anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Comunicat de presa

Activități în Turcia în cadrul Proiectului Erasmus + „Duygusal Okul Terkine NOKTA koyuyoruz (Spot and Stop the Emotional School Dropout )”

GALERIE
DeschidereIMG-20220401-WA0075IMG-20220401-WA0027IMG-20220330-WA0005IMG-20220329-WA0066
 • Deschidere
 • IMG-20220401-WA0075
 • IMG-20220401-WA0027
 • IMG-20220330-WA0005
 • IMG-20220329-WA0066
- +

Proiectul a început în luna septembrie 2020, activitățile acestuia sunt susținute din finanțare europeană, iar Școala Gimnazială „Garabet Ibrăileanu” din Târgu Frumos are privilegiul de a fi parteneră alături de următoarele instituții de învățământ: Sehit Oguzhan Yasar Imam Hatip Ortaokulu (Turcia), Instituto Comprensivo Statale Bernalda (Italia), Santa Maria la Nueva y San Jose Artesano (Spania), Szkola Podstawowa nr.13 Kornela Makuszynskiego Starachowicach (Polonia), Agrupamento de Escolas Joao de Deus (Portugalia).  

Astfel, în perioada 28 martie – 1 aprilie 2022, la Ankara, în Turcia a avut loc prima mobilitate, gazdă fiind Sehit Oguzhan Yasar Imam Hatip Ortaokulu. Elevii școlii noastre, coordonați de doamnele profesor Petrovici Elena - Daniela și Gorbănescu Fausta, au participat la numeroase activități care au vizat schimbul de bune practici și dobândirea de competențe specifice în vederea reducerii abandonului școlar din motive emoționale. Experiența celor cinci zile trebuie s-o împărtășească cu semenii lor.

Prima zi a fost destinată cunoașterii și prezentării fiecărui partener, a zonei din care provine și a școlii pe care o reprezintă. A doua zi a fost structurată în două părți: o sesiune teoretică care a avut în vedere definirea conceptelor specifice cu accent pe cele trei dimensiuni care vizează problematica proiectului, cauză – simptom – efect, la care au fost invitați pedagogi, psihologi, consilieri școlari, statisticieni și o parte practică în care elevii, organizați în echipe, au aplicat conținuturile expuse într-un mod interactiv ce a determinat găsirea unor soluții interesante.

În zilele următoare, atelierele la care au participat elevii și profesorii au vizat împărtășirea de bune practici și abordări inovatoare pentru prevenirea/diminuarea/eliminarea fenomenului abandonului școlar din cauze emoționale prin activități ca  „Școala visurilor mele” sau „Copacul recunoștinței”.

De asemenea, s-au desfășurat o serie de activități culturale („Festivalul cultural”) prilej cu care fiecare școală a avut ocazia să facă cunoscută țara sa și, totodată, să descopere din specificul celorlalte țări partenere, excursii în Cappadocia, vizite la diverse obiective reprezentative din capitala Turciei (Kesin Haci Tascan Cultural Centre și Anitkabir, mausoleul lui Mustafa Kemal Ataturk – fondatorul Turciei moderne), activități sportive. Ultima zi, vineri, într-un cadru festiv, toți participanții au avut prilejul de a împărtăși impresii despre experiența dobândită și sugestii pentru mobilitățile viitoare, iar gazdele au oferit diplome tuturor participanților și daruri simbolice care să amintească partenerilor despre cultura poporului turc.

Apreciem că, activităţile desfăşurate în cadrul primei întâlniri de Proiect  Erasmus + „Duygusal Okul Terkine NOKTA koyuyoruz ( Spot and Stop the Emotional School Dropout )” au contribuit la îndeplinirea obiectivelor stabilite, la creșterea imaginii instituțiilor din cadrul parteneriatului prin îmbunătățirea calității actului educațional, precum și la promovarea acestora în context european.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Să ne pregătim pentru ce-i mai rău

Pavel LUCESCU

Să ne pregătim pentru ce-i mai rău

La anumite intervale de timp, istoria pare să-şi iasă din minţi. Nu suntem departe, dimpotrivă, de un asemenea moment. Îl întrezărim şi îl simţim deja, dar e abia începutul. Nu ştim cât va dura mica apocalipsă, nu ştim de fapt nici cât de mică sau mare va fi şi nici cum voi ieşi din ea. Cei care vom ieşi. Dar ne putem pregăti, învăţând sau reînvăţând să fim mai buni. Cu ceilalţi şi cu noi înşine.

opinii

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

Iaşi, oraşul teilor

George PLEȘU

Iaşi, oraşul teilor

În niciun oraş rolul teilor nu este atât de important ca la Iaşi. Şi nu doar prin legătura cu Teiul lui Eminescu şi importanţa pe care poetul, sub influenţa folclorului german, unde era considerat copacul îndrăgostiţilor, a atribuit-o acestei specii. Ci prin modul în care mirosul teilor devine parte din patrimoniul intangibil al oraşului. Nu există ieşean, născut aici sau venit din alte părţi, ba chiar studenţi sau turişti, care să fi trecut în iunie prin capitala Moldovei şi să nu aibă amintiri unice legate de teii în floare.

Omul textual, noul protagonist postmodern

Codrin Liviu CUȚITARU

Omul textual, noul protagonist postmodern

Omul textual nu are o identitate stabilă, el migrează tipologic, în universul ficţional. Nu-şi arată niciodată fizionomia. Preferă imaginea „haşurată”, decompusă în „aburul” literaturii. Bret Easton Ellis este, indubitabil, unul dintre cei mai mari prozatori contemporani, un postmodernist pur-sânge.

pulspulspuls

Saga Jiji&Mihăiţă - Nepoţelu’ revine în prim-plan: noi ponturi pentru vechi piste

Saga Jiji&Mihăiţă - Nepoţelu’ revine în prim-plan: noi ponturi pentru vechi piste

La cererea publicului, stimaţi telespectatori, revenim la cele spuse aicea pe la începutul săptămânii curente referitor la destinul tragi-cosmic al şmenului penal Skoda şi la rolul unui procurorel nepoţel al unei inculpate conţilieră personală de actual edil şef. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.