diferite;

- consimţământul notarial al celuilalt părinte cetăţean străin cu privire la transcrierea certificatului de naştere al copilului minor;

- taxă extrajudiciară de timbru.

La acestea se adaugă şi alte documente necesare de la caz la caz ca de pildă în situaţia în care apar modificări ulterioare actelor prezentate sau sunt neconcordanţe de date între diferitele documente depuse.

Tel./Fax: 0232.272.065  E-mail: bcciasi@yahoo.com 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Gazoductul Nord Stream 2 şi securitatea Europei

Alexandru LĂZESCU

Gazoductul Nord Stream 2 şi securitatea Europei

Pentru Germania gazoductul şi relaţiile cu Rusia par să aibă prioritate în faţa intereselor de securitate ale Europei de Est şi legăturilor transatlantice.

Filmuletul zilei

opinii

Pe faţă şi pe dos

Nichita DANILOV

Pe faţă şi pe dos

Dincolo de ieşirea în aparenţă viscerală şi acuzaţiile halucinante ale preşedintelui Iohannis la adresa PSD-ului, ghicim un calcul politic rece. Atacând PSD-ul, dar şi UDMR-ul, preşedintele Iohannis a făcut o mişcare neaşteptată pe tabla de şah a spectrului politic românesc.

Patru pastile de vară covidată

Michael ASTNER

Patru pastile de vară covidată

Of de feisbuchist răzvrătit

Cum e posibil un stat minimal? (1)

Sorin CUCERAI

Cum e posibil un stat minimal? (1)

Fiindcă suntem deja în august şi ca să mai uităm de pandemie, le propun cititorilor mei un joc intelectual: cum ar fi posibil un stat minimal? Nu pentru că aş milita în favoarea unui astfel de stat, ci mai degrabă ca un joc cu mărgelele de sticlă.

pulspulspuls

Hopaa: ce avem noi aicea?

PULS

Hopaa: ce avem noi aicea?

Iacătă, stimaţi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe, ce a putut surprinde pe una din străduţele lăturalnice din zona domiţilului, alaltăseară, în timpul preumblărilor de după cină recomandate de medic pentru digestie, amicul nostru Archibald Tănase! 

Caricatura zilei

LetsKanya

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.