anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 18.05.2022

Advertorial

Acțiunea de îmbunătățire a spațiilor verzi din cartierul Frumoasa a fost finalizată cu succes (P)

GALERIE
plantare arbori frumoasa (3)plantare arbori frumoasa (2)plantare arbori frumoasa (7)plantare arbori frumoasa (5)plantare arbori frumoasa (1)plantare arbori frumoasa (6)plantare arbori frumoasa (4)
 • plantare arbori frumoasa (3)
 • plantare arbori frumoasa (2)
 • plantare arbori frumoasa (7)
 • plantare arbori frumoasa (5)
 • plantare arbori frumoasa (1)
 • plantare arbori frumoasa (6)
 • plantare arbori frumoasa (4)
- +

Cartierul Frumoasa din Iași a devenit mai verde cu 250 arbori.

Compania de construcții Inamstro în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași a finalizat cu succes acțiunea de plantare a 250 arbori în Cartierul Frumoasa, Iași.

Acțiunea de plantare a 250 copaci în cartierul Frumoasa Iași a fost finalizată cu succes. Inițiativa de îmbunătățire a spațiilor verzi din mediul urban de pe strada Dimineții a fost finanțată de către compania de construcții Inamstro. În total au fost plantați 250 arbori de diferite specii printre care tei, paltin, mesteacăn și prunus.

Reamintim că campania de plantare a 250 arbori în cartierul Frumoasa Iași a demarat la data de 22.09.2021. Primăria Municipiului Iași în parteneriat cu compania Inamstro și asociația “Glasul Vieții” au desfășurat evenimentul în cadrul proiectului „Adoptă un copac”. Astfel, voluntarii au participat nu doar la plantarea arborilor, ci și îi vor monitorizează pentru o anumită perioada de timp.

Puține lucruri se pot compara cu impactul estetic și interesul sezonier pe care îl oferă arborii într-un cartier rezidențial. Aceștia oferă o atracție vizuală imensă în orice zonă și îmbunătățesc semnificativ calitatea vieții.

Cu gândul la importanța pe care o au spațiile verzi pentru mediul urban, grupul de inițiativa Inamstro și-a propus să implice un număr cât mai mare de oameni în acest demers. Recunoscută pentru contribuția adusă mediului înconjurător, campania de plantare a fost susținută de mai mulți oameni și voluntari. De aceea, s-a implicat un număr mare de oameni, printre care copii, familii, voluntarii asociației „Glasul Vieții” și alți voluntari, care au dorit să participe, alături de sprijinul acordat de către Primăria Municipiului Iași prin intermediul Servicii Publice IAȘI S.A.

Scopul principal al inițiativei este de a contribui la îmbunătățirea spațiilor verzi din cartierul rezidențial Frumoasa. Rolul spațiilor verzi urbane este acela de a îmbunătăți calitatea aerului, de a reduce zgomotul și de a crește biodiversitatea. Copacii ne îmbunătățesc calitatea aerului prin filtrarea prafului nociv și a poluanților precum ozonul, monoxidul de carbon și dioxidul de sulf din aerul pe care îl respirăm.

Cercetările au arătat, de asemenea, o reducere cu 60% a particulelor provenite de la gazele de eșapament ale mașinilor pe străzile înconjurate de copaci. Arborii formează, de asemenea, o barieră eficientă de absorbție a sunetului, care ajută la reducerea poluării fonice urbane nedorite.

Astfel, datorită inițiativei companiei Inamstro, cartierul Frumoasa din Iași a devenit mai verde cu 250 arbori, contribuind la îmbunătățirea calității vieții urbane.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spaima Constituţiei

Cătălin ONOFREI

Spaima Constituţiei

Asta-i pohta ce-au pohtit?

opinii

Omnia Vincit Amor

Florin CÎNTIC

Omnia Vincit Amor

Ca cercetător care a lucrat pe arhiva Mircea Eliade existentă la Colecţiile Speciale ale bibliotecii Regenstein a Universităţii din Chicago, mă întreb în fiecare an, pe 22 aprilie, ce mai rămâne din amintirea marelui istoric al religiilor azi, când discursul demolator este atât de hotărât cu predecesorii „incorecţi politic”. Însă, oricât de înverşunaţi ar fi detractorii lui, un singur lucru nu i-l pot lua: iubirea pe care i-a purtat-o Christinel.

Dorul şi amintirea de-a pururi

Grigore ILISEI

Dorul şi amintirea de-a pururi

În acest Floral 2022, în ziua de 18, cu 80 de ani în urmă, a venit pe lume în Bălăbăneşti, judeţul Covurlui, Ecaterina Şerbu, din 22 noiembrie 1965 Ecaterina Ilisei. S-a petrecut acea naştere de prunc în locul cu pricina, pentru că aici, în aşezarea dintre dealuri şi văi ameţitoare, îi duseseră soarta şi misia pe Constantin Şerbu, subofiţer de jandarmi şi şef de post, şi pe soţia lui Aneta, născută Moldoveanu, din părţile Constanţei, părinţii Ecaterinei. 

Enescu în presa română (I)

Alex VASILIU

Enescu în presa română (I)

Selecţii din interviurile acordate în România de George Enescu au fost publicate sporadic de-a lungul timpului, însă muzicologul şi compozitorul Laura Manolache a avut iniţiativa ordonării cronologice în două volume a unui număr impresionant de răspunsuri la întrebările jurnaliştilor. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X