anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 17.08.2022

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

GALERIE
puls
 • puls
- +

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Alegerile cică se ţin după ce gruparea To Mack - Grămadă, via Bucureşti-Iaşi, a câştigat procesul pentru controlul partidului în faţa grupării Diaconescu. În aceste condiţii, cică Grămadă şi cu locotenentul lui şef la poştalionul ieşean au pus la cale un soi de metodă Autobuzul ca nu cumva acest locotenent să rateze funcţia de şef de filială, Grămadă urmând a fi doar vice la Bucale (că şi-aşa nu prea stă pe la Iaşi decât când se duce pe baltă). Iar pentru asta, auzim că ursarul şef de la poştalion i-ar fi făcut membri de partid şi delegaţi de-a hurda pe mai toţi angajaţii din subordine care nu s-au ţinut prea tare pe poziţie, aşa încât astăzi îi va îmbarca pe toţi de la ţară de unde e fiecare, îi va aduce la Iaşi la votare, ca să fie sigur că-i iese pasienţa.

Mai ales că, se aude, la meci vor veni şi cei din aripa adversă. „Este de notorietate în rândul poştaşilor că şeful le-a spus la toţi să vină la şedinţă şi să-l voteze”, ne spune o sursă din interior. Ceea ce merită de urmărit, evident. Mai ales că, spun unii, s-ar putea să păţească ca-n bancul acela: să alerge singur şi să iasă pe locul doi...

Iacătă-l pe omul bun la toate treburile murdare!

Aceleaşi surse ne mai spun că omul bun la toate al ursarului şef de la poştalionul ieşean, cel pus să facă toate treburile murdare, zice-se că inclusiv asta de mâine cu împinsul spre votare, este un individ Bazil cel rob.

Personagiul a fost adus acum exact doi ani aicea, uns pompier şef, iar după numai patru luni de slujbă ursarul şef i-a aprobat suplimentarea salariului iniţial cu 10 clase de salarizare, ca în februarie 2021 să-i mai bage în plus 7 clase de salarizare, lucru nemaiîntâlnit. Şi cam aşa zice-se că s-a întâmplat cu toţi cei aduşi de ursar acolo începând cu 2020. Asta în timp ce la nivelul sucursalei ieşene s-au adunat debite nerecuperate de aproape un milion de iepuroi, de la terţi: ţepe, rostogoliri, neachitări simple etc.

Are asta vreo legătură cu faptul că debitele instituţiei cresc, iar averea ursarului, tot la fel, dacă nu chiar şi mai şi? Întrebăm, nu dăm cu parul. În cel mai rău caz lipim un timbru şi gata.

PS: Gurile rele mai spun că aceste alegeri pemepiste de la Iaşi sunt urmărite cu mare atenţie şi de premarele Mihăiţă, şeful fostului dipotat Grămadă. Vă gândiţi şi voi oare tot la ce ne gândim şi noi că vă gândiţi voi?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (II)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (II)

Este mult mai greu să articulezi, astăzi, o doctrină a îngrădirii, când ţintele ei sunt regimuri cu care nu demult Occidentul stătea - iar în anumite domenii, încă mai stă - la aceeaşi masă, tratându-le drept actori legitimi.

opinii

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

Caua şi politicaua

Radu PĂRPĂUȚĂ

Caua şi politicaua

Jivină fantastică caua/ e rudă cu bau-baua/ şi politicaua:/ sperie copiii: ai!/ fac pipi în pat: vai!/ Şi vrabia-i pui,/ dar dracul ştie de când îi,/ zice o zicală/ naţională./ 

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Alex VASILIU

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Siguranţă, sensibilitate, putere de adaptare, vecinătate netulburată a maturităţii. Sunt impresiile stabile de care am avut parte la primele audiţii ale pianistei Alexandra Dăriescu.

pulspulspuls

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Multă lume ne-a tot întrebat în ultimele zile cum se face de declaraţiile liderului liberal de la Iaşi, dipotatul Muraru, legate de rotaţia premierilor între PSD şi PNL, au fost aşa de preluate şi mediatizate de tătă presa naţională, asta în timp ce până atunci dipotatul şi-n limbă dacă stătea nu relata nimeni nimicuţa despre el. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.