Activele unei cunoscute fabrici de lapte au ajuns la o firmă de materiale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Activele unei cunoscute fabrici de lapte au ajuns la o firmă de materiale

GALERIE
lactis1
  • lactis1
- +

Clădirile şi terenurile fabricii Lactis din Hârlău au fost preluate de firma locală Nova Mem, care este deţinută de Minodora Ciobăniţă.

Punctul de lucru din Hârlău al fabricii Lactis, care a creat cunoscutul „caşcaval de Hârlău”, a fost achiziţionat de o femeie de afaceri din localitate cu peste 130.000 euro. În clădirile fostei fabrici de brânzeturi din Hârlău funcţionează deja de câţiva ani un depozit de materiale de construcţii, deţinut de firma locală Nova Mem, care acum a decis să cumpere activul imobiliar. După efectuarea tranzacţiei, lichidatorul judiciar al companiei Lactis, Adrian Ababei, nu a dorit să facă public numele cumpărătorului, spunând că acesta va apărea într-un viitor raport de activitate, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. „A fost o licitaţie publică, aceasta a fost anunţată în trei ziare, cunosc legislaţia, nu trebuia să public numele cumpărătorului în acest raport. Dar vă asigur că acesta va apărea în următorul raport de activitate. Îmi cer scuze, nu vreau să mă abat de la conduita mea profesională, aceasta este practica”, a explicat Adrian Ababei, care a uitat ulterior de conduita profesională.

 
„Am considerat o oportunitate”
 
Din informaţiile existente la dosar, firma Nova Mem din Hârlău, deţinută de Minodora Ciobăniţă, a fost singurul ofertant prezent la licitaţia organizată luna trecută. La primele două strigări ale licitaţiei, Minodora Ciobăniţă a refuzat să plătească preţul de pornire, 588.000 lei cu TVA inclusă, motivând că este prea mare în comparaţie cu starea activului imobiliar, dar „s-a răzgândit” la ultima strigare şi a achiziţionat fabrica. Imobilul este compus din teren şi mai multe clădiri, printre care posturi de transformare, hale de producţie de 1000 mp, birouri, bazine, un atelier, un garaj sau depozit de combustibil. Patroana firmei Nova Mem spune că a realizat  achiziţia pentru că a văzut o afacere bună, având în vedere că plătea chirie şi apăruse nevoie de extindere. „Din păcate, nu am achiziţionat activele pentru a continua vechea activitate a fabricii, nici nu mai e posibil acum: nu e materie primă, nu sunt condiţii, e foarte greu. Deja stăm în chirie de câţiva ani acolo, avem un depozit de materiale de construcţii şi vrem doar să extindem afacerea, am considerat o oportunitate”, ne-a spus, ieri, Minodora Ciobăniţă. Din informaţiile oferite de Ministerul de Finanţe, Nova Mem a avut anul trecut, din vânzarea materialelor de construcţii, venituri de peste 7,75 milioane lei şi un profit net de circa 110.000 lei. De asemenea, la finalul exerciţiului financiar din 2015, societatea avea în conturi circa 700.000 lei, ceea ce a permis achiziţia activului imobiliar.
 
Mai sunt de recuperat 22,5 milioane de lei
 

Potrivit raportului privind distribuirea fondurilor, suma supusă distribuirii a fost de 588.624, 96 lei proveniţi din valorificarea activului de la Hârlău. Din această sumă, a fost scăzută TVA de 98.000 lei, onorariul lichidatorului judiciar în cuantum de 14.715 lei şi cota UNPIR de 2% în cuantum de 9.810 lei, diferenţa fiind distribuită creditorilor garantaţi proporţional cu procentul deţinut din masa credală. Astfel, Direcţia Regională a Finanţelor Publice Iaşi a primit 465.000 lei, iar Administraţia Fondului pentru Mediu 745 lei. După această distribuire, creditorii Lactis mai au de recuperat peste 22,5 milioane lei, singurul activ rămas în patrimoniu fiind fabrica din zona Metalurgiei, însă preţul acesteia a scăzut pe fondul lipsei de interes a ofertanţilor la 16 milioane lei. Tot în acest an, lichidatorul Lactis a mai reuşit să valorifice punctul de lucru de la Şcheia, cumpărat cu 337.000 lei fără TVA de firma Industries Service International, deţinută de Adrian şi Cristina Roşca, Anca Gârbea şi nemţii Marta Joseph şi Vagel Johannes.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.