ACTELE DE STARE CIVILĂ ALE CETĂŢENILOR ROMÂNI ÎNTOCMITE ÎN STRĂINĂTATE (II)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

ADVERTORIAL

ACTELE DE STARE CIVILĂ ALE CETĂŢENILOR ROMÂNI ÎNTOCMITE ÎN STRĂINĂTATE (II)

GALERIE
sigla ANBCC
  • sigla ANBCC
- +

Care este procedura transcrierii actelor de stare civilă?

Solicitarea de transcriere trebuie aprobată de către primarul unităţii admninistrative de la locul de domiciliu al solicitantului dat şi pe baza avizului serviciului public comunitar judeţean de evidenţă a persoanei. Trermenul limită în care se poate solicita transcrierea unui acte este de 6 luni de la întoarcerea în ţară sau de primirea, în străinătate a documentului de stare civilă. Nu se acceptă pentru transcriere documente eliberate de autorităţi străine în cazul căsătoriilor dintre personae de acelaşi sex, ori a parteneriatelor

Ce acte sunt necesare pentru încheierea unei transcrieri:

- certificatul sau extrasul de stare civilă eliberat de autorităţile străine, în original, fotocopie şi traducere legalizată, cu condiţia ca acestea să fie apostilate sau supralegalizate, după caz, cu excepţia statelor cu care România a încheiat tratate sau convenţii de asistenţă judiciară;

- dovada cetăţeniei române;

- fotocopii ale certificatelor de naştere şi de căsătorie, ale actului de identitate sau paşaportului, după caz;

- declaraţia titularului actului ori a reprezentantului legal că nu mai există un alt act transcris/înscris sau reconstituit.

În cazul certificatelor de căsătorie se mai solicită:

- o declaraţie notarială, din partea celor sau celui care este cetăţea român, cu privire la numele purtat după căsătorie, dacă în certificatul de căsătorie procurat din străinătate nu se face referire direct la numele soţilor după căsătorie;

- fotocopii ale certificatelor de naştere ale soţilor şi ale actelor de identitate ale acestora (paşaport şi buletin, în cazul cetăţenilor din Republica Moldova).

În situaţia transcrierii unui certificat de naştere pentru o persoană căsătorită se solicită fotocopia certificatului de căsătorie.

Cererea de transcriere a certificatului de naştere al copilului minor trebuie însoţită de fotocopii ale actelor de identitate ale ambilor părinţi, certificatul de căsătorie, şi certificatele de naştere ale părinţilor.

- declaraţie din partea părintelui care solicită transcrierea certificatului de naştere al copilului minor cu privire la domiciliul acestuia, în cazul în care părinţii acestuia au domicilii diferite;

- consimţământul notarial al celuilalt părinte cetăţean străin cu privire la transcrierea certificatului de naştere al copilului minor;

- taxă extrajudiciară de timbru.

La acestea se adaugă şi alte documente necesare de la caz la caz ca de pildă în situaţia în care apar modificări ulterioare actelor prezentate sau sunt neconcordanţe de date între diferitele documente depuse.

Tel./Fax: 0232.272.065  E-mail: bcciasi@yahoo.com 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Romantic

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.