Acţiunile deţinute de stat la Iaşitex sunt executate silit
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Acţiunile deţinute de stat la Iaşitex sunt executate silit

GALERIE
Iasitex2
  • Iasitex2
- +

Pachetul de 3,19% din capitalul firmei ieşene este scos la vânzare pe Bursa de Valori, iar intermediar este SSIF Oltenia Grup Invest SA.

 

Pachetul integral de acţiuni deţinut de statul român la fosta fabrică Ţesătura, actualmente Iaşitex SA, a fost scos la vânzare. SSIF Oltenia Grup Invest SA a solicitat conducerii Bursei de Valori din Bucureşti (BVB) derularea unei operaţiuni de vânzare specială la ordin. Valoarea pachetului de acţiuni deţinut de stat la Iaşitex SA, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), care cuprinde 67.208 de titluri (circa 3,19% din capitalul Iaşitex SA), era ieri de circa 347.000 lei. Pe 14 octombrie, spre orele prânzului, cuantumul unei acţiuni emise de Iaşitex SA la tranzacţionare pe sistemul alternativ AeRO era de 5,16 lei. Potrivit anunţului publicat în ediţia electronică a BVB, ofertant la tranzacţie figurează Societatea civilă profesională de executori judecătoreşti Dobra, Coşoreanu & Asociaţii din Bucureşti, ce se află în procedură de executare silită a AAAS, acţiune încuviinţată de instanţă.

„Solicitarea expresă şi neechivocă a ofertantului este ca tranzacţia/tranzacţiile să fie executare în cazul în care este vândut integral pachetul de acţiuni”, a specificat, în scris, în documentul transmis către BVB, Adrian Săndiţă, directorul general Oltenia Grup Invest SA. Conform datelor din Depozitarul Central, la data de 30 iunie 2016, 63% din acţiunile emise de fabrica Iaşitex SA sunt deţinute de SC A2 Impex SRL Ploieşti, firmă parte a Grupului Serviciile Comerciale Române, patronat de omul de afaceri clujean Ştefan Vuza.

Printre acţionarii minoritari la fabrica de textile de pe Bulevardul Primăverii, pe lângă AAAS, se mai regăseşte SIF Moldova, procentul acţiunilor deţinute de societatea bacăuană fiind de 29%. Pentru anul în curs, conducerea fostei Ţesătura şi-a propus realizarea unei cifre de afaceri de 25,7 milioane lei şi obţinerea unui profit brut de 729.000 lei. După prima jumătate a acestui an, societatea controlată de Vuza a raportat un profit net de 126.266 lei, după ce, în perioada similară din 2015, Iaşitex SA avea un rezultat net negativ, pierderile fiind atunci de 2,4 milioane de lei.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Cosmin PAȘCA

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Într-o ţară în care trenurile care transportă butuci la export stârnesc mai multe lacrimi pe Facebook decât imaginile cu pacienţii de la terapie intensivă, un astfel de subiect ar fi trebuit să scandalizeze opinia publică şi să producă un cutremur în structurile de putere din Palatul Victoria şi „conacul” din Modrogan.

Filmuletul zilei

opinii

Canonizare

Codrin Liviu CUȚITARU

Canonizare

„Dispariţia mea fizică devenise o urgenţă istorică... Iată că pigmeii mă venerează în sfârşit! Îmi pun numele pe plăcuţe, îmi sculptează chipul, îmi ridică osanale. S-a făcut dreptate. Acesta a fost dintotdeauna raportul real dintre mine şi ei! Ei, muritorii prosternaţi în admiraţie pentru adevăratul maestru, eu, olimpianul - nu bietul Hermes, ci Zeus, cum ar trebui de fapt să mă cheme, dacă ai mei ar fi fost un pic mai inspiraţi!”

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

Bogdan ILIESCU

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

„Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one./ Realitatea este doar o iluzie, deşi una foarte persistentă” - Albert Einstein

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

pulspulspuls

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Filmuleţul cu ameninţarea auditului la adresa şefilor de la Romsilva din judeţe puşi de PSD ca să-şi dea demisia şi să lase locul celor de la PNL, difuzat alaltăieri de băieţii de la Recorder, cică a picat cum mai prost nu numai pentru Gelu Puiu, băiatul de mingi al lui Flutur bucovineanul încă de pe vremea când era şef de ocol la Cârlibaba, cel care dădea telefoanele, sau pentru Alexe de la Iaşi, şeful lui, ci mai ales cică pentru PNL şi Cîţu. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.