Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

duminica, 03.03.2024

Advertorial

Acțiunea de îmbunătățire a spațiilor verzi din cartierul Frumoasa a fost finalizată cu succes (P)

GALERIE
plantare arbori frumoasa (3)plantare arbori frumoasa (2)plantare arbori frumoasa (7)plantare arbori frumoasa (5)plantare arbori frumoasa (1)plantare arbori frumoasa (6)plantare arbori frumoasa (4)
  • plantare arbori frumoasa (3)
  • plantare arbori frumoasa (2)
  • plantare arbori frumoasa (7)
  • plantare arbori frumoasa (5)
  • plantare arbori frumoasa (1)
  • plantare arbori frumoasa (6)
  • plantare arbori frumoasa (4)
- +

Cartierul Frumoasa din Iași a devenit mai verde cu 250 arbori.

Compania de construcții Inamstro în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași a finalizat cu succes acțiunea de plantare a 250 arbori în Cartierul Frumoasa, Iași.

Acțiunea de plantare a 250 copaci în cartierul Frumoasa Iași a fost finalizată cu succes. Inițiativa de îmbunătățire a spațiilor verzi din mediul urban de pe strada Dimineții a fost finanțată de către compania de construcții Inamstro. În total au fost plantați 250 arbori de diferite specii printre care tei, paltin, mesteacăn și prunus.

Reamintim că campania de plantare a 250 arbori în cartierul Frumoasa Iași a demarat la data de 22.09.2021. Primăria Municipiului Iași în parteneriat cu compania Inamstro și asociația “Glasul Vieții” au desfășurat evenimentul în cadrul proiectului „Adoptă un copac”. Astfel, voluntarii au participat nu doar la plantarea arborilor, ci și îi vor monitorizează pentru o anumită perioada de timp.

Puține lucruri se pot compara cu impactul estetic și interesul sezonier pe care îl oferă arborii într-un cartier rezidențial. Aceștia oferă o atracție vizuală imensă în orice zonă și îmbunătățesc semnificativ calitatea vieții.

Cu gândul la importanța pe care o au spațiile verzi pentru mediul urban, grupul de inițiativa Inamstro și-a propus să implice un număr cât mai mare de oameni în acest demers. Recunoscută pentru contribuția adusă mediului înconjurător, campania de plantare a fost susținută de mai mulți oameni și voluntari. De aceea, s-a implicat un număr mare de oameni, printre care copii, familii, voluntarii asociației „Glasul Vieții” și alți voluntari, care au dorit să participe, alături de sprijinul acordat de către Primăria Municipiului Iași prin intermediul Servicii Publice IAȘI S.A.

Scopul principal al inițiativei este de a contribui la îmbunătățirea spațiilor verzi din cartierul rezidențial Frumoasa. Rolul spațiilor verzi urbane este acela de a îmbunătăți calitatea aerului, de a reduce zgomotul și de a crește biodiversitatea. Copacii ne îmbunătățesc calitatea aerului prin filtrarea prafului nociv și a poluanților precum ozonul, monoxidul de carbon și dioxidul de sulf din aerul pe care îl respirăm.

Cercetările au arătat, de asemenea, o reducere cu 60% a particulelor provenite de la gazele de eșapament ale mașinilor pe străzile înconjurate de copaci. Arborii formează, de asemenea, o barieră eficientă de absorbție a sunetului, care ajută la reducerea poluării fonice urbane nedorite.

Astfel, datorită inițiativei companiei Inamstro, cartierul Frumoasa din Iași a devenit mai verde cu 250 arbori, contribuind la îmbunătățirea calității vieții urbane.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tehnologia şi hoţia

Nicolae GRECU

Tehnologia şi hoţia

Pe lângă fapul că sistemele VAR sunt la început de drum şi disponibile la progres, ai noştri manageri de la FRF şi-au furat căciulile preferând softuri ieftine şi proaste.

opinii

Împăratul e (din nou) gol!

Lucian LEUȘTEAN

Împăratul e (din nou) gol!

I se spune Dumnezeu. Sau Împăratul. Nu acceptă să fie contrazis. I se pare că e de neînlocuit. Deși e în prag de pensie, vrea al treilea mandat la conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Se laudă continuu cu marile lui realizări. Tocmai i s-a tipărit o carte de 300 de pagini în cadrul căreia ne explică cele 80 de cazuri în care ne-a făcut un mare bine. Nu a existat nicio situație, evident, în care să fi greșit. Nu a călcat strâmb niciodată vreme de opt ani. Nici nu prea îl merităm, la cât de bun e. Cine îl critică nu e doar un ingrat, ci chiar un potențial infractor. Pentru că el e Legea, e singurul care o înțelege și o explică neofiților, adică nouă, tuturor celorlalți. E Tudorel Toader.

Spaţiul sacru (2)

arh. Ionel OANCEA

Spaţiul sacru (2)

Pentru a răspunde la întrebarea „în ce măsură utilizarea unui nou material de construcţie în arhitectura bisericilor poate duce la viziuni înnoitoare fără ca procesul să producă discontinutăţi în tradiţia spaţiului sacru”, îmi pare relevantă povestea bisericii de lemn din Albac, satul martirului Horia, el însuşi meşter în construirea bisericilor de lemn. 

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

Alexandru CĂLINESCU

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

E drept că cele două partide, dar mai ales PSD-ul, au datorii mari faţă de Iohannis: le-a înlesnit (ce zic: le-a năşit) alianţa şi a facilitat instalarea PSD-ului în poziţie de forţă. După ce că au un bilanţ jalnic, cele două mandate ale lui Iohannis ne aruncă înapoi, în vremurile partidului unic. Dar cine putea bănui, în 2014, ce voia să însemne, pentru Iohannis, o guvernare „pas cu pas”?

pulspulspuls

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

E uichend azi, atunci fără politichie, aşa cum am stabilit! ca să ne tihnească, şi să mai şi râdem olecuţă, nu numai să ne încruntăm, nu-i aşa. Iar pe azi, dacă tot a început şi primăvara calendaristică, am zis să facem şi noi aicea o ediţie tematică: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţii. Deci, să începem!

Caricatura zilei

Mărțișor

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri