anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Activele unei cunoscute fabrici de lapte au ajuns la o firmă de materiale

GALERIE
lactis1
 • lactis1
- +

Clădirile şi terenurile fabricii Lactis din Hârlău au fost preluate de firma locală Nova Mem, care este deţinută de Minodora Ciobăniţă.

Punctul de lucru din Hârlău al fabricii Lactis, care a creat cunoscutul „caşcaval de Hârlău”, a fost achiziţionat de o femeie de afaceri din localitate cu peste 130.000 euro. În clădirile fostei fabrici de brânzeturi din Hârlău funcţionează deja de câţiva ani un depozit de materiale de construcţii, deţinut de firma locală Nova Mem, care acum a decis să cumpere activul imobiliar. După efectuarea tranzacţiei, lichidatorul judiciar al companiei Lactis, Adrian Ababei, nu a dorit să facă public numele cumpărătorului, spunând că acesta va apărea într-un viitor raport de activitate, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. „A fost o licitaţie publică, aceasta a fost anunţată în trei ziare, cunosc legislaţia, nu trebuia să public numele cumpărătorului în acest raport. Dar vă asigur că acesta va apărea în următorul raport de activitate. Îmi cer scuze, nu vreau să mă abat de la conduita mea profesională, aceasta este practica”, a explicat Adrian Ababei, care a uitat ulterior de conduita profesională.

 
„Am considerat o oportunitate”
 
Din informaţiile existente la dosar, firma Nova Mem din Hârlău, deţinută de Minodora Ciobăniţă, a fost singurul ofertant prezent la licitaţia organizată luna trecută. La primele două strigări ale licitaţiei, Minodora Ciobăniţă a refuzat să plătească preţul de pornire, 588.000 lei cu TVA inclusă, motivând că este prea mare în comparaţie cu starea activului imobiliar, dar „s-a răzgândit” la ultima strigare şi a achiziţionat fabrica. Imobilul este compus din teren şi mai multe clădiri, printre care posturi de transformare, hale de producţie de 1000 mp, birouri, bazine, un atelier, un garaj sau depozit de combustibil. Patroana firmei Nova Mem spune că a realizat  achiziţia pentru că a văzut o afacere bună, având în vedere că plătea chirie şi apăruse nevoie de extindere. „Din păcate, nu am achiziţionat activele pentru a continua vechea activitate a fabricii, nici nu mai e posibil acum: nu e materie primă, nu sunt condiţii, e foarte greu. Deja stăm în chirie de câţiva ani acolo, avem un depozit de materiale de construcţii şi vrem doar să extindem afacerea, am considerat o oportunitate”, ne-a spus, ieri, Minodora Ciobăniţă. Din informaţiile oferite de Ministerul de Finanţe, Nova Mem a avut anul trecut, din vânzarea materialelor de construcţii, venituri de peste 7,75 milioane lei şi un profit net de circa 110.000 lei. De asemenea, la finalul exerciţiului financiar din 2015, societatea avea în conturi circa 700.000 lei, ceea ce a permis achiziţia activului imobiliar.
 
Mai sunt de recuperat 22,5 milioane de lei
 

Potrivit raportului privind distribuirea fondurilor, suma supusă distribuirii a fost de 588.624, 96 lei proveniţi din valorificarea activului de la Hârlău. Din această sumă, a fost scăzută TVA de 98.000 lei, onorariul lichidatorului judiciar în cuantum de 14.715 lei şi cota UNPIR de 2% în cuantum de 9.810 lei, diferenţa fiind distribuită creditorilor garantaţi proporţional cu procentul deţinut din masa credală. Astfel, Direcţia Regională a Finanţelor Publice Iaşi a primit 465.000 lei, iar Administraţia Fondului pentru Mediu 745 lei. După această distribuire, creditorii Lactis mai au de recuperat peste 22,5 milioane lei, singurul activ rămas în patrimoniu fiind fabrica din zona Metalurgiei, însă preţul acesteia a scăzut pe fondul lipsei de interes a ofertanţilor la 16 milioane lei. Tot în acest an, lichidatorul Lactis a mai reuşit să valorifice punctul de lucru de la Şcheia, cumpărat cu 337.000 lei fără TVA de firma Industries Service International, deţinută de Adrian şi Cristina Roşca, Anca Gârbea şi nemţii Marta Joseph şi Vagel Johannes.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Celălalt război (I)

Cătălin ONOFREI

Celălalt război (I)

Când memele ucid genele.

opinii

Şoc şi groază…

Briscan ZARA

Şoc şi groază…

Nu e de râs, e de fapt de plâns. Orice dependenţă e rea, chiar şi aceea faţă de propriul copil. Şi cu cât mediul în care trăim e mai sigur, cu atât uităm faptul că acel om nu e făcut să stea cu noi, ci să trăiască fără noi. Datoria noastră e să îl învăţăm să zboare nu să îl ţinem în aer agăţat de sfori. E greu să înţelegem asta, dar nu e imposibil...

Opt ore în Turnul Babel

Cristina DANILOV

Opt ore în Turnul Babel

Extrovertiții au mai multe șanse să dea instantaneu o soluție unei probleme. Introvertiții, pe de altă parte, se simt mai confortabili când iau decizii bine gândite. Nu le place să fie zoriți, repeziți și puși la colț doar fiindcă nu-s ca șeful iute ca piperul. Pentru extrovertiți, recunoașterea socială și sprijinul colegilor sunt deosebit de importante. Pentru introvertiți, acest lucru este, de asemenea, valoros, dacă există, dacă nu, nu vor suferi, ei își pot face treaba oricum, cu sau fără aprecieri și statui prea multe.

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.