Acţiunile Netflix au scăzut cu până la 11% din cauza datelor sub aşteptări privind numărul de abonaţi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Acţiunile Netflix au scăzut cu până la 11% din cauza datelor sub aşteptări privind numărul de abonaţi

GALERIE
Netflix
  • Netflix
- +

Acţiunile Netflix au scăzut joi cu până la 11%, din cauza declinului numărului de abonaţi în Statele Unite şi a creşterii sub aşteptări a celui din străinătate, în trimestrul al doilea, dar casele de brokeraj acordă o perspectivă pozitivă a titlurilor, anticipând o inversare a tendinţelor în restul anului, datorită conţinutului nou solid, transmite Reuters.

Declinul titlurilor a fost provocat de îngrijorarea investitorilor legată de evoluţia numărului de abonaţi, înainte de mult-aşteptata lansare de către Walt Disney a unui serviciu concurent, în acest an. Netflix şi-a mărit de patru ori valoarea începând din 2015, la 321 de dolari pe acţiune, nivel care este însă cu 100 de dolari sub un maxim atins anul trecut. Perioada aprilie-iunie tinde să fie slabă pentru Netflix în Statele Unite, unde vremea mai caldă şi zilele mai lungi îi fac pe oameni să petreacă mai mult timp în aer liber şi mai puţin în faţa unui ecran.

Firma de brokeraj Brokers Cowen a calculat că Netfilix a ratat estimările privind numărul de abonaţi din trimestrul al doilea de trei ori în ultimii patru ani. În acest an, compania a efectuat o serie de majorări agresive de preţuri, iar declinul numărului de abonaţi în Statele Unite a fost primul din ultimii opt ani. ”Au mărit preţurile din SUA în medie cu 2 dolari pe lună, iar majoritatea abonaţilor au aflat despre acest lucru în trimestrul al doilea”, a spus Michael Pachter, analist la Wedbush Securities.

Un număr de zece case de brokeraj au redus preţul ţintă al acţiunilor Netflix, pentru a reflecta declinul de joi al acţiunilor, dar nu au redus ratingul titlurilor, recomandând cumpărarea acestora. În timp ce concurenţa se va intensifica odată cu lansarea unor servicii noi, Apple TV şi Disney+, mai mulţi analişti au spus că prezenţa globală a Netflix îi va oferi un avantaj. Netflix a atras 2,83 de milioane de abonaţi intenaţionali plătitori, comparativ cu aşteptările analiştilor de 4,8 milioane, dar are în prezent 151,6 milioane de abonaţi la nivel mondial, cu mult peste numărul abonaţilor Amazon Prime şi HBO.

“Până în 2025, pe baza estimărilor Disney, se pare că Netflix va cheltui de cel puţin cinci ori mai mult pentru conţinut comparativ cu Disney+”, a declarat Jeff Wlodarcza, analist la Pivotal Research Group. În trimestrul al doilea, Netflix a majorat preţurile în Brazilia, Elveţia, Grecia şi Europa de Vest, testând piaţa pe unele dintre cele mai bogate pieţe, într-o perioadă în care face cheltuieli mari pentru a câştiga bătălia în privinţa conţinutului. Netflix a început trimestrul al treilea cu lansarea hit-ului ”Stranger Things”, a cărui acţiune are loc în anii 1980. Acesta va fi urmat cu sezoane noi ale serialelor “Orange is the New Black,” şi “The Crown”, precum şi de mult-aşteptatul film“The Irishman” al lui Martin Scorsese.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Experţi, foşti şi actuali oficiali, se întrec în a-i da sfaturi lui Joe Biden

Alexandru LĂZESCU

Experţi, foşti şi actuali oficiali, se întrec în a-i da sfaturi lui Joe Biden

Multe dintre opiniile experţilor despre ceea ce ar trebui să facă noua administraţie de la Washington în materie de politică externă ignoră complet noua realitate geopolitică şi sunt impregnate de o doză masivă de idealism utopic.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Pictorul Ion Neagoe, un simbol peste timp

Nichita DANILOV

Pictorul Ion Neagoe, un simbol peste timp

Pictorul Ion Neagoe a fost un nonconformist, un revoltat. Picta cu pasiune, dar refuza să se manifeste în afara atelierului. Oare exigenţa legată de propria sa creaţie n-a fost o barieră în calea afirmării sale?

Collingwood, glumind despre Ruskin

Dana ȚABREA

Collingwood, glumind despre Ruskin

Dacă glumele au la bază un gând serios, nu există glume nevinovate. Nici măcar în plan filosofic nu scăpăm de glumele serioase. De pildă, pamfletul intitulat în mod ironic „Ruskin’s Philosophy” pe care R.G. Collingwood l-a susţinut public la o conferinţă despre John Ruskin. Sesizarea poantei trebuie să se producă instantaneu şi fără apel la raţiune, discursivitate, ceea ce nu e tocmai cazul glumelor serioase. Pentru acestea din urmă îţi poţi propune să arăţi în ce constă seriozitatea lor.

Între progres şi progresism regresiv

Michael ASTNER

Între progres şi progresism regresiv

- (în)semnele timpului -

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

1 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.