
Am consultat site-urile cu prognoze meteo și am aflat că da, va fi ploaie și frig cam până pe la alegeri – când sperăm să se întâmple o minune la care să contribuim cu toții, minune de la care să ni se încălzească sufletele și să ni se lumineze viitorul. Dar, până atunci, repetăm, va fi frig și va ploua. Altfel spus, va fi vremea ideală pentru activitățile gospodărești! Sugestii de petrecere a unor zile ploioase și reci, îmbinând utilul cu plăcutul, doar în cele ce urmează:
* Să facem curat singuri, fără ajutorul soției, în modul cel mai eficient! Porniți aspiratorul și începeți să aspirați. Dacă din aspirator nu se aude nimic, înseamnă că nu l-ați băgat în priză; dacă se aud sunete de lănțișoare, inele, coliere lunecând pe țeavă, înseamnă că nu trebuia să aspirați în cutia de bijuterii a soției. Desfaceți, scoateți sacul de praf, apoi scormoniți în el, să recuperați. Luați telefonul, contactați o firmă specializată și chemați o echipă la curățenie, să adune din toată casa mizeria ieșită din sac – că sigur a ieșit, dar n-o vedeți că e mult praf.
* Dacă din aspirator se aude un mieunat, aveți un aspirator puternic, mai puternic decât pisica familiei. Se repetă operațiunile de mai sus, când cu bijuteriile; știm că mâța va fi groaznic de murdară (nu mai seamănă defel cu vietatea jucăușă care a fost), dar nu încercați să o băgați la mașină, oricât de bun ar fi detergentul / balsamul / înălbitorul. Dacă aspiratorul se arde în urma micilor întâmplări de mai sus, că se mai arde, aerisiți în casă (fumul ăla pute) și dați cu mătura. Așa e expresia, „a da cu mătura”, nu dați cu mătura în pisică: vina nu îi aparține!
* Acum, că dușumeaua e curată, să rezolvăm și așternuturile! Dacă vreți să le scuturați de pe balcon, verificați-le înainte, cu grijă, să nu doarmă cumva copilul în ele. În caz că da, doarme, îndepărtați-l cu delicatețe. Dacă găsiți mâța adormită (ori ascunsă, rușinată după ce a ieșit din aspirator), nu-i mare problemă: se știe că pisicile cad în picioare, indiferent de etaj. Trebuie neapărat să aveți în buzunar cheile de la casă, să nu rămâneți afară, după ce veți coborî să culegeți plapuma / pernele căzute pe trotuar ori alee când le-ați scuturat. Cu această ocazie vă puteți cere și scuze de la persoanele peste care au căzut.
* Unele cearșafuri trebuie și spălate, nu doar scuturate; înainte de a le băga în mașină, faceți gălăgie: biata pisică, după aventurile cu aspiratorul / așternuturile, sigur s-a ascuns acolo. Dacă nu iese nimeni din mașină, puteți băga cearșafurile; sfatul nostru e să vă opriți aici și să așteptați să vină doamna acasă… Dacă optați pentru spălarea manuală în cadă sau în lighean, verificați altă ascunzătoare a pisicii: coșul de rufe! În caz că ați omis asta și ați răsturnat coșul în cadă din prima, recuperați mâța (cu grijă, că este alunecoasă de la detergent!) și clătiți-o în mai multe ape, până când nu mai miorlăie cu clăbuci.
* Sperăm că nu e prea târziu: am uitat să vă spunem să n-o clătiți în apă clocotită, așa cum se opăresc găinile. Și băgați bine la cap: oricât v-ar tenta, nu încercați să stoarceți mâța (nici măcar în prosop), nici să o atârnați la uscat pe sârmă. Dacă vi se pare prea zburlită, cu blana boțită, nu o călcați cu fierul! Vom reveni cu noi idei folositoare; până atunci, sunați la 112!
Publicitate și alte recomandări video