Acţiunile deţinute de stat la Iaşitex sunt executate silit
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Acţiunile deţinute de stat la Iaşitex sunt executate silit

GALERIE
Iasitex2
  • Iasitex2
- +

Pachetul de 3,19% din capitalul firmei ieşene este scos la vânzare pe Bursa de Valori, iar intermediar este SSIF Oltenia Grup Invest SA.

 

Pachetul integral de acţiuni deţinut de statul român la fosta fabrică Ţesătura, actualmente Iaşitex SA, a fost scos la vânzare. SSIF Oltenia Grup Invest SA a solicitat conducerii Bursei de Valori din Bucureşti (BVB) derularea unei operaţiuni de vânzare specială la ordin. Valoarea pachetului de acţiuni deţinut de stat la Iaşitex SA, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), care cuprinde 67.208 de titluri (circa 3,19% din capitalul Iaşitex SA), era ieri de circa 347.000 lei. Pe 14 octombrie, spre orele prânzului, cuantumul unei acţiuni emise de Iaşitex SA la tranzacţionare pe sistemul alternativ AeRO era de 5,16 lei. Potrivit anunţului publicat în ediţia electronică a BVB, ofertant la tranzacţie figurează Societatea civilă profesională de executori judecătoreşti Dobra, Coşoreanu & Asociaţii din Bucureşti, ce se află în procedură de executare silită a AAAS, acţiune încuviinţată de instanţă.

„Solicitarea expresă şi neechivocă a ofertantului este ca tranzacţia/tranzacţiile să fie executare în cazul în care este vândut integral pachetul de acţiuni”, a specificat, în scris, în documentul transmis către BVB, Adrian Săndiţă, directorul general Oltenia Grup Invest SA. Conform datelor din Depozitarul Central, la data de 30 iunie 2016, 63% din acţiunile emise de fabrica Iaşitex SA sunt deţinute de SC A2 Impex SRL Ploieşti, firmă parte a Grupului Serviciile Comerciale Române, patronat de omul de afaceri clujean Ştefan Vuza.

Printre acţionarii minoritari la fabrica de textile de pe Bulevardul Primăverii, pe lângă AAAS, se mai regăseşte SIF Moldova, procentul acţiunilor deţinute de societatea bacăuană fiind de 29%. Pentru anul în curs, conducerea fostei Ţesătura şi-a propus realizarea unei cifre de afaceri de 25,7 milioane lei şi obţinerea unui profit brut de 729.000 lei. După prima jumătate a acestui an, societatea controlată de Vuza a raportat un profit net de 126.266 lei, după ce, în perioada similară din 2015, Iaşitex SA avea un rezultat net negativ, pierderile fiind atunci de 2,4 milioane de lei.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.