anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Actriţa Dorina Chiriac: Cer public să se respingă în bloc noul Cod Fiscal

GALERIE
Dorina Chiriac
 • Dorina Chiriac
- +

Actriţa Dorina Chiriac, care a împlinit duminică 45 de ani, a publicat pe pagina de Facebook o scrisoare deschisă prin care cere Statului respingerea Codului Fiscal, să nu fie obligată să aleagă între mâncarea copilului şi asigurarea lui medicală, să nu o trateze ca pe un posibil evazionist fiscal.

 

"Cer public prin prezenta să se respingă în bloc noul Cod Fiscal sau să se amendeze cuvenit (să se aplice cote diferenţiate de contribuţii pentru activităţi independente, în funcţie de nivelul de venit), cu toate consecinţele. Cer ca Statul să nu mă trateze ca pe un potenţial evazionist fiscal, ci să mă investească cu încredere, să mă încurajeze să muncesc în continuare cinstit şi să particip la întreţinerea comunităţii fără să mă oblige să aleg între mâncarea copilului şi asigurarea lui medicală. Eu una chiar nu îmi permit să mă văd în asemenea situaţie", afirmă actriţa, care se declară mamă singură, cu un copil de 11 ani în grijă, angajată de 22 de ani la un teatru de stat şi cu un salariu mediu pe economie.  Dorina Chiriac este de părere că declaraţia 600 nu va ameliora efectele noului Cod Fiscal. 

"Cer conştientizare şi responsabilitate. Pretind ca politicienii (toţi) să respingă sau să regândească noul Cod Fiscal astfel încât să nu descurajeze până la depresie generală pe cei atât de mulţi care muncesc cinstit. Eliminarea sau amânarea Declaraţiei 600 (umblă vorba) nu ameliorează esenţial efectele noului Cod Fiscal. Nu activez politic (deşi am simpatie pentru anume persoane din politică, dar nu am manifestat-o public vreodată, cum nici antipatie nu am arătat). Vreau să lucrez în teatru, acolo unde îşi găsesc reală folosinţă abilităţile şi pregătirea mea, vreau să îmi îngrijesc copilul fără alte mult prea mari griji, vreau să nu-mi intre în vocabularul uzual "evaziune", "cod fiscal", "financiar", a mai scris actriţa. 

"Vreau să muncesc şi să primesc ce merit în funcţie de competenţe. Cinstit şi drept. Îmi plătesc taxele. Şi cer în schimb condiţii de siguranţă şi de demnitate", spune ea. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.