Actorul Michael Sheen a înapoiat însemnele Ordinului Imperiului Britanic
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 31.07.2021

Actorul Michael Sheen a înapoiat însemnele Ordinului Imperiului Britanic

GALERIE
Michael Sheen
  • Michael Sheen
- +

Actorul Michael Sheen a înapoiat însemnele Ordinului Imperiului Britanic, primite în 2009 pentru serviciile aduse teatrului, pentru a-şi putea exprima viziunea asupra monarhiei fără a fi „un ipocrit”, scrie BBC.

Sheen, în vârstă de 51 de ani, a spus că a luat decizia după ce a cercetat istoria Ţării Galilor, unde s-a născut, pentru o prelegere despre Raymond Williams, scriitor şi teoretician marxist. A decis să nu anunţe acest lucru în 2017, deoarece s-a gândit că unii îl vor considera insultător, şi a preferat să o facă săptămâna aceasta, într-un interviu acordat editorialistului Owen Jones.

„Raymond Williams a scris o lucrare «Who Speaks For Wales» în 1971 şi am ales-o ca punct de plecare pentru prelegerea mea. Iar în cercetarea mea pentru prelegere am aflat multe despre istoria Ţării Galilor. Până când am terminat de scris prelegerea, imi amintesc că m-am gândit «am de făcut o alegere» - fie nu livrez această prelegere şi păstrez ordinul cavaleresc, fie o livrez şi îl înapoiez. Am vrut să dau prelegerea şi am înapoiat însemnele Ordinului Imperiului Britanic”.

Sheen a precizat că nu a vrut să jignească prin asta şi că s-a simţit „incredibil de onorat” să primească distincţia despre care a spus că l-a ajutat atât în carieră, cât şi în afara ei. „Am realizat că aş fi un ipocrit dacă spuneam lucrurile pe care urma să le spun în prelegere despre natura relaţiei dintre Ţara Galilor şi statul britanic”, a adăugat el.

Născut pe 5 februarie 1969, Michael Christopher Sheen a devenit cunoscut ca actor de film în anii 2000, mai ales pentru pelicule biografice precum „The Deal” (2003), „Regina/ The Queen” (2006), şi „O relaţie specială/ The Special Relationship” (2010), filme în care a interpretat rolul politicianului britanic Tony Blair. Michael Sheen a mai juca roluri precum actorul de comedie Kenneth Williams în filmul „Kenneth Williams: Fantabulosa!” (2006), David Frost în filmul „Frost/Nixon” (2008), dar şi managerul de fotbal Brian Clough în „Numele Jocului: Fotbal/ The Damned United” (2009).

Actorul şi-a început cariera în teatru în anii 1990, după ce a urmat cursurile Royal Academy of Dramatic Art din Londra. Michael Sheen a avut apariţii notabile în spectacole precum „Romeo şi Julieta” (1992), „Don't Fool With Love” (1993), „Peer Gynt” (1994), „The Seagull” (1995), „The Homecoming” (1997), şi „Henry V” (1997). Pentru apariţiile în „Amadeus”, „Look Back in Anger”, la National Theatre, „Caligula” şi „Frost/Nixon”, actorul a fost nominalizat la premiul Olivier, în anii 1998, 1999, 2003, respectiv 2006.

Între alte filme în care a apărut Michael Sheen se numără „Lumea de dincolo: Revolta Lycanilor/ Underworld: Rise of the Lycans” (2009), „Saga Amurg: Lună Nouă/ The Twilight Saga: New Moon” (2009), „TRON: Moştenirea/ TRON: Legacy” (2010) şi „Miezul nopţii în Paris/ Midnight in Paris” (2011), regizat de Woody Allen.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

pr. Constantin STURZU

Dezvoltare şi dezvoltatori

pulspulspuls

Domn premare a plecat în concediu în străinătăţuri fără să spună lumii

PULS

Domn premare a plecat în concediu în străinătăţuri fără să spună lumii

Ieri dimineaţă, când se îngâna ziua cu noaptea, ghici cine se îndrepta spre aeroport, stimaţi telespectatori? Da, aţi ghicit, era dom’ premare în persoană. Nu, nu, nu era în drum spre vreo Brazilie, vreun Madagascar sau alt stat cu care nu avem acord de extrădare, nu, nu… Omul cică s-a îmbarcat efectiv ca tot omul, într-o cursă de Antalya, unde a plecat cu famiglia pentru relaxare timp de zece zile, din ce am înţeles. După cum ştiţi, chiar cu o zi înainte de plecare în zona Antalyei au izbucnit masive incendii de vegetaţie şi păduri din cauza caniculei ucigătoare, şi zic unii că premarele a stat niţel la îndoială din cauza asta, a urmărit cu mare atenţie ştirile tematice, apoi a decis că musai să plece, ca să nu piadă banii pe bilete. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.