Activitate transnațională în cadrul Proiectului Erasmus + „Zwischen den Kulturen”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de Presă

Activitate transnațională în cadrul Proiectului Erasmus + „Zwischen den Kulturen”

coordonată de Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași

GALERIE
Ibraileanu
  • Ibraileanu
- +

În perioada 7-13 octombrie 2019, la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași, se desfășoară a treia activitate transnațională a proiectului „Zwischen den Kulturen”, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+, coordonat de prof. dr. Carmen Bulhac.

La întâlnirea transnațională participă elevi și cadre didactice de la „Yavuz Sultan Selim Fen Lisesi” – Șereflikoçhisar, Ankara, Turcia, „Tiscady Secondary School” - Vecružina, Letonia și de la instituția gazdă.

Pe parcursul celor șapte zile, elevii din școlile partenere vor desfășura activități specifice proiectului, ce vizează diverse domenii: limba germană, tehnologia informației și a comunicațiilor, educația europeană, interculturalitatea, istoria, geografia, religia, etica și sportul. Astfel, se vor organiza: expoziția tematică „Cartea mea preferată”, atelierul de teatru radiofonic „Aladdin și cei 40 de hoți”, ateliere de lucru pe tema „Interculturalitate”, activități sportive, culturale – „Petrecerea țărilor”, de team building, ateliere de lucru pe calculatoare și pe platforma informatică a proiectului - Web Quest.

Activitățile de documentare se vor desfășura în județele Iași (Muzeul Unirii, Bojdeuca „Ion Creangă”, Muzeul Arheologic de Sit Cucuteni, Castelul Sturdza de la Miclăușeni, Palatul Cuza de la Ruginoasa, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” – vizionare spectacol de operă, Grădina Botanică „Anastasie Fătu”, Biblioteca Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”), Neamț (Muzeul Memorial „Calistrat Hogaș”, Barajul Bicaz, Cheile Bicazului, Biserica Dodeni) și Harghita (Lacul Roșu).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Prognosis: negative

Cătălin ONOFREI

Prognosis: negative

Tratamentul se amână după moartea pacientului.

Filmuletul zilei

opinii

Visuri pietrificate

Briscan ZARA

Visuri pietrificate

Credem fără urmă de îndoială în ceva, chiar dacă nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea, pentru că aşa am fost educaţi, pentru că toţi ceilalţi cred, pentru că nu există nimic care să contrazică această credinţă care ne dă confort, încredere, mulţumire, siguranţă, şi chiar dacă adevărul ni se revelează într-un mod logic sau evident, palpabil, implacabil, covârşitor de clar, noi tot nu îl recunoaştem, pentru că nu vrem.

Unirea ca axă a istoriei noastre

Mihai DORIN

Unirea ca axă a istoriei noastre

Unirea este incontestabil axa istoriei noastre moderne, întrucât de realizarea ei depindea existenţa naţională. Ea s-a construit pe existenţa unei premise - unitatea neamului şi a unei realităţi dramatice - risipirea neamului. Din îngemănarea acestora a rezultat metoda la care a recurs generaţia unirii, şi anume aceea de a pune istoria să lucreze astfel încât risipirea să fie înlocuită cu unitatea. 

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

pulspulspuls

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Iată, stimaţi telespectatori, ce ne trimite un cetitor fidel înregimentat politic, pe poşta rubricuţei, cu Archibald Tănase la adrisant: poza de care se face cea mai mare panaramă în interiorul filialei partidoiului ieşean în ultimele zile! 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.