Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Acţiuni de amploare pentru proiectul autostrăzii! Ieșeni, susțineți demersul!

GALERIE
impreuna pentru autostrada
  • impreuna pentru autostrada
- +

Cetăţenii sunt invitaţi să se alăture grupului transformat în asociaţie. Pe de altă parte, preşedintele CJ este chemat să se implice mai mult decât doar la nivel declarativ în proiectul autostrăzii.

Grupul civic de acţiune „Împreună pentru autostrada Ungheni - Iaşi - Tg. Mureş“ se constituie într-o asociaţie cu scopul declarat de a promova şi de a susţine activ construcţia arterei ce va leaga estul de vestul ţării. Asociaţia îşi va încheia activitatea la data finalizării proiectului, se arată într-un comunicat primit la redacţie.

Decizia a fost luată în timpul organizării coloanei auto în sfârşitul de săptămână 8-10 septembrie, „care a avut un impact pozitiv în rândul cetăţenilor şi a tras un semnal de alarmă în rândul politicienilor şi al persoanelor din conducerea adminis­tra­ţiilor locale“.

Asociaţia intenţionează să organizeze acţiuni de amploare, care să mobilizeze populaţia, dar şi factorii de decizie în vederea susţinerii proiectului de construcţie a autostrăzii.

Membrii asociaţiei invită cetăţenii să se alăture acestui demers, calendarul acţiunilor viitoare urmând să fie făcut public prin intermediul mass-media, pe pagina de Facebook a asociaţiei, precum şi pe site-ul http://iasi-tgmures.info/.

Pe de altă parte, liberalii au remarcat că preşedintele Consiliului Judeţean, Maricel Popa, a declarat public pe 8 septembrie că ministrul Transporturilor va veni la Iaşi „în două săptămâni şi va lansa autostrada Ungheni - Iaşi - Tg. Mureş“.

„Va fi scoasă la licitaţie pentru proiectare şi execuţie“, a mai spus atunci Popa.

„La data de 22 septembrie au trecut cele două săptămâni menţionate fără ca ministrul Cuc să ajungă la Iaşi“, se arată într-un comunicat al PNL.

Do­cumentul aminteşte şi alte promisiuni neîndepli­nite: deschiderea de birouri de reprezentare a judeţului Iaşi la Bucureşti şi Bruxelles, finanţarea în acest an a construirii zonei cargo la Aeroport din bugetul CJ, că nu va fi angajat „consilier personal fostul primar al Iaşului, cercetat de DNA, Gheorghe Nichita“, susţinerea proiectele co­munelor indiferent de culoarea politică.

„Consilierii judeţeni PNL îi cer preşedintelui CJ să se implice nu doar la nivel declarativ în susţinerea proiectului autostrăzii, să pună presiune asupra colegilor de la PSD pentru urgentarea demersurilor privind Autostrada Moldovei şi îi cer, în mod expres, să nu mai boicoteze iniţiativele civice care militează pentru acest proiect“, se mai arată în comunicatul PNL.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri